https://tr.sputniknews.com/abd/20180...URL_shortening
'KALIRSAK FATURAYI SUUDİLER ÖDESİN'
Trump, ABD askerlerinin Suriye'de kalması durumunda masrafların bölgesel müttefikler tarafından karşılanması gerektiğini belirtti. Suudi Arabistan'ın masrafları karşılayabileceğini söyledi:
"Suudi Arabistan kararımızla yakından ilgileniyor. Suriye'de kalmamızı istiyorsanız, belki de faturasını siz ödemelisiniz."
Dolar şhortlayanlar haberi duyar duymaz harekete geçti. Trump inşallah conilerini çeker bölgeden ama söyledikleri ile yaptıkları tutarsız hatta zıt olduğundan açıklamaları pek güvenli olmayabilir. Geçen çekileceğiz dediler ama bölgeye takviye yaptılar. ABD nin ipiyle kuyuya inilmeyeceği aşikar. Rusya ile yakınlaşmamız ve özellikle bu gün putin erdoğan görüşmesi onları çıldırtmıştır. Türkiye ye yönelik bir hinlik her an yapabilirler. Şu Halkbank davasını kazasız belasız atlatılsa Türkiye nin önü açılır.
Gün boyu 3,97 lerde salındı, gezindi, akşam babası gelince coştu. Proton hesabına göre ben de iç sesimle kavga ettim. Ben diyorum ki '' Al bu mereti, şimdi değilse ne zaman ? Ayın 11 ine kadar vur voleyi '' iç ses ise '' Sakin ol, bir akıllı senmisin , normal düşünene ekmek yok. Ters düşün, 4 ü geçsin 2 kuruş eksik kazan ama kesin kazan '' diyor. Bu şekilde odanın içinde volta attım durdum.
Yarın bakalım 4 ü geçer de , Reise o meşhur rabia selamını verirse bende belki sofranın bir köşesine ilişirim.
Görünen o ki,biri demiş faizleri arttıralım,sıcak para girsin,dolar düşsün ekonomi sıcak parayla dönmeye devam etsin.Öteki demiş sıcak paraya gebe kalmayalım,matbaa bizde,basalım parayı,verelim şirketlere teşviği,hem borsa uçar,hem ekonomi döner,üstüne bir de dolarını alıp gelenler borsaya girerse doları da dizginleriz,idari kararlar alıp(nasıl olacaksa) faizleri de arttırmayız demiş.Benim anladığım kadarıyla evdeki hesap böyle.Evdekiler bu ay çarşıya çıkınca çarşıdaki hesabı da göreceğiz.Çarşı teşviklere karşı mı değil mi dolar da ona göre yön çizer.Bence halen 3.8x-4.10 belirsiz.4.10 üstüne atarsa çarşı isyanda demektir.YTD
4'ün üzerinde ve altında ne olacağı belirsizdir. cahilin lafıyla kuyuya inmeyin. yatırım tavsiyesi midir nedir ondan da değil.
yahu kahvaltıda haber izliyorum Trump çekiliyoruz diyor, alt bantda abd 2 yeni üs kuruyor membiç'e..
Yer İmleri