yeni fabrikanýn dolar bazlý ederi þu anda 24 tl civarýdýr...bu sadece maliyet bedelidir ki bir fabrika yapýldýktan sonra maliyetine verilmez..muhakak kar yapýlarak verilir...
fedin faiz indirim döngüsü de tahminen 4-5 yýlda dibine iner yani o süre içinde faizleri sýfýra indirebilir..faizlerin sýfýra inmesi ile dolarýn en bol olduðu bir vakit görülecek...kýsacasý baðfas için tünelin ucundaki ýþýk daha da parlayacak..zaten son yaptýðým yorumlarýn tümünde baðfasýn en kötüyü geride býraktýðýný ve bundan sonraki her çeyreðin geçen yýlýn çeyreðinden iyi geleceðini ayný þekilde de gelecek yýlýn çeyrek bilançolarý da bu yýlýn çeyrek bilançolarýndan iyi geleceðini söylemiþtim...
baðfas dolar bazlý ihracatýný artýrdýkça bu borçlarýný da azaltacak böylece hisse fiyatý da yukarý çýkmaya baþlayacaktýr..tahminime göre 4-5 yýl içinde baðfas 24 tl leri görecek ve belki de aþacaktýr..
malum bu hisseyi her yerde en çok beðendiðim 5-7 hisselerin arasýnda gösterdim...yakýn zamanda alýp satmýþtým...bu hisse her zaman olasý bir alým için radarýmda olacaktýr...
ttraktör þu anda elimdedir onun da dolar bazlý zirvesi 30 dolarmýþ...yani tl bazýnda 175 tl..o hissede de dip görülmüþtür ve satýþlarý artýk toparlanmaya baþlamaktadýr...o hissede de hurda indirim teþvik beklentisi var vede gyo sektörünün revaçta olacaðý vakitlerde terk etmek istediði ankara fabrikasý 255 dönümlük olasý arazi satýþ beklentisi var..aþaðý yukarý potansiyeli baðfas kadar hatta bir miktar da daha fazla var olarak görüyorum..
tek farklarý baðfas henü yeni yeni kar yapmaya baþlýyorken ttrakör ise sürekli kar yapan ve bundan sonra da artýracak olan bir þirkettir...ayrýca traktör karýnýn tümünü temetü olarak daðýtan bir þirkettir..þu anda onda tek sýkýntý olabilecek þey teknik göstergelerin (rsý ve bolinger üst band sýnýrý ) bir miktar þiþmiþ görünüyor olmasýdýr..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri