Bugünkü Siyasi ve Ekonomik Ajanda
21/01/2025 06:00:00
21 Ocak 2025 Salý
09:00 Uluslararasý Ýstanbul Mobilya Fuarý baþlayacak. (25.01.2025'e kadar)
09:00 Junýoshow Bursa 20.Uluslararasý Bebe, Çocuk Hazýr Giyim Ve Çocuk Ýhtiyaçlarý Fuarý baþlayacak. (23.01.2025'e kadar)
10:00 Ticaret Bakaný Ömer Bolat, Uluslararasý Ýstanbul Mobilya Fuarýnda konuþacak.
11:00 Avrupa Birliði (AB) maliye bakanlarý, Avrupa'nýn rekabet gücünün nasýl artýrýlacaðýný görüþecek ve mali sýkýlaþtýrma planlarýný onaylayacak.
13:00 Anadolu Efes'in Olaðanüstü Genel Kurul toplantýsý gerçekleþtirilecek.
13:30 Ýsveç Merkez Bankasý (Riksbank) Baþkan Yardýmcýsý Aino Bunge, nakit için gelecekteki mevzuat hakkýnda bir parlamento seminerine katýlacak.
14:00 Akýn Tekstil'in Olaðanüstü Genel Kurul toplantýsý gerçekleþtirilecek.
17:00 Angola Merkez Bankasý (BNA), faiz kararýný açýklayacak.
23:59 Avrupa Ekonomik ve Mali Ýþler Konseyi toplanacak.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Borsa Ýstanbul’da Ýþlem Gören Þirketlerin Genel Kurul Tarihleri
21/01/2025 06:00:00
21 Ocak 2025 Salý
13:00 Anadolu Efes'in Olaðanüstü Genel Kurul toplantýsý gerçekleþtirilecek.
14:00 Akýn Tekstil'in Olaðanüstü Genel Kurul toplantýsý gerçekleþtirilecek.
23 Ocak 2025 Perþembe
10:30 Þeker Yatýrým'ýn Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
11:30 Þeker Finansal Kiralama'nýn Olaðanüstü Genel Kurul toplantýsý gerçekleþtirilecek.
25 Ocak 2025 Cumartesi
11:00 Saray Matbaacýlýk'ýn Olaðanüstü Genel kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
30 Ocak 2025 Perþembe
14:00 Büyük Þefler Gýda'nýn Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
31 Ocak 2025 Cuma
11:00 Gedik Yatýrým'ýn Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
3 Þubat 2025 Pazartesi
14:00 Akýn Tekstil'in Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
7 Þubat 2025 Cuma
10:00 Hat-San'ýn Olaðanüstü Genel Kurul toplantýsý gerçekleþtirilecek.
10 Þubat 2025 Pazartesi
14:00 Bahadýr Kimya'nýn Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
15:00 Merko Gýda'nýn Olaðan Genel Kurul Toplantýsý gerçekleþtirilecek.
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Hedef Holding, Colendi Menkul'de iþtirak oranýný %51'e yükseltmek için iþlemlere baþlanmasý amacýyla yetki verdi
21/01/2025 06:20:30
Hedef Holding, Colendi Menkul Deðerler'e 1,8 milyon dolar ilave yatýrým yaparak iþtirak oranýný %51'e yükseltmek için iþlemlere baþlanmasý amacýyla yetki verdi.
Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"Þirketimiz Yönetim Kurulu üyelerinin 20.01.2025 tarihli 3 sayýlý toplantýsýnda,
Sermayesine %30,51 oranýnda iþtirak ettiðimiz Colendi Menkul Deðerler A.Þ.'ye Sermaye Piyasasý Kurulu ve ilgili kuruluþlar nezdindeki izin süreçlerinin tamamlanmasýný müteakip 1,8 milyon USD karþýlýðýnda ilave yatýrým yapýlmasýna, yapýlacak yatýrým neticesinde iþtirak oranýmýzýn %20,49 oranýnda artýþ ile %51'e yükseltilmesi için gerekli iþlemlerin baþlatýlmasýna, ilave yatýrým müzakereleri, sözleþmelerin imzalanmasý, sözleþmelerin ifasý ve izin süreçleri için, gereken baþvurularýn yapýlmasý için Yönetim Kurulu Baþkaný Namýk Kemal GÖKALP ve Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mehmet Ziya GÖKALP'in münferiden yetkilendirilmesine ,oy birliði ile karar verilmiþtir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Kütahya Þeker, 71'inci Þeker Üretim Kampanyasý döneminde 53 bin 30 ton þeker üretti
21/01/2025 06:21:00
Kütahya Þeker, 71'inci Þeker Üretim Kampanyasý döneminde 53 bin 30 ton þeker üretti.
"Kütahya Þeker Fabrikasý A.Þ. '' 71. Þeker Üretim Kampanyasý '' 27.09.2024 – 15.01.2025 tarihleri arasýnda gerçekleþmiþtir.
Ýþlenen pancar : 374.600 Ton
Üretilen Kristal Þeker
A Þekeri : 47.670 Ton
C Þekeri : 5.360 Ton
Toplam (A+C) 53.030 Ton 'dur."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
SAMAT.E paylarý 20 Þubat seans sonuna kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu edilemeyecek
21/01/2025 06:21:30
Volatilite Bazlý Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamýnda SAMAT.E paylarý 21/01/2025 tarihli iþlemlerden (seans baþýndan) 20/02/2025 tarihli iþlemlere (seans sonuna) kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu edilemeyecek.
Borsa Ýstanbul'dan KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"Sermaye Piyasasý Kurulu kararý uyarýnca devreye alýnan Volatilite Bazlý Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamýnda SAMAT.E paylarý 21/01/2025 tarihli iþlemlerden (seans baþýndan) 20/02/2025 tarihli iþlemlere (seans sonuna) kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamýnda getirilen tedbirler, payýn iþlem gördüðü pazarýn/platformun iþlem kurallarý, pazar deðiþimi veya diðer nedenlerle uygulanan iþlem esaslarýndan ayrý olarak deðerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diðer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alýnan iþlem esaslarýnýn geçerlilik süresinden ayrý olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nýn 05/12/2024 tarihli kararý uyarýnca yalnýzca BIST 50 endeksi kapsamýnda yer alan paylarda açýða satýþ yapýlabilmektedir.'
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Park Elektrik baðlý ortaklýðý Konya Ilgýn Elektrik, Yener Lojistik ile dekapaj iþi için sözleþme imzalanmasýna karar verdi
21/01/2025 06:22:00
Park Elektrik baðlý ortaklýðý Konya Ilgýn Elektrik, Yener Lojistik ile dekapaj iþi için sözleþme imzalanmasýna karar verdi.
"Baðlý ortaklýðýmýz Konya Ilgýn Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Þ.'nin Yönetim Kurulu;
Konya Ýli'nin Ilgýn ilçesindeki linyit sahasýnda 2019 yýlýnda hayata geçirilmiþ olan ön madencilik planlamasý kapsamýnda, sahada devam eden kömür üretim faaliyetleriyle ilgili olarak, 2025 yýlý için planlanan dekapaj çalýþmalarýnýn gerçekleþtirilmesi için Yener Lojistik Madencilik ve Ýnþaat Ticaret Limited Þirketi ile (+/-) %20 toleranslý toplam 5.000.000 metreküp dekapaj iþi için sözleþme imzalanmasýna, sözleþme baþlangýç birim dekapaj fiyatýnýn 88,00 TL/metreküp olarak belirlenmesine ve sözleþmede belirlenecek þartlar doðrultusunda baz fiyatýn her ay eskalasyona tabi tutulmasýna
karar vermiþtir."
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Galata Wind'in Þah RES kapasite artýþý projesi ile ilgili "ÇED Olumlu" kararý verildi
21/01/2025 06:23:30
Galata Wind Enerji tarafýndan yapýlmasý planlanan Þah RES kapasite artýþý projesi ile ilgili "ÇED Olumlu" kararý verildi.
Çevresel Etki Deðerlendirmesi Ýzin ve Denetim Genel Müdürlüðünün internet sitesinde konu ile ilgili yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"BURSA ili KARACABEY, ilcesi Sahil Yenice, Dedeoba ve Þahmelek Mahalleleri sýnýrlarý içerisinde, GALATA WIND ENERJÝ A.Þ. tarafýndan yapýlmasý planlanan ÞAH RÜZGAR ENERJÝ SANTRALÝ (RES) KAPASÝTE ARTIÞI (35 Türbin 105 MWm /105 MWe'den 36 Türbin 111,8 MWm /111,8 MWe'ye) projesi ile ilgili olarak Bakanlýðýmýza sunulan ÇED RaporuÝnceleme Deðerlendirme Komisyonu tarafýndan incelenmiþ ve deðerlendirilmiþtir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliðinin 14. maddesi gereðince Komisyon çalýþmalarý ve halkýn görüþleri dikkate alýnarak Bakanlýðýmýzca 'Çevresel Etki Deðerlendirmesi Olumlu' Kararý verilmiþ olup; BURSA Valiliði(Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Ýl Müdürlüðü) tarafýndan kararýn halka duyurulmasý gerekmektedir. Ayrýca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayýlý Çevre Kanununa istinaden yürürlüðe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulmasý, mer'i mevzuat uyarýnca ilgili kurum/kuruluþlardan gerekli izinlerin alýnmasý gerekmektedir. "
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Yer Ýmleri