Tarm ve gda nemli sektrler. Bunlar iin de gbre gerekli. nallah yetkililer bu sektrlere gerekli destei verirler. Ho, vermeseler de insanlar bu sektrlere mecbur....
Tarm ve gda nemli sektrler. Bunlar iin de gbre gerekli. nallah yetkililer bu sektrlere gerekli destei verirler. Ho, vermeseler de insanlar bu sektrlere mecbur....
Virusten sonra tm Dnya gdaya ulam sorgulamaya balad, sektorn n ak ,Bafan ihracatnn da nemli lde artmas ok olumlu , bu sene ve nmzdeki seneler ok Bagfa konuacaz galiba ,
Bilanco hakknda bilgisi yada tahmini olan varm nedir nasl gelebilir
Mi A1 cihazmdan Tapatalk kullanlarak gnderildi
iftiye koronavirs deil gbre darbesi
iftiye koronavirs deil gbre fiyatlar darbe vuracak. Ekim sezonunun balamasndan dolay iftinin bu dnemde en ok kulland re gbresinde byk bir kriz yaanyor.
Sadettin nan
ZEL HABER
Sadettin nan
Tm Haberleri
iftiye koronavirs deil gbre darbesimask
Bytmek iin resme tklayn
-
+
iftiye koronavirs deil gbre fiyatlar darbe vuracak. Ekim sezonunun balamasndan dolay iftinin bu dnemde en ok kulland re gbresinde byk bir kriz yaanyor. Son 10 gndr fiyatlar, srekli artarken, piyasada da yeterli gbre bulunmuyor. Gbre firmalar bayilere satlar durdururken, piyasaya yeterli gbrenin verilmemesi de fiyatlarn artmasna neden oluyor.
1600 ile 1650 lira arasnda satlan re gbresinin tonu, arka arkaya gelen zamlarla 2 bin liraya kadar kt. Gbre fabrikalar, bayilere yeterli gbre vermezken bu da fiyat artlarnn devam edeceini gsteriyor. Bakanlk kaynaklar, “sorun yok” derken, ifti artan fiyatlara ramen tarlasna atacak gbre bulamyor.
Bakanlk kaynaklar, piyasann takip edildiini ancak iftiyi madur edecek bir durumun yaanmadn iddia ederken, bayi ve iftiler tam aksine, uanda zellikle re gbresinde byk bir kriz yaandna dikkat ekiyor. Ocak, ubat aylarnda 1600 ile 1650 lira olan re gbresinin son gnlerde gelen zamlarla tonu 2 bin liraya kadar kt. Fiyatlarn artmasna ramen ifti istedii gbreyi de alamyor.
GBRE FRMALARI SATILARI DURDURDU
Trkiye’nin nemli gbre firmalar u anda re gbre satn durdururken, bu durum da yeni zam anlamna geliyor. Piyasada aslnda yeterli rn bulunduu ancak sektr elinde tutan byk firmalarn bu durumu frsata evirmek istediine dikkat ekilirken, gbre bayileri ile iftiler, Tarm ve Orman Bakanlnn acilen bu duruma el atmasn istedi. Gerekli tedbirlerin alnmamas durumunda fiyatlarn 3 bin liraya kadar kmasndan endie ediliyor. Mart, Nisan aylar re gbresinin kullanm dnemi olduu iin her dnem belli bir fiyat artnn yaandn ancak bu yl ksa bir srede fiyatlarn yzde 20 ile 25 arasnda artmasnn normal bir durum olmad ifade ediliyor.
https://www.milligazete.com.tr/haber...-gubre-darbesi
ALLAH m bana doruyu doru, yanl da yanl olarak gster ve bana doru ile amel etmeyi nasip et
arkadalar yukarda paylatm haber 14 martta yazlm...14 martan nceki son 10 gnde gbre fiyatlar %20-25 orannda artm...topikte zaten baka bir arkada da gbrenin bulunmadn ve talebin ok arttn belirtmi...bu haber o arkada doruluyor...dviz ilk eyrekte %10 artm iken gbre fiyatlarnn %20-25 artmas , ayrca gbrenin hammaddelerinden olan doalgaz fiyatlarnn o srada ok dm olmas gbre irketlerinin karnn ok artacan ve dolays ile ilk iki eyrekte ok gzel bilanolar yollayacaklarn iaret ediyor...
topikte zaten bir ok arkada grdklerini paylam...bafasn stoksuz mal satt paylalm...buda talebe ancak yetiildiini gsteriyor...fuul kapasite alyor olmal...o yzden de ilk ve ikinci eyrek bilanolar muhteem olmal diyor mantk...
geri bafasn dviz a var ama buna ramen dviz bazl satlar ,yurtii ve yurtd yksek miktarda satlar vede yaplan son zamlar dviz knn olumsuz etkilerini ntralize edip , kar miktarn ok artrma potansiyelindedir...
bu hisseyi ok yakndan takip ediyorum..eskiler beni ta 4,50 tl fiyatlarnda iken yazdklarmdan beni hatrlayacaklardr...
neyse dostlar ben hepinize baarlar diliyorum...
ALLAH m bana doruyu doru, yanl da yanl olarak gster ve bana doru ile amel etmeyi nasip et
.................................................. ....
GBRE VE LA FYATLARI ARTTI
Tarmsal girdi olmadan retimin olmayacan ve bu nedenle Tarm ve Orman Bakanl’ndan iftilere destek olmasn beklediklerini kaydeden Doru, "Dvizdeki yaanan hareketlenme nedeniyle gbre ve zirai ilalarda yzde 20 ile yzde 35 civarnda bir fiyat art sz konusu. Bir ay nce en ok kullanlan gbrelerden renin fiyat 1.65 liradan 2.20 liraya, amonyum slfatn fiyat 98 kurutan, 1.30 liraya ykseldi. Zirai ot mcadelesinde yaygn olarak kullanlan bir ilacn fiyat ise 15 liradan 20 liraya kadar kt" diye konutu.
.........................................
https://www.milligazete.com.tr/haber...rina-zam-geldi
bu haber de yine ayn gazetenin 3 nisan 2020 tarihindeki haberidir...bu haberden mart aynda gbreye eitlerine gre %20-35 aralklarnda zamlar yapldn anlyoruz...o halde ihracatn da ok yksek olduunu anladmz ( arkadalar limanlardaki yklenen gemileri sayyor ve bafasn stoksuz retim yaptn paylamlard ) birinci ve ikinci eyrek bilanolarnn ok gzel gelme ihtimali yksektir...
Ustad hosgeldin. Ne zamandir yazmiyordun.
Unutmayalim 2019/4'de 8.5 milyon zarar yazdi. Kur farki buyuk etkendi. Su anda gubrenin satis fiyati artmis olsa da unutmayalim ki maliyeti de artti. Hammadde ithal ve $ bazli. Ben cok merak ediyorum 2020/1 gecen senenin ayni donemin uzerine cikabilecek mi diye.
Baka bir eyi de unutmamal 2019 yl ilk eyrekte faizlelerin ok yksek olmas nedeniyle finansal giderler de ok fazlayd. .oysa bu yl faizler ok dt. .finansal giderler de dm olmali..
Baka bir konu da eyrekler ve yllar getike bor miktar da azalr ...
Ksacas ben temkinli bir mitlilikten yanaym. ..hatta iyimserim. .gda, dolays ile Tarm stratejik ve cok onemli olduu anlald. .
kinci eyrek ilk eyrekten daha iyi olmas gerekiyor..
Yer mleri