Kontrolmatik, Ankara Polatlý'da Yüksek Gerilim Gaz Ýzoleli Þalt Ekipmanlarý üretim tesisi kurulmasýna karar verdi.
17/11/2023 06:25:30
Kontrolmatik, Ankara Polatlý'da Yüksek Gerilim Gaz Ýzoleli Þalt Ekipmanlarý üretim tesisi kurulmasýna karar verdi.
Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þöyle denildi:
"Þirketimizin yüksek teknoloji odaklý ve elektrifikasyon ürün ve hizmetleri artýrmaya yönelik yatýrým stratejisi kapsamýnda;
Polatlý/Ankara‘da Kontrolmatik markasý ile Yüksek Gerilim Gaz Ýzoleli Þalt Ekipmanlarý (GIS) üretimi yapmak için seri üretim tesisi kurulmasýna karar verilmiþ olup, yatýrým miktarýnýn yaklaþýk 2 fazda toplam 30 Milyon Amerikan Dolarý olmasý öngörülmektedir.
Kurulmasýna karar verilen tesiste üretilecek olan ürün gamý için 1.5 yýldýr devam eden Ar-ge, Mühendislik ve prototip çalýþmalarý yaklaþýk 5 milyon Amerikan dolarý harcama ile tamamlanmýþtýr.
Kontrolmatik'in mevcut tesisinde üretilen prototipler uluslararasý sertifikasyon almak üzere akredite kuruluþlara gerekli testler için gönderilmiþtir.
Testlerin Ocak 2024 içerisinde tamamlanmasý ve seri üretimin 2024 2. Çeyrekte baþlamasý beklenmektedir.
Bu minvalde þirketimiz ve Chint Electric Co Ltd arasýnda 245kV Yüksek Gerilim Gaz Ýzoleli Þalt Ekipmaný ürün teknolojisinin Türkiye'de seri üretilmesi kapsamýnda, ürüne ve tesisin kurulumuna yönelik mühendislik ve üretim konularýnda Teknoloji transferi ve lisans anlaþmasý imzalanmýþtýr.
Kurulmasýna karar verilen tesiste, üretilecek ürün gamý bu gerilim seviyesinde Türkiye ve yakýn coðrafyada ilk olup hem ithal ikamesi hem de ihracat girdisi açýsýndan ülke ekonomisine katkýda bulunmasý beklenmektedir.
Bunun yaný sýra, Chint Electric ürün portföyündeki diðer þalt ve elektrifikasyon ekipmanlarýnýn Kontrolmatik markasý ile üretilebilmesine yönelik stratejik partnerlik konusunda taraflar arasýnda iyi niyet anlaþmasý imzalanmýþtýr.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri