SPK, Pýnar Entegre Et ve Un'a idari para cezasý verdi
15/12/2023 06:26:50
Sermaye Piyasasý Kurulu(SPK), Pýnar Entegre Et ve Un Sanayi AÞ hakkýnda yapýlan inceleme sonucunda, idari para cezasýnýn uygulanmasýna karar verdi.
SPK haftalýk bülteninde yer alan karara göre, Þirket'e 2023 Yýlý Ýçin Borsa Þirketlerinin II-17.1 Sayýlý Kurumsal Yönetim Tebliði Uyarýnca Dâhil Olduklarý Gruplar Hakkýnda Duyuru uyarýnca, ikinci grupta yer alan ve yönetim kurulu üye sayýsýnýn üçte birinden az olmayan sayýda baðýmsýz üye atamasý gerekli olan Þirket’in 29.03.2023 tarihli olaðan genel kurul toplantýsýnda, yedi üyeden oluþan yönetim kurulunda baðýmsýz yönetim kurulu üye sayýsýnýn iki olarak belirlenmesi nedeniyle II.17.1 sayýlý Kurumsal Yönetim Tebliði md. 6 hükmü ve 4.3.4 no’lu ilke uyarýnca 155.567 TL idari para cezasý verildi.
Açýklamada, "Þirket’in yapýlacak ilk genel kurul toplantýsýnda, Þirket hakkýnda idari para cezasýnýn uygulanmasýný gerektiren fiillerde sorumluluðu bulunan Þirket yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasýnýn rücu edilip edilmeyeceði hususunda karar alýnmasý ve söz konusu kararýn alýnmasý esnasýnda sorumluluðu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla iliþkili olan gerçek ve/veya tüzel kiþilerin oy kullanmamasý gerekmektedir. " denildi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter

Alýntý yaparak yanýtla
00

Yer Ýmleri