Baðfaþ fabrikasýnýn bilanço büyüklüðü yani aktif ve pasif taraflarý 1,2 milyar fabrika bilanço büyüklüðü bu rakam kendi sektöründe en büyüklerde ve tüm sektörler içinde en azýnda borsa þirketleri içinde kabül görür büyüklük, bu büyüklük içinde fabrikanýn ticari veya finans borçlarýnda var kabül fakat varlýklarý da bu kadar büyük demek istediðim, 1,2 milyar bilanço büyüklüðüne göre borsa hisse fiyatýna göre piyasa deðeri 400 milyon civarý , bilanço büyüklüðü piyasa fiyatýnýn nerdeyse 3 katý ben bu kriter üzerinden bu firmaya yatýrým yaptým ve umutluyum , bu kriterde borsada kaç þirket var ? Tam ters kriterde yani bilanço küçük bakkal büyüklüðünde piyasa deðerleri bu bilançonun 3/4 katlarý o kadar hisse var ki , demek ki bunlar spekülatif hisseler bizim hisse de baský tarafýndan belki spekülatif fakat er geç su yolunu bulur , Yatýrým tavsiyesi deðildir . Kiþisel görüþümdür .
http://www.hisse.net/topluluk/showth...43#post1806443
Haftalýk hisse yarýþmamýzda kurallara uygun 3 hisse seçin bir hafta yarýþalým.
bir halt olacaðý yok.
Size katýlýyorum ancak ucuz olduðu zaten aþikar fakat birde neden ucuz bunu sorgulamak lazým benim cevabým guvensizlik, þirket yönetimine güven çok düþük çünkü sürekli oyalama yatýrýmcýyý ezme politikasý var 2 kez bedelli yapmýþsýnýz sonuc ortada devam eden tahkim süreci var hiçbirimiz bizim firma kesinlikle haklýdýr diyebiliyor muyuz ? Kemal amca yapmýþtýr bý katakulli , þirketin 10 yýlda itibari kaybolmuþtur düþünsene yüklü sipariþ haberleri sonrasý bile yerinden kipirdamiyo,, artýk hiç bir yatýrýmcý dönüp bakmýyor, yatýrým iliþkilerine defalarca yazdým adamlar hisse fiyatýnýn dip seviyede olduðunun bile farkýnda deðil kabul etmiyorlar onlara göre herþey yolunda, bu þirket ne zaman yatýrýmcýsý ile güven tazeledi iþte o zaman düzelir..
Güven duygusu , kesinlikle katýlýyorum . Sadece hisseye yatýrým yaparken deðil her þey de güven çok önemlidir , çok haklýsýnýz , Baðfaþ'ýn hissedarlarýnýn güven duygusu zayýflamýþ ve bunu ortaklarýnýn bu duygusunu , yönetimin görmesi gerekir, yoksa bilanço bu çeyrekte zarar , þu çeyrekte kar olacakmýþ, beni artýk çok ilgilendirmiyor , firmanýn geleceði ile ilgili yatýrým ve stratejileri , ortaklarýna vereceði mesaj , borsada iþlem gören hissesine olasý baskýlarda sahip çýkmasý , yýl sonunda bilançosunda olasý karýný paylaþmasý , iþte böylece hisseye yatýrým yapan biz küçük veya büyük hissedarlar "güven" duygusu Ýle yatýrýmcý oluruz.Yatýrým tavsiyesi deðildir .
Baðfaþ'ýn fiyatýný sadece bilanço karý ile deðerlendiriliyor , bilanço kar yazsa sanki hisse uçacakmýþ gibi algý var , bilançosu zarar yazýp'ta bilanço büyüklüðü ile sektöründe kuvvetli nice þirketler var fakat hisse fiyatlarý gayet güzel , demekki bu þirketler anlýk kar ile deðil, güven ile deðerlendiriliyor ...
Kiþisel görüþüm olup, yatýrým tavsiyesi deðildir.
Doðru söze ne denir.20 yýlý aþkýn aldýðým hisse duruyor.(yýllardýr üzerine ilave ettiðim cabasý) Ben yatýrým yapmak istemiþtim,Kan emicilerin, insanlarýn alýnterini nasýl yediklerini seyretmekten býktým hisseyi de satmamaya tövbe ettim.
Her zaman söylüyorum;bu hisse kendi dinamikleri ile bu fiyat da ise mesele yok.
Ama bilinçli olarark bu hisse ye baský yapýp yatýrýmcýya bu acýyý çektiriyorlarsa ,bunu yapanlarda her türlü acýyý sonuna kadar yaþasýnlar demekden baþka birþey gelmiyor elimizden.
PD/DD , teknik, meknik hikaye.
Birde;Bagfas ýn kuruluþ hisseleri nasýl cýktý nasýl toplandý araþtýrmak da fayda var.
Yer Ýmleri