Tuzu kuru da ondan öyle...Siz onun gibi olsanýz, daha agresif hareket ederdiniz.
2009 þubat ereðli 45, 50 krþ, aselsan 10, 13 krþ, dolar kuruna siz bakýn, hesabý da yapýn, birde onlarý zirve de demiiyeyim , %20 aþaðýda realize olduðunuzu düþünün yetinerek.
baþka bir baþlýkta birisi sormuþ 10 yýl önce aselsana, ereðliye yatýrým yApanmý çok kazanmýþ dolara mý diye, doðru seçim yapýlýp sabýrlý olunduðunda, hiç bir yatýrým aracý hisse senedine rakip deðildir. ki benim gözümde para (döviz) yatýrým aracý deðildir. DOÐRU ZAMANLAMA, DOÐRU SEÇÝM VE SABIRLA BEKLEMEK DÝYORUM
imarsýz bir tarla alýrsanýzda, imar çýkarsa o baþka.
Son düzenleme : kitapci34; 29-07-2019 saat: 06:14.
sözlerim ekseriyetle gençlere
25 yýl önce o toylukta hisse senedi piyasasý ile tanýþtýðýmda
vestel, petkim bol sýfýrlý olan parayla 600 ile 900 krþ arasýnda dalgalanýyordu, ciddi istikrarsýz bir dönem ve krizlere raðmen 2000 yýlýnda 250.000 liraya ulaþmýþlardý, tabi ben o zaman onlarý beðenmeyip 7.000 lira civarlarýnda olan ilaçla aygaz ve altýnyýldýzla baþlamýþtým, beðenmediklerim her hafta, her ay ufak ufak primlenirken bende teknikçilrin aðzýna bakýyor tavan olacaðý zamanlarý bekliyordum ha bugün ha yarýn olacak diye sonra da býkýp bu olmadý baþka bir hisse de þansýmý denyordum, þans deniyorsanýz zaten kaybetmiþsiniz demektir.
sadece bir not.
Son düzenleme : kitapci34; 29-07-2019 saat: 09:18.
ben de zaman zaman kendi kendime düþünüyorum acaba borsa kumar ve dolayýsý ile haram mý diye düþünüyorum...haram olduðuna inansam bir dakika borsada durmam...bir þirketin hissedarý olmak kadar doðal bir þey olamaz...dünyadaki müslüman ülkelerden iran a ve suudi arabistana ve diðerlerine bakýyorum hepsinde de borsa vardýr..
tüm bunlara baktýðýmda spek hisseleri ile iþlem yapmadýðý sürece ve insanlarý aldatmamak þartý ile borsanýn helal olduðuna kanaat getiriyorum..insanlarý kandýrmak ise hem ticarette hem de esnaflýkta olabilen bir þeydir...iþte borsa ticaretinde de bunu yapmamak yeterli olmalýdýr...doðru ve dürüst olduktan sonra bence borsa helal olmalýdýr...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
anamýzýn ak sütü gibi de deðil dostum, mevcut dünya düzeninde (kalpitalist sistem) faize bulaþmayan kurum yok, ortak olunca maalesef ona da ortak olunuyor, yalnýz kurumlarýn kredi kullanmasýna cevaz veriyor alimlerimiz, enflasyonist ortamda özellikle tl yi alýp bir kenara atmak hiç ama hiç akýllýca bir durum deðil bu göz göre göre paranýn yok olmasýna göz yummak demek, neyse aklým karýþýyor hem hadsizlik edip haddimi de aþmayayým.
Yer Ýmleri