Originally Posted by
Pythagoras
bir duyuma göre devlet elimizdeki tüm Türk Lirasý, amerikan dolarý, ingiliz poundu, avrupa birliði eurosu ve malatya kayýsýsýna el koyacakmýþ..
geçen bakkala gittim, fakir olduðum için süpermarkete gidemiyorum, bakkala gittim. inanýr mýsýn ekmek alacaðým, poþetsiz fýrýn ekmeði, bir de yoðurt alacaðým ufak, kasadaki çocuk 2 dolar 25 sent istedi..
metrobüse gelmeden yolun köþesinde dilenci çevirdi, abi bi yuron var mý dedi, 5 lirayý kabul etmedi..
aþýrý doðu.. aþýrý batý..
ikisi de iyi deðil..
1 adam ülkenin baþýndan gitsin diye, ülkenin batmasýný arzulamak, ne kadar hayret verici..
önemli olan biziz yani halk.. tabi burjuva sýnýfýný, bakkaldan poþetsiz ekmek almayanlarý tenzih ediyorum..
yahu kardeþim, dolar veya euro alma diyen mi var ? yasaklandý mý ? hayýr. ama sizin gibi milletin zihnini bulandýrmak, kaos yaratmak isteyenlerin piyasayý yanlýþ bilgilendirmesi var..
duydunuz mu dolar almak yasaklanacakmýþ... var mý kaynaðý yok, yorum.. yorum.. yorum.. ve zorlama yorum..
o çok sevdiðin, taptýðýn ve abilerinin bu ülkeden kaçýp yerleþtiði almanyaya git bakayým herhangi bir bankanýn internet þubesinden dolar al sat.. yapamazsýn..
millet iþine bakmýyor arkadaþ..
euro 10 lira olacakmýþ.. olsun.. daha önce olmadý mý ? bundan 25 sene önce dolar mark artmýyor muydu ? artýyordu, yani biz bunlarý daha önce sürekli yaþadýk.. ama parama el koyacaklar, banyomdaki fayanslarý sökecekler, arabamýn aküsünü çalacaklar...
býrakýn bunlarý ya, algý operasyonu yapmayý, milletin kafasýný bulandýrmayý, sadece ve sadece kendi çýkarlarý için; yaþadýðý & ekmeðini yediði ülkenin batmasýný arzulamakta nasýl bir kafadýr ?
bu vatandan bir gram bile yararlanýp böyle davrananlara yazýklar kere yazýklar olsun...
syg,
Yer Ýmleri