Originally Posted by
Sabırlı Borsacı
Yazının devamıdır..
Bu yazdıklarımı okuyan abilerim ve arkadaşlarım. Ben yıllarca bu piyasanın psikolojisi üzerine kafa yordum. Merhum Yaşar Erdinç Hoca da öyle derdi.
Borsanın %2 si bilgi, %98 i ise psikolojidir!!!
Ben bu sözün doğruluğuna inananlardanım.
Tabiki teknik bilgimiz, temel bilgimiz de olması lazım. Yani az çok fikir sahibi olmamız gerekiyor. Sadece onun bunun dediğiyle bu piyasa da işlem yapılmaz. Kendi fikrimiz ve bilgimiz olması lazım diye düşünüyorum. Ya da hiçbir yorum yapmayıp tamamen birilerine tabi olmak lazım. Aynı tarikatlardaki gibi!!! Bu da bizi yanlış kişilerde, çok büyük yanlışlara sevkeder. Bilmem anlatabildim mi???
Ben zaman zaman muhabbet amaçlı yazıyorum. Yine söylüyorum, tamamen muhabbet amaçli yazıyorum. İsteyen okur, istemeyen de okumaz. Kimseye birşey ispatlama gibi bir derdim de yok. Kimseyi yanıltmak ta istemem. Yazdıklarımın hepsi YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!!! Bunları yazmamdaki sebep kimseyle uğraşmak istememem. Herkes bildiğini yapsın ve yapıyor da zaten. Onun için gereksiz polemiklere girmeyelim. Bilmem anlatabildim mi???
Benim yazdıklarımı okuyup da hoşuna giden arkadaşlar olursa, onlara da selam olsun. Hoşuna gitmeyenlere de saygılar efem..
2021 yılına girdiğimiz bu gece yarısından herkese selamlar olsun.
2021 yılında bakalım endeks kaçlara yükselecek??? Ekonomist dergisi bu hafta 1800 diye başlık atmış. 1710 lar ise benim en yüksek hedefim. Tabiki yükseliş olursa.
04 Ocak 2020 Pazartesi günü ilk seans olacak. Ben şu an borsanın bi düzeltme yapacağını düşünüyorum.
Eğerki 1710 lara yükselirse de ordan 1370 lere bi düzeltme olur diye tahmin ediyorum. Tabiki bu yazdıklarım icin daha süre çok, yani zaman var.
İlk önce Ocak 2021 de endeksi bir görelim. Sonra Şubat sonu Mart başı gibi 2020/12 aylık bilançolar gelecektir. Mart 2021 e ertelenen AB yaptırımları Mart ayında borsayı etkiler diye tahmin ediyorum. Mart ayında yine aşağı salarsa endeksi şaşırmam!!! Bakalım neler olacak???
Bu yazdıklarımı okuyan arkadaşlar, okuyup da faydalandıysanız bu benim için yeter.
2021 yılında inşaallah sağlık sıhhat afiyet dolu, imanlı bir ömrümüz olsun inşaallah.
Selam ve saygılarımla..
Yer İmleri