Tureks Turunç Madencilik halka arzýnda 2-3 Kasým tarihlerinde talep toplanacak
31/10/2023 06:21:30
Tureks Turunç Madencilik firmasýnýn halka arzýnda 2-3 Kasým tarihlerinde talep toplanacak.
Faaliyet gösterdiði mermer sektöründe halka arz edilecek ilk firma olan Tureks Turunç Madencilik, Sermaye Piyasasý Kurulu’na sunduðu halka arz izahnamesi onayýný aldý.
Halka Arz Fiyatý 10,97 TL Olarak Belirlendi
MARBL kodu ile 2-3 Kasým tarihlerinde Borsa’da satýþ yöntemiyle halka arz olacak firmanýn halka arzýnda fiyat 10,97- TL olarak belirlendi. Bu fiyat ile halka arz büyüklüðü 649,9 Milyon TL olacak. Halka arz oraný ise %25,8 olacak. Þirket hisseleri katýlým endeksine uygundur. Tacirler Yatýrým Menkul Deðerler aracýlýðýyla gerçekleþecek halka arz Borsa’da satýþ þeklinde olacaðý için tüm yatýrýmcýlara eþit daðýtým yapýlacaktýr.
Güçlü Mali Performans
Tureks Turunç Madencilik, 30 bin metrekare üzerine kurulu 15 bin metrekarelik kapalý alana sahip modern üretim tesislerinde, mimari, iç mekân tasarýmý ve peyzaj projeleri için benzersiz ve kiþiselleþtirilmiþ çözümler sunuyor. Bugün Türkiye’de mermer ihracatýnda ilk 5 sýrada yer firma, yýllýk 100 bin ton üretim hacmine ulaþtý.
Marble Systems markasýyla, Tureks Turunç Madencilik bünyesinde 50’yi aþkýn ülkeye ihracat yaptýklarýný belirten Tureks Turunç Madencilik Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Osman Turunç açýklamasýnda finansal deðerlere de yer verdi: “2022 yýlýnda yaklaþýk konsolide 72,5 Milyon USD tutarýnda ciro elde ettik. 2022 yýlý satýþlarýnda dolar bazýnda yüzde 14’lük bir artýþ yaþadýk. 2023 yýlý 6 ay ciromuz ise yaklaþýk 675 Milyon TL (35,5 Milyon USD). 2022 yýlýnýn ayný dönemine göre 2023 yýlýnýn ilk yarýsýnda %34 oranýnda bir satýþ büyümesi yaþadýk. Ýlk yarý FAVÖK tutarýmýz 122,3 Milyon TL. Tureks Turunç Madencilik’in 2023 yýlýnýn ilk 6 ayýnda 2022 yýlýnýn ayný dönemine oranla net kâr deðiþimi pozitif yönde %60,11 oldu.”
Türkiye’den Dünyaya Açýlan Bir Hikaye: Marble Systems
Türk mermerini tüm dünyaya tanýtma hedefiyle Marble Systems markasýyla yola çýkan Tureks Turunç Madencilik, halka arz ile birlikte gerek operasyonel gerekse Ar-Ge yatýrýmlarýný hýzlandýracak. ABD'de yakalanan daðýtým aðý baþarýsýný Avrupa'ya taþýmak için gerekli yatýrýmlarý yapmak adýna alt yapý hazýrlýklarýný tamamlayan firma, bu geniþlemeyi Avrupa’nýn ardýndan Avustralya, Güney Afrika ve Ortadoðu coðrafyalarýna da taþýmayý hedefliyor. Ar-Ge adýna ise üretim tesislerinde verimliðe ve ambalaj tasarrufuna yönelik otomasyonu içeren yatýrým planlarý olan kurumun, güneþ enerjisi yatýrýmý ve otomasyon makine sistemleri yatýrýmý da bulunuyor.
HALKA ARZIN KÜNYESÝ
* Halka arz öncesi sermaye: 180.000.000 TL
* Sermaye artýrýmý: 48.600.000 TL
* Halka arz sonrasý sermaye: 228.600.000 TL
* Halka Arz Satýþa Sunulan Pay Adedi: 58.976.404 adet
* Þirket Sermaye Artýrýmý: 48.600.000 adet
* Ortak Satýþý: 10.376.404 adet
* Birim pay fiyatý: 10,97 TL
* Halka Arz Büyüklüðü: 646.971.152 TL
Halka açýklýk oraný: %25,8
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri