-

Originally Posted by
BORA YAŞAR
Ben sadece meclise sunulan tasarıyı verdim.
Bahsettiğiniz maddenin düşünülen uygulamaya başlama tarihini göstermek için...
Tasarının başına ne geldiğini hepimiz biliyoruz.
Bunun için de uzmanlık gerekmez...
Ama münazara yaklaşımı içinde görmekteyim sizi...
İnanın insan her konuyu bilemez...

Ben aslında devletle münazara ediyorum ama o benim haklı olduğumu bildiği halde bilerek bizim gibi imalatçıları ezen samimiyetsiz kanunlar çıkarıyor. Resmen ithalatı özendiriyor. Bu kanunlar ile malı ithal etmek daha avantajlı hale geliyor. Yazık günah. Bundan vazgeçememesinin ise bencilce bir nedeni var. Topladığı vergilerin neredeyse yarıya yakınının ithalat üzerinden olması. Yapacak bir şey yok.
Sizinle de eğer denk gelirse mali müşavirlik konuları *dışındaki* konularda münazara ederiz. Ama prensip olarak tereciye tere satmaya çalışmam.
Eminim ki siz de benimle elektronik mühendisliği konusunda münazaraya girmezsiniz.
İyi geceler.
-

Originally Posted by
rxpu
Ben aslında devletle münazara ediyorum ama o benim haklı olduğumu bildiği halde bilerek bizim gibi imalatçıları ezen samimiyetsiz kanunlar çıkarıyor. Resmen ithalatı özendiriyor. Bu kanunlar ile malı ithal etmek daha avantajlı hale geliyor. Yazık günah. Bundan vazgeçememesinin ise bencilce bir nedeni var. Topladığı vergilerin neredeyse yarıya yakınının ithalat üzerinden olması. Yapacak bir şey yok.
Sizinle de eğer denk gelirse mali müşavirlik konuları *dışındaki* konularda münazara ederiz. Ama prensip olarak tereciye tere satmaya çalışmam.
Eminim ki siz de benimle elektronik mühendisliği konusunda münazaraya girmezsiniz.
İyi geceler.
Bahsettiğim tavır bu...
Sen de bizim mahalleden geçersen bizim diyeceklerimiz olacaktır...tavır ya da üslubu...
Ben hayatımda elektronik mühendisliği konusunda bırakınız yazı yazmayı o konunun uzmanlarını bile dinleyecek durumda olmadığımı kabul ederim...
Ama nedense bu başlıkta bugüne kadar gördük ki, bir çok kişi vergi konusunda iddialı yazılar yazmakta bir mahzur görmediler.
Yazdığınız konularda (sayısı da az değil) mütevazı görünmekle birlikte, ne kadar iddialı bir tavır içinde olduğunuzu biliyorum.
Ne kadar bilgili olduğunuzu ise tartacak konumda değilim .
İyi bir elektronik mühendisi olmanıza hiçbir itirazım olamaz...
Vergi konusunda yazdığınız uzunca yazıya 45 yıllık meslek hayatımın verdikleriyle düzeltme yapmaya kalktım.
Mizaç ve meslek meselesi...Yanlış gördüm mü dayanamayıp atlıyorum.
Sanalda hata yapıyorum...
Açıkça anlaşılıyor.
-

Originally Posted by
BORA YAŞAR
Bahsettiğim tavır bu...
Sen de bizim mahalleden geçersen bizim diyeceklerimiz olacaktır...tavır ya da üslubu...
Ben hayatımda elektronik mühendisliği konusunda bırakınız yazı yazmayı o konunun uzmanlarını bile dinleyecek durumda olmadığımı kabul ederim...
Ama nedense bu başlıkta bugüne kadar gördük ki, bir çok kişi vergi konusunda iddialı yazılar yazmakta bir mahzur görmediler.
Yazdığınız konularda (sayısı da az değil) mütevazı görünmekle birlikte, ne kadar iddialı bir tavır içinde olduğunuzu biliyorum.
Ne kadar bilgili olduğunuzu ise tartacak konumda değilim .
İyi bir elektronik mühendisi olmanıza hiçbir itirazım olamaz...
Vergi konusunda yazdığınız uzunca yazıya 45 yıllık meslek hayatımın verdikleriyle düzeltme yapmaya kalktım.
Mizaç ve meslek meselesi...Yanlış gördüm mü dayanamayıp atlıyorum.
Sanalda hata yapıyorum...
Açıkça anlaşılıyor.
Vergi ne yazık ki günlük hayatımızda hepimize dokunan bir konu. O nedenle çoğu kişi bu konuda az ya da çok fikir sahibi.
Bu da sizin bir kimya mühendisine veya ziraat mühendisine göre şanssızlığınız.
İşin ucunda para var. Yapacak bir şey yok. Ben diyorum ki size devlet benim senede 80kTL'mi gasp ediyor.
10 senede bu rakam 300-400kTL'leri buluyor. Bu parayı geri istediğimizde karşımıza prosedürler çıkıyor ve bu para bize geri verilmiyor.
Burada fiili bir durum söz konusu.
Yani haksız yere bizim paramız yıllardır enflasyona ezdirilip yok edilmeye çalışılıyor.
Güneş balçıkla sıvanmaz.
Buna sizin de verebileceğiniz bir cevap olamaz zira bu kanun kural ile açıklanabilecek bir mevzu değil.
Çok açıkça devlette para yok ve bizim KDV alacağımızı ödeyemiyor.
Yapacak bir şey yok.
-

Originally Posted by
rxpu
Vergi ne yazık ki günlük hayatımızda hepimize dokunan bir konu. O nedenle çoğu kişi bu konuda az ya da çok fikir sahibi.
Ben de evlerimde büromda, yıllardır, sayısız elektronik alet, cep telefonu ve de televizyon vs. kullandım ve kullanıyorum...
Bu deneyim ve şansımı iyi kullanmalıyım demek ki...
-

Originally Posted by
rxpu
.
FUTBOL GİBİ DİYON
tÜRKİYEDEKİ tEKNİK DİREKTÖRLERDE AYNI DERTTEN MUZDARİP
KAHVEDKİ EN ALAKASIZ ADAM BİLE
BERLİN KÖLN AKADEMESİNDE YILMAZ VURALLA BERABER EĞİTİM GÖRMÜŞ GİBİ KONUŞUR
HER DEFASINDA YILMAZ VURAL KOVULUR AMA O HEP KAHVEDEKİ KÖŞESİNİ KORUR
bir halt olacağı yok.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz