Alfa Solar Enerji, Romanya'da güneþ paneli üretimi sektöründe faaliyet gösterecek bir þirket kurulmasýna karar verdi
09/06/2023 06:23:25
Alfa Solar Enerji, Romanya'da yerleþik ve güneþ paneli üretimi sektöründe, ilk etapta 300 MWp/yýl üretim kapasitesiyle olmak üzere, faaliyet gösterecek olan bir tüzel kiþilik kurulmasýna ve Romanya'da yerleþik bu tüzel kiþiliðe %50 oranýnda iþtirak edilmesine karar verdi.
KAP'a yapýlan açýklamada þöyle denildi:
"Þirketimizin üretim faaliyetlerinin ve üretim kapasitesinin düzenli olarak arttýrýlmasý amacý ile, (a) Avrupa Birliði pazarýný hedefleyen, (b) Romanya'da yerleþik ve (c) güneþ paneli üretimi sektöründe, ilk etapta 300 MWp/yýl üretim kapasitesiyle olmak üzere, faaliyet gösterecek olan bir tüzel kiþilik kurulmasýna ve Romanya'da yerleþik bu tüzel kiþiliðe þirketimiz tarafýndan %50 oranýnda iþtirak edilmesine,
Þirketimiz tarafýndan, %50 oranýnda iþtirak edilmesi planlanan söz konusu tüzel kiþiliðin kuruluþu için, þirketimiz tarafýndan yaklaþýk 1 milyon Euro fon ayrýlmasýna ve kalan %50 oranýndaki ortaklýk payý için Romanya'da yerleþik potansiyel ortaklarla görüþmelere baþlanmasýna,
Kurulmasý planlanan tüzel kiþiliðe iliþkin Romanya'da gerçekleþtirilecek tüm faaliyetler için Hüseyin Mertcan Karabaþ, Furkan Karabaþ ve Veysel Karabaþ'tan her birinin ayrý ayrý þirketimiz adýna münferiden yetkilendirilmesine,
Þirketimizin Ankara merkezli olan Enerji Depolama Sistemleri Derneði isimli (Kýsa adý "EDSÝS") Derneðe üye olmasýna ve Þirketimizi Enerji Depolama Sistemleri Derneði nezdinde temsil ve ilzam etme, Dernek Tüzüðü uyarýnca Dernek tarafýndan yapýlacak tüm faaliyet, iþ ve iþlemlere þirketimiz adýna katýlma ve derneðin yetkili organlarýnda ve çalýþmalarýnda Þirketimizi temsil ve ilzam etme, oy kullanma yetkisinin tanýnmasýna, Þirketimiz Yönetim Kurulu Baþkan Vekili ve CEO Hüseyin Mertcan KARABAÞ'ýn asil üye olarak, Þirketimiz Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO Furkan KARABAÞ'ýn yedek üye olarak "Temsilci" sýfatýyla Þirketimiz tüzel kiþiliði adýna yetkilendirilmelerine, karar verilmiþtir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri