Afyon Çimento, pay baþýna 0,85 TL nakit kar payý daðýtmayý Genel Kurul onayýna sunacak
24/02/2025 06:20:30
Afyon Çimento, pay baþýna 0,85 TL nakit kar payý daðýtmayý Genel Kurul onayýna sunacak
24/02/2025 06:20:30
Koroplast, Rekabet Kurulu cezasýný %25 indirimden faydalanarak 30 gün içinde ödeyecek
24/02/2025 06:21:00
Koroplast, Rekabet Kurulu cezasýný %25 indirimden faydalanarak 30 gün içinde ödeyecek.
Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"Rekabet Kurulu'nun 27.06.2024 tarih ve 24-27/644-M sayýlý Kararý uyarýnca, 4054 sayýlý Rekabetin Korunmasý Hakkýnda Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediðinin tespitine yönelik olarak baþlatýlan soruþturma kapsamýnda, Þirketimizce idari para cezasý ve uzlaþma metninde yer alan hususlarýn kabulü ve dava konusu yapýlmayacaðýna dair uzlaþma metninde mutabýk kalýnmasý üzerine Rekabet Kurulu 03.10.2024 tarih ve 24-40/945-406 sayýlý Kararý uyarýnca hesaplanan idari para cezasýnda %25 oranýnda indirim yaparak Þirketimiz aleyhine 31.209.736,96 TL tutarýnda nihai para cezasý uygulanmasýna karar verildiði bildirilmiþti. Uzlaþma nihai kararý Þirketimize teblið edilmiþ olup, 30 gün içinde ödenerek %25 indirimden faydalanýlacaktýr.'
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
GSD Varlýk Yönetim, Fibabanka'nýn ticari/kobi nitelikli portföy ihalesini kazandý.
24/02/2025 06:21:30
GSD Holding baðlý ortaklýðý GSD Varlýk Yönetim, Fibabanka'nýn ticari/kobi nitelikli portföy ihalesini kazandý.
Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"Þirketimizin sermayesinin tamamýna sahip olduðu baðlý ortaklýðý GSD Varlýk Yönetim A.Þ., Fibabanka A.Þ.'nin 21/02/2025 tarihinde satýþa çýkarýlan toplam 162,5 milyon TL anaparaya sahip ticari/kobi nitelikli portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmýþtýr. Bu ihaleye toplam 14 varlýk yönetim þirketi katýlmýþtýr.
Ýhale sonuçlarýnýn kesinleþmesi ihaleyi açan finansal kuruluþ Yönetim Kurulu'nun onayýna baðlý olup, onay sonrasý sözleþmenin imza süreci ve satýþa konu alacaklarýn devir iþlemleri baþlatýlacaktýr."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
Global Ports Holding'in limanlarýna gelen gemi sayýsý Ocak'ta %80 arttý
24/02/2025 06:22:00
Global Yatýrým Holding'in dolaylý baðlý ortaklýðý Global Ports Holding'in limanlarýna gelen gemi sayýsý Ocak ayýnda geçen yýlýn ayný ayýna göre %80 arttý.
Global Yatýrým Holding'ten KAP'a yapýlan açýklamaya göre, Ocak 2025'te limanlara gelen gemi sayýsý 2024 yýlý Ocak ayýnýn %80 üzerinde gerçekleþirken, yolcu hareketleri de 2025 yýlý Ocak ayýnda 2024 Ocak seviyesinin %53 üzerinde gerçekleþti.
Limanlara gelen gemilerin doluluk oranlarý konsolide bazda Aralýk 2024`te %95 seviyesinde oldu.
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
Ýnnova Teknoloji baðlý ortaklýðý Probel Yazýlým, 14,15 milyon TL bedelli hizmet sözleþmesi imzaladý
24/02/2025 06:22:30
Ýnnova Teknoloji baðlý ortaklýðý Probel Yazýlým, 14,15 milyon TL bedelli hizmet sözleþmesi imzaladý.
Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"Þirketimizin %51 oranýnda baðlý ortaklýðý Probel Yazýlým ve Biliþim Sistemleri A.Þ. ile Bakýrköy Dr. Sadi Konuk Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi arasýnda 01.03.2025 - 31.12.2025 dönemini kapsayan 14.153.949,20 TL + KDV bedelli "Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) Hizmet Alýmý" sözleþmesi 21.02.2025 tarihinde imzalanmýþtýr."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
Musk ABD'de federal çalýþanlara yaptýklarý iþler konusunda pazartesi gününe kadar rapor vermelerini ya da istifa etmelerini emretti
24/02/2025 06:22:37
Trump yönetimi Cumartesi akþamý ABD federal hükümet çalýþanlarýna gönderdiði e-postalarda Pazartesi akþamýna kadar bir önceki haftaya ait iþ baþarýlarýný detaylandýrmalarýný aksi takdirde iþlerini kaybetme riskiyle karþý karþýya kalacaklarýný bildirdi.
Ancak, birçok ABD kurumu çalýþanlarýna Baþkan Donald Trump'ýn danýþmaný Elon Musk'ýn son bir hafta içindeki baþarýlarýný listelemeleri ya da iþten çýkarýlmalarý yönündeki talebine hemen yanýt vermemelerini söyledi.
Trmup yönetiminin e-posta gönderimi, Devlet Verimliliði Departmaný'nýn milyarder baþkaný Elon Musk'ýn sosyal medya sitesi X'te e-posta talebine yanýt vermemenin istifa olarak görüleceðini paylaþmasýndan kýsa bir süre sonra geldi.
Musk, X'te "Tüm federal çalýþanlar kýsa bir süre içinde geçen hafta ne yaptýklarýný anlamalarýný isteyen bir e-posta alacaklar" dedi ve ekledi: "Yanýt vermemek istifa olarak kabul edilecektir."
Musk paylaþýmýný, Baþkan Donald Trump'ýn kendi sosyal medya aðý Truth Social'da DOGE'nin 2,3 milyonluk federal iþgücünü küçültme ve yeniden þekillendirme giriþimlerinde daha agresif olmasý gerektiðini belirtmesinden birkaç saat sonra yaptý.
Cumartesi akþamý itibariyle, Menkul Kýymetler ve Borsa Komisyonu, Ulusal Okyanus ve Atmosfer Ýdaresi, Hastalýk Kontrol ve Önleme Merkezleri ve diðerleri de dahil olmak üzere federal kurumlardaki çalýþanlara "Geçen hafta ne yaptýnýz?" konulu e-postalar gönderildi.
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com)
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
HDFGS.E paylarýnda 21 Mart seans sonuna kadar brüt takas uygulanacak
24/02/2025 06:23:00
Volatilite Bazlý Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamýnda HDFGS.E paylarýnda 24/02/2025 tarihli iþlemlerden (seans baþýndan) 21/03/2025 tarihli iþlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.
Borsa Ýstanbul'dan KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"Sermaye Piyasasý Kurulu kararý uyarýnca devreye alýnan Volatilite Bazlý Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamýnda HDFGS.E paylarýnda 24/02/2025 tarihli iþlemlerden (seans baþýndan) 21/03/2025 tarihli iþlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktýr. Ýlgili payda halihazýrda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamýnda önceki aþamalarda tanýmlanan tedbirler de (kredili iþlem yasaðý tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandýðý süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamýnda getirilen tedbirler, payýn iþlem gördüðü pazarýn/platformun iþlem kurallarý, pazar deðiþimi veya diðer nedenlerle uygulanan iþlem esaslarýndan ayrý olarak deðerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diðer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alýnan iþlem esaslarýnýn geçerlilik süresinden ayrý olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
VSNMD.E paylarý 21 Mart seans sonuna kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu edilemeyecek
24/02/2025 06:23:30
Volatilite Bazlý Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamýnda VSNMD.E paylarý 24/02/2025 tarihli iþlemlerden (seans baþýndan) 21/03/2025 tarihli iþlemlere (seans sonuna) kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu edilemeyecek.
Borsa Ýstanbul'dan KAP'a yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"Sermaye Piyasasý Kurulu kararý uyarýnca devreye alýnan Volatilite Bazlý Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamýnda VSNMD.E paylarý 24/02/2025 tarihli iþlemlerden (seans baþýndan) 21/03/2025 tarihli iþlemlere (seans sonuna) kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu edilemeyecektir.
Not: VBTS kapsamýnda getirilen tedbirler, payýn iþlem gördüðü pazarýn/platformun iþlem kurallarý, pazar deðiþimi veya diðer nedenlerle uygulanan iþlem esaslarýndan ayrý olarak deðerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diðer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alýnan iþlem esaslarýnýn geçerlilik süresinden ayrý olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK'nýn 05/12/2024 tarihli kararý uyarýnca yalnýzca BIST 50 endeksi kapsamýnda yer alan paylarda açýða satýþ yapýlabilmektedir."
ForInvest Haber Merkezi ( haber@forinvest.com )
Foreks
ForInvest
Metals Market
Montel News
ForInvest Twitter
Yer Ýmleri