ben rosense farklý topikte sordum TRENDHOUND hocama sordum zatýhali üþenmeyip durumu asnlatmýþ teþekkür ederim
TRENDHOUND hocam bu iletiyi Galatasaray Sportif sayfasýnda sormuþtum göremedin diye buraya taþýdým bu topikle alakasý yok ta benimde size sormak istdiðim bedelli sermaye artýrýmý yapan BAGFS hisse senedi hakkýnda sizin görüþlerinizi almak istedim rahatsýz ediyorum Özür dilerim.
%1000@1TL bedelli yapýyor BAGFS. Eldeki her 1 mevcut hisse baþýna, 10 TL ödenecek. Piyasa bunu olumlu karþýladý. Bedelli haberi çýkmadan önce insiderler hissede satýþ yapýp hisseyi 42 den 32 ye basmýþlar. Haber ertesi ise hisse tekrar yönünü yukarýya 40 a doðru çevirmiþ. 38 den böünürse bölünmüþ fiyat (38+10) : 11 = 4.36 TL olur. Özsermayesi 7.3 milyar TL þu anda, bedelli ertesi 8.65 milyara çýkar ve defter deðerine göre %40 ýskontolu hale gelir. Iskonto oraný bedelli öncesi þu anda %29.
BAGFS defter deðerine oranla yüksek ýskonto ile iþlem görüyor ama karlýlýðý iyi deðil, FK sý 42. BÝST in FK ortalamasý ise 12. Bedelliye katýlmazsan aþýrý sulanma senin aleyhine çalýþýr. Bölünmüþ fiyat 4 küsür dersek rüçhan tahtasýnda rüçhan fiyatý þu anki fiyat baz alýndýðýnda 33 küsür lerde olur, eðer bedelliye katýlmak istemezsen bu fiyattan rüçhan tahtasýnda rüçhanlarý satarsýn, elindeki hisse adedi böylece ayni kalýr ama fiyat da 4 küsürlere iner BAGFS defter deðerine oranla yüksek ýskonto ile iþlem görüyor ama karlýlýðý iyi deðil, FK sý 42. BÝST in FK ortalamasý ise 12. Bedelliye katýlmazsan aþýrý sulanma senin aleyhine çalýþýr. Bölünmüþ fiyat 4 küsür dersek rüçhan tahtasýnda rüçhan fiyatý þu anki fiyat baz alýndýðýnda 33 küsür lerde olur, eðer bedelliye katýlmak istemezsen bu fiyattan rüçhan tahtasýnda rüçhanlarý satarsýn, elindeki hisse adedi böylece ayni kalýr ama fiyat da 4 küsürlere iner

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri