Eczacýbaþý Monrol Nükleer Ürünler, kapasite artýrýmý amacýyla 35 milyon euro yatýrým yapacak
12/09/2023 06:21:30
EÝS Eczacýbaþý iþ ortaklýðý Eczacýbaþý Monrol Nükleer Ürünler, kapasite artýrýmý amacýyla 35 milyon euro yatýrým yapacak.
Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"Ýþ ortaklýðýmýz Eczacýbaþý Monrol Nükleer Ürünler San. ve Tic. A.Þ. ("Eczacýbaþý Monrol")'nin 11 Eylül 2023 tarihinde (bugün) yapýlan Yönetim Kurulu toplantýsýnda; Eczacýbaþý Monrol'ün hali hazýrda üreticisi olduðu, taþýyýcý radyoaktif molekül içermeyen (non-carrier added "n.c.a") Lu 177(*) ürününde artan global talep doðrultusunda, üretim kapasitesinin kademeli olarak devreye alýnarak 2026 yýlýnda tamamlanacak þekilde artýrýlmasý amacýyla, yaklaþýk 35.000.000 (otuzbeþmilyon) Avro tutarýnda yatýrým yapýlmasý kararlaþtýrýlmýþtýr.
Yatýrým, Eczacýbaþý Monrol'ün Gebze tesisinde mevcut üretim hatlarýnýn kapasite artýþý yanýnda, yine Gebze yerleþkesinde yeni üretim tesisinin kurulmasýný da kapsamaktadýr.
Eczacýbaþý Monrol söz konusu yatýrým ile, n.c.a. Lu 177 ürününü, ABD ve AB standartlarýna uygun olarak üst düzey teknoloji uygulamalarý ile global pazarlara daðýtmak üzere üretmeyi planlamaktadýr.
(*)Radyonüklid tedavisi olan n.c.a Lu 177, hedefe odaklanan reseptör moleküller ile baðlanarak damar yolu ile hastaya verilmekte olup, hedefe yönelik kanser tedavilerinde kullanýlmaktadýr. Günümüzde baþlýca kullaným alanlarý nöroendokrin ve prostat kanseri tedavileri olup, ilaç üreticileri diðer kanser türlerinin tedavilerinde de kullanýlmasý yönünde çalýþmalarýný devam ettirmektedir."
"
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri