€ nun her aþaðý gidiþi beni umutlandýrýyor.1.çeyrekte € yaklaþýk % 9 a yakýn deðer kazanmýþtý.Þu anda konuþmak için erken ama kurlar buralarda kalsa bile bu çeyrek çok daha güzel olacak gibi gözüküyor.Bu çeyrek denetimden geçeceði için ve oynamalar daha az olacaktýr.Her çeyrekte döviz borçlarý biraz daha düþüyor.Kur da bunu desteklerse iyi bir bilanço görmemiz sürpriz olmaz.Basit bir bakkal hesabý yaptýðýmýzda elindeki nakit ya da dövizle borçlarý karþýlaþtýrdýðýmýzda belki de en rahat bu çeyrek olacak gibi görünüyor.Tabii ki bu benim hesabým.Gercekler nasýl olur onu bekleyip görücez. Burada sayýn Mterkan bilançoyu en iyi inceleyenlerden. Kendisine teþekkür ederim.Son olarak sunuda belirtmek isterim bu þirket baþka birilerinin elinde olsa bu fiyatlarda bu hisseyi almak hayal olurdu. Ytd.
O iyi insanlar o güzel atlarýna binip gittiler...
Sayýn sea teþekkür ederim.
Geçmiþe doðru incelemelerimde, þunlarý tespit etmiþ bulunuyorum;
1-BAGFAÞ CAN yatýrýmý dolayýsý ile olan 2020 de ödeyeceði euro cinsinden borçlarýný 6 aylýk ve yýllýk bilançolarýnda ödemiþ oluyor. Buradan hareketle 6 aylýk bilançoda uzun vadeli CAN yatýrýmdan kaynaklanan borçlarýnda 6-7 milyon euro luk bir azalma göreceðiz. Yýllýk bilançoda bu borcun 52-54 milyon euro aralýðýna gerilemiþ olduðunu göreceðiz. Ayrýca Ziraat Bankasýndan alýnan 1 yýl vadeli 20 milyon TL lýk borcunu da yýl sonunda ödeyip bitirmiþ olacak.
2-6 Aylýk bilançoda kurlardan dolayý (þayet 30 haziran itibarýyla Euro 7,80 TL, USD 6,90 Tl seviyelerinden kapanýþ yaparsa) kur farkýndan kaynaklý 80 milyon TL zarar yazacaktýr. Çünkü kurlarda her 10 kuruþluk yükseliþ 6 milyon TL civarýnda kur farký zararýna sebep olmaktadýr.
3-Buna karþýlýk hasýlattaki artýþýný korursa yani 6 aylýkta 550-600 milyon TL aralýðýný yakalarsa 85-90 milyon TL Faaliyet karý elde edebilecektir.
4-Vergi geliri konusunda mevzuat nedeniyle temmuz ortalarýna doðru her þey netleþecek.(Zamaný geldiðinde ve 30 haziranda gerçekleþen kurlarla birlikte yeniden görüþlerimi yazarým)
Bütün bunlar tamamen kiþisel tahmin ve çalýþmalarýmdan kaynaklýdýr. Kimseye yatýrým telkini içermez.
Sn.MTERKAN,
120 milyon Euro çekilen kredi, 24.5 milyon Euro tahkim konusu olan para, 4 milyon kaliteyi tutturmak için yurtdýþý mühendislik firmasýna ödenen para, kalan yaklaþýk 30 milyon da muhtemelen özkaynaklardan karþýlanan tutardýr. (2014’de %400 bedelli sermaye artýrýmý CAN fabrikasý finansmaný için yapýlmýþtý)
CAN fabrikasýyla ilgili geçmiþte çýkan haberlerde 150-160 milyon Euro’luk yatýrým olacaðýndan bahsediliyormuþ. Anlaþýlan yaklaþýk 20 milyon Euro fazladan para çýkmýþ..
Kemal gencer’in açýklamasý, tahkim konusu olan 24.5 milyonun da herhalükarda ödeneceðini ve ödenmeme ihtimali olmadýðýný bana göre gösteriyor. (Tahkimin kaybedilmesine raðmen devam eden yerel mahkeme süreci bazý arkadaþlarda “ya kazanýrsa beklentisi yaratýyordu. Buna Umut baðlýyorlardý. Böyle bir ihtimal yok bana göre. Öyle veya böyle 24.5 milyon Euro ödenecek...)
CAN fabrikasýnýn 3 yýl geç devreye girmesinin ve EURO kredinin BAGFAS’a verdiði zarar apaçýk ortada.
180 milyon Euro’luk yeni fabrika, en az 100 milyon euro’luk eski fabrika, denizden gemi ile ikmal yapýlabilen, kendi iskelesi olan aðýr sanayi imarlý arsa, binalar, taþýtlar diðer araç-gereçler.(2.5 milyar TL’lik sigorta deðeri olan aktifler) ...
Bunca varlýða-yapýlan aðýr yatýrýma raðmen mevcut karlýlýk oldukça düþündürücü... Gübre-hammadde fiyatlarýnýn deðiþkenliði ve döviz yükselince gelen kur zararý da ayrýca soru iþaretleri barýndýrýyor...
Eski fabrika para yemeyi býrakýp üretimi rayýna girince herþeyi yeniden gözden geçirmek gerekecek..
Her þeye raðmen hissenin geleceðine iliþkin iyimserim...
Genel piyasa þartlarý da bozulmazsa orta-uzun vadede yönün yukarý olduðunu düþünüyorum. Þu an 115 milyon USD olan piyasa deðerinde de 3 yola kadar 200-250 milyon usd’yi göreceðimizi Ümit ediyorum.
Hiç kimse için al-sat-tut tavsiyesi deðildir. Herkese saygýlar...
Yine sýkýcý bir gün oluyor bizim için
Mi A1 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Ufak bir miktar Sat-al yapayým diyerek satýnca hisseyi alýp yukarý sürüyorlar.
Endeks dusmedi-hisse dusmedi diye fazla yükselmeden sattýðýný geri alýnca da aþaðý salýyorlar.
Tahta yapýcý olarak oynamak vardi þu borsada.
Herkesin elini goruyon...
Kimin elinde kaç para maliyetli kaç lot var goruyon-biliyon...
Piyasa satýnca alýp yukarý suruyon, satana yukardan ayný malý tekrar veriyon..
Piyasa alýnca kendi alýþýna verip hisseyi aþaðý çekerek malý alttan yerine koyuyon...
Ne güzel iþ...
Bir tek mala iyi sahip cikip hisseye baþka oyuncuyu sokmayýp patronla arayý iyi tutacaksýn...[emoji3]
Sayýn TUNGA,
Burda hareket yapmaya gerek yok..
Yapýlacak her hareket ters teper.
Hepimizin elini görmelerini 10 yýldan beri saðladýlar. Hatta bununla kalmadýlar, derinlikli ekranlarda alaný sataný görmemizi bir dönem engellediler.
Benim bankadaki hesabýmda neyim var sadece beni ilgilendirir. TUNGA nýn hesabýnda neyi var göremem. Ama þirket hakim hissedarlarý (sahipleri) senin, benim hesabýmda ne kadar BAGFAÞ hissesi var görebiliyorlar.
Yer Ýmleri