BVSAN.E ve DERHL.E paylarý 6 Mart seans sonuna kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu edilemeyecek
07/02/2025 06:23:30
Volatilite Bazlý Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamýnda BVSAN.E ve DERHL.E paylarý 07/02/2025 tarihli iþlemlerden (seans baþýndan) 06/03/2025 tarihli iþlemlere (seans sonuna) kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu edilemeyecek.
Borsa Ýstanbul'dan KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"Sermaye Piyasasý Kurulu kararý uyarýnca devreye alýnan Volatilite Bazlý Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamýnda BVSAN.E ve DERHL.E paylarý 07/02/2025 tarihli iþlemlerden (seans baþýndan) 06/03/2025 tarihli iþlemlere (seans sonuna) kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamýnda getirilen tedbirler, payýn iþlem gördüðü pazarýn/platformun iþlem kurallarý, pazar deðiþimi veya diðer nedenlerle uygulanan iþlem esaslarýndan ayrý olarak deðerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diðer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alýnan iþlem esaslarýnýn geçerlilik süresinden ayrý olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nýn 05/12/2024 tarihli kararý uyarýnca yalnýzca BIST 50 endeksi kapsamýnda yer alan paylarda açýða satýþ yapýlabilmektedir."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter


Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri