USDTRY - SAATLIK - Destek ve Direncler.
[IMG][/IMG]
Hedef yukaridaki mi yoksa asagidaki mi yesil daire?
USDTRY - SAATLIK - Destek ve Direncler.
[IMG][/IMG]
Hedef yukaridaki mi yoksa asagidaki mi yesil daire?
Þimþek gibi Truva atlarý gönderilirse döviz enflasyon farký kadar düzenli artar ki olmasý gereken bu.
Sýkýntý zig zag lý hareketler. Þirketleri çok yoruyor. Yatýrým yapanlarý zorluyor,
Dövizdeki zig zag dan Parayý kazanan robotlar. Yani babalar. Merril abla, Çiti, hasbc, döþebank...
Geriye kalan herkes ya zarar ediyor ya baþý baþýný ancak kurtarýyor.
VIOP ta da benze durum var. Merril abla hariç doðru dürüst kar eden yok denilebilir!
Sayýn Enki,
Bu tür bir profosyonel hizmet almadým. Ama yatýrýmcý profili olarak defansif bir karakterdeyim.az çok bu konularda kendime yatýrým yapýyorum. CB nin konuþmalarýna bakarsak faiz artýþý yolda çünkü ben emrediyorum ama Mb dinlemiyor gibi söylemler yaptýðýnda, hem kendi tabanýna karþý üzerinden sorumluluðu atýyor hem de rxpu forumdaþýn dediði gibi Mb özgürdür mesajýný dýþ piyasaya veriyor yani bir taþla iki kuþ. Benim yukardaki cümleyi kurmamdaki sebep olaya bir nebzede olsa yabancý penceresinden bakmak aslýnda bu cümleyi aleni kurarak tabiri caizse piyasada kaþarlanmýþ kiþilerin fikrini almak. (piyasalarýn rasyonelliði tartýþýlýr) Acaba küçük bir devalüasyon mu yabancýyý sevindirir ve bize daha fazla sýcak para saðlar, yoksa yüksek reel faiz mi ya da ikisi birlikte mi?
Z988 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Esad rejimi Türkiye Diyanet Vakfý'nýn Doðu Guta'daki geçici barýnma merkezini vurdu.
Haber doðruysa yöneticilerin asabi tavýrlarý anlam kazanýyor.
Esad rejimi denildi mi iþler sarpa sarýyor. Zira daha önce borsa açýkken esad rejim güçlerini bombaladýðýmýz haberi gelmiþ ve borsa 5dk içinde çok yüksek kayýplar yaþamýþ, döviz süratle artmýþtý.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Benzer durumdayýz..yabancýlar mükemmelen pozisyon alýr demek doðru deðil ama milyon dolarla oynayan birilerinin ellerinin altýnda iç ve dýþ dünyanýn raporlarý mutlaka vardýr diye düþünüyorum..örneðin dýþarýda riskler artarken ciddi miktarda portföy giriþine(eskiden sýcak para denirdi..) ihtiyaç duyan bir ülkeye carry-trade için gelmek, zarar etmeye niyetle eþdeðer olmalý..çünki deval yeme riski çok yüksek..
Ancak yine ciddi portföy giriþine ihtiyaç duyan bir ülkeye dýþarýdaki koþullar idare etmeye meyilliyse yabancýnýn carry-trade için gelmesi, yada bu konuda bir miktar risk almasý mantýklý olabilir..nihayetinde en yüksek faizlerden birini veriyorsun adama..
Sonuç olarak Londra bu adamlarý güzelce yönlendiriyordur..bizim bir þeyleri anladýðýmýzda geç kalma ihtimalimiz çok yüksek..![]()
Muhtemelen ithalatta rekor kýrar..
Bugünkü (ayýn birinde) ihracat rakamýný Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi (TÝM) açýklýyor..Esas ihracat ve ithalat TUÝK tarafýndan daha sonra açýklanýyor..çetelesini tutmadým ama TUÝK ile TÝM'in rakamlarýnýn birbirini tutmadýðý oluyor..
Þöyle bir kaynak buldum ama bunda þubat ayý verileri var.http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=27785
Yer Ýmleri