Kademeli risk sistemine göre ekonomik riskler kademeli yansıtılır(hem kar hem zarar) ki bu hükümetin bence en iyi yaptığı şey budur Bu hükümet dolar/tl yi hiçbir zaman bir günde 2 katına zıplatmadı bir şekilde zıplamaları engelledi veya ileriye erteledi sonuçta günlük zıplamalar belki bir kaç hafta belki birkaç aya yayıldı fakat o anlık zıplama engellendi insanlar pozisyon alabildi özellikle halk bunu bildiğinden hükümete oy veriyor bu tabiki benim düşüncem. Enflasyon ve döviz kuruna etki eden bir sürü etken var sadece hükümet politikalarının herşeyi çözmesini istemek bence bu veya herhangi bir hükümete aşırı yüklenmek olur.. Dış dünya ve küresel ekonomi daha büyük bir etkendir. Bahsettiğiniz gibi güven sarsacak büyük bir durum olsa bile 100k mevduat garantisi vadeli mevduatlarda en son etkilenecek şey olur, önce 100k üzeri paralar ile ilgili bir durum olabilir ki bu tabiki benim düşüncem.. Paralel bir bakış açısına göre şöyle bir durumda olabilir " Vadeli Mevduat sistemini kar payı sistemiyle değiştiriyoruz" açıklaması yapılıp alenen "100k garantisi kaldırıyoruz" demeden kaldırmak gibi... Bu durumda paradigma değişir fakat bu geçiş sürecinde sizde pozisyonunuzu ona göre alırsınız en azından bu konuda hükümet hiç fire vermedi bir nevi sizin stop loss yapmanıza izin verdi...
Yatırım tavsiyesi değildir. Saygılar
Sen baska forumdaki moldova lover misin? Merak ettim de
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...
Kredi kartı borçluları yandı
Kredi kartı borçlarını asgari tutarda ödeyerek geçinmeye çalışan milyonlarca dar gelirliye yeni faiz yükü geldi. Merkez Bankası, kredi kartı harcamalarının asgari tutarını ödeyenlere bankalar tarafından uygulanan akdi faiz oranını yüzde 1.84’ten yüzde 2.02’ye, kredi kartı gecikme faizini de yüzde 2.34’ten yüzde 2.52’ye yükseltti. Akdi faizlerin yükseltilmesi, özellikle kredi kartı borçlarının tamamını ödeyemediği için sadece asgarisini ödeyerek idare etmeye çalışan milyonlarca tüketicinin borçlarının daha hızlı artmasına yol açacak.
evet piyasa dengelenmeye devam....
Dudu ya katılıyorum.disarda yemek daha zevkli.burasi sıkıyor.
Yer İmleri