90 milyon kar
90 milyon kar
BAGFS Solo 2019/9 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 90265676
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
90 milyon kar gelmiþ oharaa diyorum.Bilanço harika.
Yatýrým tavsiyesi deðildir
90 milyon kar. Belliydi.
Yabanci orani dusmedi operasyona ragmen. Kac defa fabrikanin onunden gecerken gordugum gemileri ve fabrikanin tumunun bacalarinin faal oldugunu yazmistim. Sabredenler mutlu olacak.
90 milyon kar'a bakýp geçen yýlýn karýyla kiyaslayanlar bayram etseler de bence bilanço yeni toparlamaya baþladi.
Ortada bayram edecek bir bilanço henüz yok...
Yeni fabrikanin hiçbir üretimi yokken eski tesislerle BAGFAÞ 2013-2014'de yýllýk 140-150 milyon usd ciro yapýyormuþ.
Bugün açýklanan bilançoda 9 aylýk ciro 117 milyon dolar... Bu çeyrek yaptýðý 40 milyon usd ciroyu 4. çeyrekte de yaparsa bu yýlý 160 milyon usd ciro ile kapatýr.
Yeni fabrika tam olarak devreye girmesine ve 2 fabrikada çalýþmasýna raðmen tek fabrika nin 2013-2014 cirosunu anca yakalayýp ucu ucuna geçmiþiz.
Yeni fabrikada yýllýk 600 bin ton CAN gübresi kapasitesiyle tonu 150 dolardan 80-90 milyon usd yýllýk ciro beklentisi olduðuna göre 9 aylýk bilançoya göre ya eski fabrikada ya da yenisinde çok ciddi üretim kaybý var...
Sn. MR&MRS'nin birkaç gün önce bahsettiði elektrik türbini arizasi kaynaklý gübre ve asit üretimi ve kapasite kullanýmýnýn gerilediði de teyit edildi boylelikle...
Sonuc: Bagfas'ta 150 milyon euro'ya yapýlan yeni tesisin ve 100 milyon TL'den fazla para harcanarak nerdeyse tamamý yenilenen eski fabrikanýn meyvelerini yediðimiz bir bilanço henüz ortada yok.
Inþallah yakýn bir gelecekte olacak..
Yer Ýmleri