Niye kimse biþey paylaþmýyor ya
Niye kimse biþey paylaþmýyor ya
Eski bir bagfaþçý(2012 bedelsiz kanununda bedelli kazýgý yiyenlerden) ve halen tekfende devam eden küçük bir yatýrýmcýyým. Topikde özellikle tahkim konusunda bazý yanlýþ bilgilendirmeler var. Tekfeninde Libya ile tahkim davasý var onun için tahkim üzerinde epey bilgiye sahip olduk. Bagfaþ thysenn e yaptýrdýgý tesisde kaliteli ürün alamadýgý için ödemelerini yapmamýþ, thysenn ise ben fabrikayý eksiksiz, çalýþýr þekilde teslim ettim demiþtir. Tahkimde verilen karar KESÝNDÝR, tenfiz davasý ise verilen kararýn bir nevi alt mahkemece tasdiki-onayý içindir. örnegin vatandaþ Mehmet bey Almanyada eþinden boþanmýþ olsun, Mehmet bey Türkiyeye geldiðinde hala evli görünecektir. Bunun için Mehmet beyin Türkiyede bir mahkemeye baþvurup, arkadaþ ben yurtdýþýnda boþandým, iþte mahkeme kararý sende bu iþi onayla ve ben boþanmýþ olarak görüneyim demesi gibi...Tenfiz davasýnda Tahkimdeki davanýn içeriði ile ilgili hiçbir þey GÖRÜÞÜLMEZ, bagfaþýn burada yapabileceði tek þey Tahkim hakimleri karþý tarafý kayýrdý, rüþvet aldý gibisinden bir itiraz olabilir. Tabiki bunu yaptýgý anda Tahkim heyetine, Tahkim mahkemesine bir nevi hakaret gibide algýlanabilir. Tekfende thysenn gibi davayý kazandý ama 2 side tenfiz davasýný henüz açmadýlar. Belkide orta yolu bulup SULH anlaþmasýda yapabilirler. Bagfaþ yatýrým öncesi yine Alman firmalarýndan CAN gübre alým garantisi almýþtý. Tesisi yapan Alman, Alýcý Alman olunca insanýn aklýna buda geliyor. Kýsaca Bagfaþ tahkimde verilen rakamý ve gecikme faizini mecburen ödeyecektir diyeyim. Batronun geçmiþini bilen biliyor zaten, mahþer günü alacaklýlardan biride benim...Uzun zamandýr elinde hisse olan ve büyük zararda olanlar var, diyecek söz yok, Allah sabýr versin ve yardýmcýnýz olsun...saygýlar..
ne yazmýþtým bu hissede? GRAFÝÐÝMÝ kaç kiþi gördü?
http://www.hisse.net/topluluk/showth...68#post2913168
2019 Ocak yabancý iþlemleri :
![]()
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Patladý patlayacak. Kývranýp duruyor.
Anlayamadým...
Tahtayý güzel alýyorlar 1 haftadýr...ama çabuk mu yoruluyor...yada biançoyu haber alan yukarýda tutup kötü gelince bu yükseliþi mi geri verdirtecekler...
Gübre fab..grafikte tepe yapýp aþaðý saldýlar..3.10 larda durmazsa aþaðý gelir gibi duruyor...
Yani baðfaþta aynýsýný yapar mý...
Yer Ýmleri