Park Elektrik'in iþletme ruhsatýna sahip olduðu boksit sahasý için rödovans sözleþmesinin süresi uzatýldý
28/03/2024 06:23:30
Park Elektrik'in iþletme ruhsatýna sahip olduðu boksit sahasý için CTC Enerji ile rödovans sözleþmesinin süresi ruhsat bitim tarihi olan 14 Aralýk 2028 tarihine kadar uzatýldý.
Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þöyle denildi:
"Þirketimizin iþletme ruhsatýna sahip olduðu Gaziantep Ýli, Islahiye Ýlçesi'nde bulunan 78173 ruhsat numaralý boksit sahasýný, 15 Nisan 2019 tarihinde taraflarca imzalanan rödovans sözleþmesi çerçevesinde CTC Enerji Madencilik San. ve Tic. A.Þ. (CTC Enerji) iþletmekte olup, rödovans sözleþmesinin süresinin 15 Nisan 2024 tarihinde dolacaðý ve CTC Enerji'nin talep etmesi halinde rödovans sözleþmesinin süresinin ruhsat bitim tarihi olan 14 Aralýk 2028 tarihine uzatýlacaðý 14 Aðustos 2020 tarihli özel durum açýklamasý ile kamuya duyurulmuþtu.
CTC Enerji'nin talebi çerçevesinde, rödovans sözleþmesi taraflarca karþýlýklý mutabýk kalýnarak tadil edilmiþ olup, rödovans sözleþmesinin süresi ruhsat bitim tarihi olan 14 Aralýk 2028 tarihine kadar uzatýlmýþtýr. Ruhsat süresinin uzatýlmasý halinde, taraflarýn karþýlýklý mutabakata varmasý þartýyla rödovans sözleþmesinin süresi güncel þartlar göz önünde bulundurularak uzatýlabilecektir.
Sözleþme tadili çerçevesinde ayrýca, boksit sahasýndan üretilecek beher ton maden baþýna Þirketimize 2,70 ABD Dolarý olarak ödenen rödovans bedeli 15 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3,20 ABD Dolarý olarak belirlenmiþ olup, ödenecek rödovans bedeline baz teþkil edecek miktar taahhüt edilen asgari üretim miktarýndan düþük olamayacaktýr. CTC Enerji'nin içinde bulunulan beþinci rödovans yýlý için geçerli olan 1.000.000 ton asgari üretim taahhüdü sözleþme süresinin sonuna kadar her rödovans yýlý için geçerli olmaya devam edecektir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri