Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
0,00 0% 0,00? 0,00 / 0,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 382/425 ÝlkÝlk ... 282332372380381382383384392 ... SonSon
Arama sonucu : 3394 madde; 3,049 - 3,056 arasý.

Konu: MAALT - Marmaris Altýnyunus

1.  Alýntý Originally Posted by zor Yazýyý Oku
    Benim aklýma gelmiþti.

Adamlar ilk tahsisli açýkladýklarýnda dikkatimi celbetti bu geri alýnan paylar. Hatta dedim ki bu paylarý piyasaya satarak fiyatý düþürüp sonrasýnda BIST e baþvuru yaparlar diye almak için acele etmeyeyim dedim baktým ki öyle bir durum olmayacak atladým trene.

80.000.000 ABD Dolarý + KDV lik bir yatýrým için ilk etapta diyerek 45 milyon USD tahsisli koydular kalan 35 milyon USD için "Diðer finansman kaynaklarýnýn kullaným þekli, zamanlamasý ve tutarlarý hakkýnda bu aþamada alýnmýþ bir karar bulunmamakta olup, öngörülen finansman yapýsý piyasa koþullarýna ve yatýrým sürecine baðlý olarak deðiþebilecektir."
    dedikleri için bu paylarý satabilirler dedim ama bu kadar erken bir satýþ beklemiyordum filhakika.

Velhasýlý satýþ yapýlacak öyle yada böyle buradan bir 10 Milyon USD daha gelecek diyelim.

Kalan 25 Milyon USD için nasýl bir finansman kaynaðý bulunabilir þimdi bu soruyu da soralým?
    þirket elindeki mali cuma ya kadar bitirir gibi bilemedin haftaya biter dile kolay 260 bin lot...dün 18 bin lot satildi, bugun 40 bin gitti gibi kaldi 202 bin lot...alan kisilerin maliyeti 800 ile 900 arasinda olacak... eee bunlarda kazanmak icin biseyler yapar...en onemlisi kalan 25 milyon dolar icin bedelli olacak gibi duruyor...sirketin elindeki hisseleri satmasinin nedeni bu gibi...

2. Kartlarý yeniden daðýtýyorlar…

3.  Alýntý Originally Posted by denizozbilek Yazýyý Oku
    þirket elindeki mali cuma ya kadar bitirir gibi bilemedin haftaya biter dile kolay 260 bin lot...dün 18 bin lot satildi, bugun 40 bin gitti gibi kaldi 202 bin lot...alan kisilerin maliyeti 800 ile 900 arasinda olacak... eee bunlarda kazanmak icin biseyler yapar...en onemlisi kalan 25 milyon dolar icin bedelli olacak gibi duruyor...sirketin elindeki hisseleri satmasinin nedeni bu gibi...
    Satmak isterse bitirir ama piyasanýn düzelmesini beklerse zor biter. Bu satýþ olayýnýn bitmesi lazým yoksa baský oluþturacaðý muhakkak.

Bedelli seçeneði de büyük ihtimal olabilir. Baþka nasýl bir kaynak saðlanabilir oteli satacak hali yok ortak alacak hali yok krediler zaten çok yüksek en güzeli bedelli olur ama o da bir müddet fiyatý baskýlar.

Ben pozisyonu kapadým dün itibarý ile duruma göre tekrar pozisyon açabilirim
    Yazdýklarým kiþisel görüþümdür, hiçbir þekilde al sat tut tavsiyesi deðildir !

4.  Alýntý Originally Posted by LayLow Yazýyý Oku
    Kartlarý yeniden daðýtýyorlar…
    bedelli için ne düþünüyorsun uz?

5.  Alýntý Originally Posted by uzuncu Yazýyý Oku
    bedelli için ne düþünüyorsun uz?
    Yapsa yapsa 10 milyon dolarlýk yapar. Kasada 29m vardý, kaba inþaat bitti. Tahsisli ve hisse satýþý sonrasý bedelliye çok bir açýk kalmadý.

Aralýk sonuna kadar bu kârý vergisiz hale getirmeleri lazým. Çok bir þey kalmadý…

6. Dünya kadar bedelsiz potansiyeli oluþmuþken ve yýllardýr da bu kadar düþük sermaye ile çalýþýyorken SPK daha önce bedelsiz yapmadan bedelli sermaye artýþýna izin vermez.YTD

7. Bagfs vardý zamanýnda yaptý. Düþük orandaydý o yüzden týrt oldu. Kasada para yoksa bedelli yapýlýr. Ama bu fiyatlarda yapýlan bedelli bedelsiz etkisi yaratýr.
     Alýntý Originally Posted by projektör62 Yazýyý Oku
    Dünya kadar bedelsiz potansiyeli oluþmuþken ve yýllardýr da bu kadar düþük sermaye ile çalýþýyorken SPK daha önce bedelsiz yapmadan bedelli sermaye artýþýna izin vermez.YTD
    Redmi Note 9 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Size Koç Holding Yatýrýmcý Ýliþkileri maillerimi paylaþýyorum:

Merhaba,

Öncelikle bu maili Divan Talya yatýrýmcý iliþkilerine deðil de size göndermemim nedeni Divan Talya Yatýrýmcý Ýliþkilerinin yetersiz ve vasýfsýz olmasýndan dolayýdýr. Mailin içinde bahsedeceðim konular da Divan Talya’nýn vasýfsýz kiþilerce yönetilmesinin sonucudur.

Yaklaþýk 5+ senedir Antalya Talya(Maalt) otelinizin borsaya kote olan kýsmýndan ortaklýðýmý sürdürüyorum. Yatýrým tarzýmýn dýþýnda olmasýna raðmen her mt2sinin deðerini özenle hesapladýðým için bir çok volatil hareketlerle beraber bu noktaya kadar ortaklýðýmý kararlýlýkla devam ettirdim fakat geldiðimiz güncel durumda artýk yapýlan iþlemler Koç Holding çatýsýnýn altýndaki bir þirketten çok uzak hareket etmekte. Tahsislide 1 sene hisse satýþý söz konusu olmazken þirketin tahsisli öncesi aldýðý paylarý hiçbir satýþ kademesi göz etmeksizin tabanlara kadar satýþ koyarak satýþ yapmasý sizce ne kadar doðru? Madem satýlma planý vardý, neden hissenin alýcýsý varken yapýlmadý? Þirket bu satýlan paylarý sermayede kullanýcak bile olsa bunun bir düzen içinde yapýlmasý gerektiðini düþünüyorum. Bu kadar beceriksizce, ýsrarla, alýcýsý olmamasýna raðmen neden satýþ yapýlýyor? Bunu yapan Koç Holding grubu dýþýnda bir þirket olsaydý bu maili atýyor olacaðýmý sanmýyorum. Biz yatýrýmcýlarýnýz olarak üzüntü ve hayretle karýþýk duygularla izliyoruz.

Tüm bunlara ek olarak internet sitenizde þirketlerinizin içinde Talya Otel bulunmamakta, bunun da nedenini söyler misiniz?

Teþekkür ederim.

Ýyi çalýþmalar.

Sayýn Güler,

Öncelikle Topluluðumuza ve þirketimize gösterdiðiniz ilgiden dolayý teþekkür ederiz.

Mesajýnýzda paylaþtýðýnýz konularla ilgili olarak özellikle belirtmek isteriz ki yapýlan satýþ iþlemi bir ana ortak satýþý olmayýp tüm hissedarlarýn sahip olduðu Marmaris Altýnyunus Turistik Tesisleri A.Þ.’nin (Marmaris Altýnyunus) 2016 ve 2018 yýllarýnda geri aldýðý kendi paylarýnýn borsada satýþýdýr ve söz konusu satýþtan elde edilen gelirlerin, baðlý ortaklýðýmýz Marmaris Altýnyunus’un Antalya’daki Divan Talya Oteli’nin yapýmý ve konferans merkezinin yenilenmesi ile iþletme sermayesinde kullanýlmasý planlanmaktadýr.

Ayrýca, Antalya’da yapým süreci devam eden Divan Talya otelinin finansmanýný saðlamak için þirketimize yapýlan tahsisli sermaye artýrýmý da Marmaris Altýnyunus’un yatýrýmcýlarýný zor durumda býrakmamak adýna nominal deðerden deðil TSP’de oluþan piyasa fiyatýndan yapýlmýþ olup bu açýdan tüm finansman yükünün þirketimiz tarafýndan karþýlandýðýný da belirtmek isteriz. Bu konuyla baðlantýlý olarak sermaye artýrým sürecini ve tahsisli sermaye artýrýmýnda oluþan fiyatý etkilememek için Marmaris Altýnyunus’un sahip olduðu kendi paylarýnýn satýþýndan önce sermaye artýrýmýnýn tamamlanmasýnýn beklendiðini de ifade etmek isteriz.

Son olarak Talya Otel þirket niteliðini haiz bir tüzel kiþilik olmayýp þirketimizin KAP sayfasýnda “Genel Bilgiler” bölümünde “Baðlý Ortaklýklar, Finansal Duran Varlýklar ve Finansal Yatýrýmlar” baþlýðý altýnda yer alan þirket listemizde Marmaris Altýnyunus yer almaktadýr. KAP’ta yer alan þirket listemize buradan ulaþabilirsiniz.

Saygýlarýmýzla,

Koç Holding Yatýrýmcý Ýliþkileri

Sayfa 382/425 ÝlkÝlk ... 282332372380381382383384392 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •