*çin'de chinext fiyat endeksi %0,5 düþüþle 2163,37 puandan açýldý
*çin'de chinext fiyat endeksi %0,5 düþüþle 2163,37 puandan açýldý
Bugünkü Siyasi ve Ekonomik Ajanda
26/11/2024 06:00:00
26 Kasým 2024 Salý
07:00 Kýrgýzistan Merkez Bankasý(NBKR), faiz kararýný açýklayacak.
09:00 Müsiad Expo 2024 Uluslararasý Müsiad Ticaret Fuarý Ýstanbul'da baþlayacak.(29 Kasým'a kadar)
10:30 Ýsveç Merkez Bankasý (Riksbank) Baþkan Yardýmcýsý Anna Seim, nötr faiz oraný kavramýný ve Riksbank'ýn bunu nasýl gördüðünü tartýþacak.
11:00 BMS Çelik Hasýr'ýn Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
13:00 Finlandiya Merkez Bankasý Baþkaný Olli Rehn, parlamentoda kamuoyuna açýk oturumda konuþacak.
13:00 Almanya Cumhurbaþkaný Frank Walter Steinmeier, Kýrgýzistan Cumhurbaþkaný Sadyr Japarov'u kabul edecek.
16:00 Nijerya Merkez Bankasý (CBN), faiz kararýný açýklayacak.
16:00 Alman Ekonomi ve Enerji Bakaný Robert Habeck, Solar PLUS Forum'da konuþacak.
16:20 Kanada Merkez Bankasý (BoC) Baþkan Yardýmcýsý Rhys Mendes, Greater Charlottetown Ticaret Odasý'nda konuþma yapacak.
17:00 Lesotho Merkez Bankasý(CBL), faiz kararýný açýklayacak.
22:00 ABD Merkez Bankasý (Fed), 6-7 Kasým tarihli FOMC toplantý tutanaklarýný açýklayacak.
23:59 Moðolistan Borsasý "Kurtuluþ Günü" nedeniyle kapalý olacak.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Borsa Ýstanbul’da Ýþlem Gören Þirketlerin Genel Kurul Tarihleri
26/11/2024 06:00:00
26 Kasým 2024 Salý
11:00 BMS Çelik Hasýr'ýn Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
29 Kasým 2024 Cuma
14:00 Sekuro Plastik'in Olaðan Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
2 Aralýk 2024 Pazartesi
10:00 Katýlýmevim'in Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
14:00 ATP Yazýlým'ýn Olaðan Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
3 Aralýk 2024 Salý
14:00 Bor Þeker'in Olaðan Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
5 Aralýk 2024 Perþembe
13:00 Tureks'in Olaðan Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
9 Aralýk 2024 Pazartesi
00:00 Ufuk Yatýrým'ýn Olaðan Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
10 Aralýk 2024 Salý
09:30 Turca Petrol'ün Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
11 Aralýk 2024 Çarþamba
15:00 Selçuk Gýda'nýn Olaðan Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
12 Aralýk 2024 Perþembe
11:00 Zedur Enerji'nin Olaðan Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek
13:00 Iþýklar Enerji'nin Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek
15 Aralýk 2024 Pazar
11:00 MMC Sanayi'nin Olaðan Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
16 Aralýk 2024 Pazartesi
11:00 DAP Gayrimenkul'un Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
17 Aralýk 2024 Salý
10:00 Çan2 Termik'in Olaðan Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
18 Aralýk 2024 Çarþamba
10:00 Odaþ Elektrik'in Olaðan Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
11:00 Logo Yazýlým'ýn Olaðanüstü Genel Kurul toplantýsý gerçekleþtirilecek.
12:00 Söktaþ'ýn Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
13:00 Sur Tatil Evleri'nin Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
20 Aralýk 2024 Cuma
11:00 Altýnkýlýç'ýn Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
24 Aralýk 2024 Salý
14:00 Ülker Bisküvi'nin Olaðanüstü Genel Kurul toplantýsý gerçekleþtirilecek.
25 Aralýk 2024 Çarþamba
11:00 Kervan Gýda'nýn Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
11:30 Çimentaþ'ýn Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Soner Özbey, Kardemir A Grubunun %5,36'sýna sahip oldu
26/11/2024 06:20:30
Ýþ insaný Soner Özbey, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarý’nýn yeni ortaðý oldu.
Özbey, 2021 yýlýnda KARÇÝMSA’nýn Sabancý Grubuna ait yüzde 51 hissesini satýn alarak Karabük’teki yatýrýmlarýna baþlamýþtý.
Bey Çimento Yönetim Kurulu Baþkaný Özbey, bugün itibariyle KARDEMÝR Yönetim Kurulu’nun 11 isminden 4’ünü seçen A Grubunun da yüzde 5,36’sýna sahip oldu.
KARDEMÝR özelinde bundan sonrada yatýrýmlarýna devam edecek olan Özbey’in önümüzdeki günlerde þirket yönetiminde aktif rol almasý bekleniyor.
KARÇÝMSA Yönetim Kurulu Baþkaný Soner Özbey, þirkette kapasiteyi artýracak ve kar marjýný yükseltecek yatýrýmlara devam ettiklerini belirterek, "Biz üretirken, þehrimiz ve ülkemizde kazanacak. Bu þehirde kazandýðýmýzý öncelikle bu þehre, sonrada ülkemize hizmet etmek için kullanmaya hazýrýz. Hedefimiz önümüzdeki yýl KARDEMÝR kadar olmasa da ona yakýn bir vergi ödemek” dedi.
Aile olarak geçmiþte olduðu gibi bundan sonrada sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Özbey, “Elbette ki þehrimize ve insanýmýza karþý sorumluluklarýmýzý yerine getireceðiz. Safranbolu Belediye Baþkanýmýz Elif Hanýmýn ricasý üzerine bir hayýr çarþýsý inþa ettirdik. Yine dönemin Belediye Baþkaný Rafet Beyin ricasý üzerine yapýmý devam eden camimize 14 milyonluk beton baðýþýnda bulunduk. Geçenlerde Karabük Belediye Baþkanýmýz Özkan Bey aradýlar, bizden bir kreþ yapmamýzý rica ettiler ve kreþe de ismimizi vereceklerini ifade ettiler. Seve seve yapacaðýmýzý ancak benim ismim yerine kýymetli eþimin isminin verilmesinin daha uygun olacaðýný ifade ettim. Çünkü buralý olan o, ben deðilim. Ayrýca Safranbolu’ya da dar gelirli vatandaþlarýmýzýn ekmek ihtiyacýný karþýladýklarý bir Halk Ekmek Fabrikasý sözümüz var, inþallah onu da kýsa sürede ilçemize kazandýrýrýz ve biz kazanýrken þehrimizde kazanmaya devam eder” diye konuþtu.
ÝHA
Avrupa Yatýrým Holding, Ege Karma Kauçuk'u 68 milyon TL bedelle satmaya karar verdi
26/11/2024 06:21:00
Avrupa Yatýrým Holding, Ege Karma Kauçuk'u 68 milyon TL bedelle satmaya karar verdi.
Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"Þirket Yönetim Kurulu bugün (25/11/2024) þirket merkezinde toplanarak,
Þirketimizin %100 oranýnda baðlý ortaklýðý EGE KARMA KAUÇUK SANAYÝ VE TÝCARET ANONÝM ÞÝRKETÝ Ý'nde sahip olduðumuz þirket sermayesinin %100'ünü temsil eden 6.000.000 TL nominal deðerli hisselerin tamamýnýn pazarlýk usulüyle 68.000.000 TL tutar üzerinden Yusuf KAYA'ya satýlmasýna karar verilmiþtir.
Satýþ bedelinin 8.000.000.-TL peþin, kalan 60.000.000-TL'nin 12 eþit taksitle aylýk olarak düzenlenen 5.000.000.-TL'lik senetler karþýlýðý tahsil edilecektir. Ýlk taksit ödemesi 24.01.2025 olarak, son senet tarihi ise 24.12.2025 olarak belirlenmiþtir.
Alýcý þahýs ile Þirket ve baðlý ortaklýklarýmýz arasýnda denetim ve sermaye bakýmýndan dolaylý veya dolaysýz bir iliþki yoktur.
Söz konusu þirket hisselerin satýþý sonrasýnda Ege Karma Kauçuk Sanayi ve Ticaret Anonim Þirketi'nde payýmýz kalmamýþtýr."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Avrupa Yatýrým Holding baðlý ortaklýðý üzerinden ALS Yenilenebilir Enerji kurulmasýna karar verdi
26/11/2024 06:21:30
Avrupa Yatýrým Holding baðlý ortaklýðý üzerinden ALS Yenilenebilir Enerji kurulmasýna karar verdi.
"Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun 25.11.2024 tarihinde yapmýþ olduðu toplantýsý sonucunda;
Þirketimiz Yönetim Kurulu tarafýndan, Afyon'da Güneþ enerji tesisi satýn alýp iþletilmek için %100 baðlý ortaðý olduðu Avren Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Þirketi'nin %100 sahip olduðu ALS YENÝLENEBÝLÝR ENERJÝ A.Þ. ünvanlý 20.000.000 TL sermayeli þirket kurulmasýna, þirketin kuruluþ iþlemlerinin yürütülmesi için resmi makam ve mercilerden gerekli izinlerin alýnmasýna, oybirliði ile karar verilmiþtir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Avrupa Yatýrým Holding Romanya'da þirket kurulmasýna karar verdi
26/11/2024 06:22:00
Avrupa Yatýrým Holding Romanya'da þirket kurulmasýna karar verdi.
"Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun 25.11.2024 tarihinde yapmýþ olduðu toplantýsý sonucunda;
Þirketimiz Yönetim Kurulu tarafýndan, Romanya'daki potansiyel yenilenebilir enerji & güneþ enerjisi proje yatýrýmlarý ve projeleri için %100 baðlý ortaðý olduðu Avren Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Þirketi'nin %100 sahip olduðu Bulevardul Natiunile Unite Numarul Opt. Bl. 104 Sc. 3 Et. 8 Ap. 64 Bükreþ/Romanya adresinde 50.000 EURO sermayeli SUN EUROPELECTRIC INVEST S.R.L. ünvanlý þirket kurulmasýna, þirketin kuruluþ iþlemlerinin yürütülmesi için resmi makam ve mercilerden gerekli izinlerin alýnmasýna, oybirliði ile karar verilmiþtir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Mega Polietilen, AFLOOW adýyla yeni bir marka oluþturdu
26/11/2024 06:22:30
Mega Polietilen, AFLOOW adýyla yeni bir marka oluþturdu.
"Hazýr giyim sektöründe yeni bir dönemin kapýlarýný aralýyoruz! Þirketimiz, dinamik vizyonu ve sürdürülebilir üretim anlayýþýyla hayata geçirilen yeni markamýz AFLOOW'u sizlerle buluþturmanýn gururunu yaþýyor.
AFLOOW, modern tasarým çizgileri, üstün kaliteli kumaþlarý ve ulaþýlabilir fiyat politikasýyla, modada fark yaratmayý hedefliyor. Ýlk koleksiyonumuz, hem günlük yaþamýn konforunu hem de þýklýðýný bir arada sunarak, tüketicilerimizin beklentilerini aþan bir deneyim vadediyor.
Markamýzýn üretimleri, Adýyaman Besni'deki modern üretim tesisimizde gerçekleþtirilecektir. Bölgenin ekonomik kalkýnmasýna katký sunarken, yerel iþ gücünü destekleyerek sorumlu bir üretim anlayýþý benimsiyoruz. Bu yaklaþýmýmýz, hem markamýzýn deðerlerini hem de sürdürülebilirlik vizyonumuzu yansýtmaktadýr.
AFLOOW, yenilikçi tasarýmlarýyla sektöre yeni bir soluk getirirken, yatýrýmcýlarýmýz için de sürdürülebilir büyüme ve güçlü bir marka deðeri yaratmayý hedeflemektedir.
Markamýzýn detaylarýný ve gelecek planlarýmýzý siz deðerli paydaþlarýmýzla paylaþmaya devam edeceðiz.
Birlikte büyüyelim, birlikte baþaralým."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Yer Ýmleri