MLP CARE KAP'a yaptýðý açýklama ile yapay zekâ yazýlýmlarý gerçekleþtiren ABD merkezli Enlitic ile iþ birliði anlaþmasý imzaladý. Ýki kurumun ortak çalýþmalarý ile geliþtirilecek yapay zeka modelleri Doðu Avrupa ve Orta Asya'da faaliyet gösteren saðlýk kuruluþlarýna pazarlanacak. Dünyanýn hýzla teknolojiye yöneldiði günümüzde Lokman Hekim Saðlýk Grubu deðiþime ve geliþime ayak uydurarak hayvancýlýk faaliyetlerindeki paylarýný arttýrdý.Verimsiz bir yatýrýmda paylarýný arttýrmak gibi net hatalar yapamayacaklarýný düþünerek Hayvancýlýk iþinden çýkma hamlesi olarak deðerlendirmek gerekebilir.
Medipol Grubu ve MLP CARE metropollerde büyük ölçekli hastanelere yönelerek verimlilik seviyelerini arttýrmak için hem satýn alma hem de yeniden inþa etmek suretiyle yeni hastane hamlelerini yaptýlar.MLP CARE devir aldýðý hastane için ek yatýrým gerekmeyeceðini açýklayarak alýnan Akay Hastanesine yapýlan yatýrýmlarý hatýrlamamýza neden oldu. Bu geliþmelere Hayvancýlýk paylarýný arttýrarak eþlik edilecek olmasý mantýða bilime vicdana ihanettir.
MIA Yaþam merkezi ile açýklanan yeni iþ iliþkisi daha çok hayýr iþine benzeyen türden deðerlendirmek gerekebilir.Yönetim danýþmanlýðý kapsamýndaki anlaþma etki saðlayacak önemde olduðunu beklemek çok fazla iyimserlik gerektirebilir.
Sayýn Rektör, Mütevelli Heyeti Baþkanýndan ar-ge çalýþmalarý için maddi ödenek talep etmesi yatýrýmclarý ürküten bir talep mi olduðu soru iþareti olmakla beraber Kampüs giriþimlerinin hayata geçirilecek olmasý Lokman Hekim Saðlýk Grubu'na ek maliyetler çýkartacaðýný beklemek kaçýnýlmaz bir gerçek olacaða benzemektedir.
HYS giriþimin etkinliðini arttýrmak ve farklý bir boyuta taþýmak adýna üretim yapan kuruluþ satýn alarak ileride geliþecek güçlü üniversite ar-ge desteði ile bu kuruluþu geliþtirip Türkiye'nin her yerine ürün satmak çok daha etkili sonuçlar ortaya koyabilir.Ýki yýlda iki milyondan fazla hastaya ulaþmýþ Saðlýk Grubu'nun gýda takviyesi satýþýnda azýmsanmayacak rakamlara ulaþmasý hayal olmayacaktýr. Eczacýlýk fakültesinin diðerlerinden farklý çizgisinden taviz vermeyen, kalite ve prosedürlere çok hakim lideri ve ekibinin bu konuda çok daha etkin ve baþarýlý projeler ortaya koyabileceðini beklemek hayal deðildir.
Sayýn Yönetim Kurulu Baþkanýmýzý onore etmek gerektiðini hatýrlayanlar bazý gerçeklerin farkýna varmýþ olmalýlar. Sayýn Baþkan yapmýþ olduðu sunum çerçevesinde kendine güvenli ama yetersiz, milliyetçi ruhlu ekibiyle hazýrlanýlmýþ oldukça doðal ve geliþime açýk konuþmalarý için teþekkür etmek gerekir.Merak edilen Etlik Hastanesinin görseli ve açýlýþ tarihine daha net deðinmesi ketum politikalarýyla baðdaþmayan farklýlýk ortaya koymaktaydý. Heliport ile vizyon kýyaslamasý ise olumsuz bir dip not oluþturmaktaydý. Ayný güçlü ortaklýk yapýmýz diyerek olmayan geçekleri ortaya koymasý gibi. Anlamsýz geri alým limit seviyelerinin oluþturulmasýndaki etkisizlik bilgisizlik ve yetkisizlik gibi.Yetersiz yönetim ekibini örtmek için yapýlan gece gündüz çalýþýyoruz videolarýna neden gerek duyduklarý yukarýdaki gerçekleri çok net açýklamaktadýr.
Ankara Hastanesinin Lokman Hekim Üniversitesine kiralanmasý ve Eðitim Araþtýrma statüsüne geçmesiyle birlikte daha fazla deðer yaratacaðý beklentilerini ortaya koymaktadýr.Sorun ise sürecin geliþmesinde ortaya konulan meþru çýkarlarýn karþýlýklý zarar görmesini engellemek adýna açýklamanýn ertelenmesi durumudur.Ýliþkili taraf olarak meþru çýkarlarýn zarar görmesinin açýklamasý ise hisse senetlerinde sessiz sedasýz pozisyon almaya devam edeceðiz durumunun bozulmamasý gerçeðidir.
Sevgi Vakfý ise þirketin kaynaklarýnýn aktarýldýðý ve bu durumun hizmet olarak görülmesinin beklenildiði bir çok yatýrýmcýnýn haksýzca hakkýna girildiði bir duruma hýzla ulaþmaktadýr. SPK'nýn bu duruma çok hassas yaklaþarak geçmiþ senelerde hizmet adý altýnda kaynak aktarýlan þirketlerin sonuçlarý doðrultusunda denetim görevlerini arttýrmalý ve bu duruma izin vermemelidir.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri