*hong kong hang seng endeksi %0,1 artýþla 26361,44 puanla açýldý
*hong kong hang seng endeksi %0,1 artýþla 26361,44 puanla açýldý
*ftse bursa malezya klcý endeksi yatay seyirle 1669,08 puandan açýldý
*singapur'da ftse straits times endeksi %0,3 artýþla 4670,04 puandan açýldý
*güney kore'de kospi endeksi %1,8 artýþla 4385,92 puandan açýldý
Borsa Ýstanbul’da Ýþlem Gören Þirketlerin Genel Kurul Tarihleri
05/01/2026 06:00:00
7 Ocak 2026 Çarþamba
11:00 PAHOL-PasifikHolding Olaðanüstü Genel Kurul toplantýsý
12 Ocak 2026 Pazartesi
14:00 MEGAP- Mega Polietilen Olaðan Genel Kurul toplantýsý
13 Ocak 2026 Salý
14:00 TSPOR-Trabzonspor Sportif Yatýrým Olaðan Genel Kurul Toplantýsý
15 Ocak 2026 Perþembe
11:00 ATEKS- Akýn Tekstil Olaðan Genel Kurul toplantýsý
22 Ocak 2026 Perþembe
09:30 FORMT- Formet Metal Olaðan Genel Kurul toplantýsý
3 Þubat 2026 Salý
10:30 EGPRO-Ege Profil Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý
ForInvest Haber
Resmi Gazete'de Bugün- 5 Ocak
05/01/2026 06:01:00
YÜRÜTME VE ÝDARE BÖLÜMÜ
YÖNETMELÝKLER
–– Eskiþehir Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eðitim Enstitüsü Eðitim-Öðretim ve Sýnav Yönetmeliðinde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Yönetmelik
–– Ýstanbul 29 Mayýs Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eðitim-Öðretim ve Sýnav Yönetmeliði
ÝLÂN BÖLÜMÜ
a - Yargý Ýlâný
b - Artýrma, Eksiltme ve Ýhale Ýlânlarý
c - Çeþitli Ýlânlar
– T.C. Merkez Bankasýnca Belirlenen Devlet Ýç Borçlanma Senetlerinin Günlük Deðerleri
*Ons altýn yüzde 2'ye yakýn artýþla 4420,93 dolarý gördü, þu sýralarda %1,85 artýþla 4411,73 dolarda
ANALÝZ- Yurt Dýþý Sabah Bülteni (IKON Menkul)
05/01/2026 07:30:19
ABD Maduro’yu Operasyonla Ele Geçirdi: Jeopolitik Risk Primi Yükseldi, Metaller Gap’li Açýldý
*Trump, ABD’nin Venezuela üzerinde fiilen kontrol saðladýðýný söylerken, ayný sürecin Kolombiya ve Meksika’ya da geniþleyebileceði tehdidiyle Latin Amerika’da jeopolitik risk primini ve enerji varlýklarýnda belirsizliði arttýrdý.
*Trump, Venezuela hükümeti iþbirliði yapmazsa ikinci bir Venezuela saldýrýsýnýn mümkün olduðunu söyledi.
*Goldman Sachs, Venezuela kaynaklý arz artýþýnýn kýsa vadede petrol fiyatlarýný fazla etkilemeyeceðini söylerken 2026 ortalarý ve 2027 itibariyle petrol için kalýcý “aþaðý yönlü risklerin” arttýðýný vurguluyor.
*OPEC+ jeopolitik tansiyon yükselse de 2026 1Ç boyunca üretimi sabit tutarak “fiyat istikrarýný” öne çýkardý ve piyasaya gerektiðinde gönüllü kesintileri kademeli geri alma opsiyonunu korudu.
*Japonya’nýn Aralýk imalat PMI’ýnýn 50,0’a açýklanarak yeniden “eþik üstüne” çýkmasý, sektörde daralmanýn azaldýðý ve istikrara dönüþ sinyali olarak yorumlandý.
*Crude oil ABD’nin Venezuela operasyonu sonrasýnda piyasa açýlýþýnda -%1,35’lik bir düþüþ ile yeni haftaya baþladý ancak bu düþüþ kýsa sürdü ve hýzlý bir toparlanmaya girerek kayýplarý sildi.
*Nikkei vadeli endeksi yeni haftaya yaklaþýk %1.30 yükseliþ ile baþladý.
*Ons Altýn ABD’nin Venezuela liderine yaptýðý operasyon sonucunda yeni haftaya fiyat boþluðu oluþturarak güçlü bir þekilde baþladý ve yaklaþýk %1.65 yükseldi.
*Ons Gümüþ’te yeni haftaya fiyat boþluðu oluþturarak yaklaþýk %4 deðer artýþý ile giriþ yaptý.
*Japonya merkezli küresel yatýrým bankasý Nomura 2025 sonunda açýklanan daha sýký otomotiv teþvik çerçevesi 2026’da Çin’de elektrikli araç talebini daha da azaltacaðýný söylüyor.
*BoJ Baþkaný Kazuo Ueda, ücret–fiyat döngüsünün daha kalýcý hale geldiðini vurgulayarak, büyüme ve enflasyon görünümü tahminlerle uyumlu seyrederse faiz artýrýmlarýnýn devam edebileceði sinyalini verdi. Diðer öne çýkan mesaj ise; Artýþlarýn otomatik bir takvime baðlý olmadýðýný, gelen verilerle þekilleneceðini söyledi.
*Avustralya’da “Yapýþkan enflasyon” nedeniyle RBA’nýn 2026’da yeniden sýkýlaþmaya dönme ihtimali artýþ gösterdi.
*Bugün 18:00’de ABD’de Aralýk ISM Ýmalat PMI açýklanacak; beklenti 48,3 (önceki 48,2) ile endeksin 50 eþik altýnda kalarak imalatta daralmanýn sürdüðüne iþaret etmesi bekleniyor.
Yer Ýmleri