Originally Posted by
Mäzzonetto
TARÝKATA YAKIN OL,SEVGÝ ÝLE ARSA TAHSÝSÝ YAPILSIN
Celal Eren Çelik
Efendim malumunuz ülkemizde en moda ve revaçta þeylerden bir tanesi vakýf kurmak… Tabii vakýf konusu Türk tarihinde çok çok eskiye dayanan bir “Gelenek” ve yüzlerce yýllýk bir geçmiþi var.Lakin AKP iktidarý bu “Vakýf” olayýný baya bir tersinden anlayýp vakýflarý millete yarar saðlayacak kurumlar olmak yerine kendisine rant saðlayacak kuruluþlara çevirdiðinden bu yana ne kadar yandaþ AKP’li varsa bir vakýf kuruyor ve bu vakýflar üzerinden çok ciddi rantlar elde ediliyor.
Ha tabii bu arada mutlaka vurgulayalým, vakýf iþinden rant elde edecekseniz öyle sýradan bir AKP’li olmanýz yetmiyor vakýf mutlaka bir tarikata yakýn olacak… Hele bir de Ýskenderpaþa Cemaat yahut orijinal ismi ile Gümüþhanevi Tekkesi’ne yakýn isimlerden teþekkül eden bir vakýf kurduysanýz baký siz o zaman kapýlar nasýl teker teker açýlýyor,iþleriniz nasýl “Ballý kaymaklý” yürümeye baþlýyor…
Evet yazýmýzýn girizgahýndan mutlak surette anlayacaðýnýz üzere bugün sizlere harika bir “Ballý kaymaklý” vakýf hikayesini anlatacaðýz…
Evet efendim haydi baþlayalým o zaman…
Tarih yapraklarý 1978 yýlýný gösterdiðinde Ankara’da sessiz sedasýz bir vakýf kuruluyordu ve bu vakfýn ismi SEVGÝ KURAN KURSU ÝMAM HATÝP VE YÜKSEK OKUL OÐRENCÝLERÝNÝ KORUMA EÐÝTÝM VAKFI…
1980 askeri darbesinin hemen öncesinde kurulan ve eðitim alanýnda faaliyet göstermeyi amaçlayan SEVGÝ VAKFI araya askeri darbenin girmesi ile çok fazla etkin þekilde faaliyet yürütemez…
1990’lý yýllarla birlikte Türkiye’de siyasal Ýslam ile birlikte siyasal sermayenin iþ adamlarýnýn oluþturduðu “YEÞÝL SERMAYE” de büyümeye baþlamýþtýr. “Ne alakasý var siyasal islamýn,yeþil sermayenin bir eðitim amaçlý vakýf” ile demeyin siz notunuzu alýn ve okumaya devam edin efendim…
Dedik ya efendim 1990’lý yýllar Türkiye’de Refah Partisi öncülüðü ile Siyasal Ýslam’ýn yükseliþe geçtiði ve o dönem “Anadolu kaplanlarý” olarak adlandýrýlýp,kýsa süre sonra MÜSÝAD’a evrilecek büyük “YEÞÝL SERMAYE”nin palazlandýðý dönem…
1994 yerel seçimlerinde Ankara’yý Refah Partili Melih Gökçek kazanýrken,Ankara’nýn Sincan ilçesinin belediye baþkanlýðýný ise yine Refah Partili Bekir Yýldýz kazanýyordu...
Bekir Yýldýz,Sincan’da öyle icraatlara imza atýyordu ki 28 Þubat’a giden süreçte TSK’nýn gözü adeta Ankara’da “Ýrticai faaliyetlerin kalesi” olan Sincan’a çevrilmiþti…Nitekim yine Sincan’da düzenlenen Kudüs gösterileri sonrasýnda tanklar Sincan caddelerinde yürüyecek, dönemin “Kudretli Paþasý” Çevik Bir “Demokarasiye balans ayarý çektik” diyecek ve kýsa süre sonrasýnda gerçekleþecek 28 Þubat post-modern darbesinin fitili Sincan’da ateþlenecekti.
28 Þubat süreci ile Refah Partisi kapatýldý ama Siyasal Ýslam’ýn Ankara Sincan’daki hakimiyeti de zihniyet yapýsý da milim deðiþmedi…
1999 yerel seçimlerinde Sincan’da seçimleri kazanan ise kapatýlan Refah Partisi’nin yerine kurulmuþ olan Fazilet Partisi’ydi ve belediye baþkanlýðýna seçilen isem bu kez Rüstem Alýnbaþ olacaktý…
Dedik ya “Zihniyet milim deðiþmemiþti” diye…Efendim Rüstem Altýnbaþ da görevi döneminde yaptýðý icraatlar ile kendisinden önce baþkanlýk yapan ve Sincan’ý “Ýrticai faaliyetlerin kalesi” ve sembolü haline getiren Bekir Yýldýz’ý zerre aratmadý.
Evet Rüstem Altýnbaþ ismine kýsa süre sonra geri dönmek üzere bir virgül koyarak devam ediyoruz…
Bu arada ayný tarihlerde Dr.Mustafa Sarý ise Ankara Üniversitesi Týp Fakültesi Ýç Hastalýklarý bölümünde ihtisasýný tamamlamýþ ve hemen arkasýndan Ankara Üniversitesi Týp Fakültesi Ýç Hastalýklar ve Gastroenteroloji kliniðinde görev yapmaya baþlamýþ genç bir hekimdi…
2002 yýlýna gelindiðinde AKP’nin iktidar olmasý ile Dr.Mustafa Sarýoðlu “Jet hýzý” ile bir yükseliþ dönemine girdi.Dr.Mustafa Sarýoðlu 2002 yýlýnda Engürüsað A.Þ Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýlýðý görevine geldi… Ama sadece 7 yýl sonra 2009 yýlýnda Dr.Mustafa Sarýoðlu Engürüsað A.Þ’yi komple devraldý.
Engürüsað A.Þ’nin bir hastanesi vardý:LOKMAN HEKÝM HASTANESÝ…
Ancak Dr.Mustafa Sarýoðlu sadece Engürüsað A.Þ’yi ve Lokman Hekim Hastanesi’ni devralmamýþ, hani 1978 yýlýnda kurulmuþ olan SEVGÝ KURAN KURSU ÝMAM HATÝP VE YÜKSEK OKUL OÐRENCÝLERÝNÝ KORUMA EÐÝTÝM VAKFI vardý ya; iþte bu vakfýn da yönetimini almýþtýr ve vakfýn ismi 2015 yýlýnda SEVGÝ VAKFI olarak deðiþmiþtir.
Ýþte bu SEVGÝ VAKFI’nýn ilk Mütevelli Heyeti Baþkaný ise Sincan’da tanklarýn yürümesine sebebiyet veren dönemin Sincan Belediye Baþkaný Rüstem Altýnbaþ olacaktýr. Rüstem Altýnbaþ’ýn en önemli özelliði týpký Necmettin Erbakan,týpký Recep Tayyip Erdoðan,týpký Kemal Unakýtan,týpký Korkut Özal ve týpký Fahrettin Koca gibi Ýskenderpaþa Cemaati’nin yahut orijinal adý ile “GÜMÜÞHANEVÝ TEKKESÝ”ne mensup olmasýdýr…
“SEVGÝ” güzel þeydir ve adým adým büyüyecektir..
Efendim AKP’de Cumhurbaþkanlýðý’na Recep Tayyip Erdoðan’ýn seçilmesinin sonrasýnda partideki Genel Baþkanlýk makamý için devir-teslim yapýlmýþ Erdoðan’ýn iþaret ettiði Ahmet Davutoðlu AKP Genel Baþkanlýðý görevine seçilmiþtir.
Davutoðlu bu dönemde saðlýðýna daha bir özen göstermeye baþlamýþtýr ve o dönemde kendisinin yanýndan ayrýlmayan bir doktor dikkat çekmektedir.O doktorun ismi Celil Göçer’dir. Celil Göçer, bu yakýnlýðýn ödülünü kýsa süre sonra alacak ve Davutoðlu liderliðinde AKP’nin girdiði 2015 seçimlerinde AKP’den Tokat Milletvekili seçilecek ayný zamanda BAÞBAKANLIK SAÐLIK KOORDÝNATÖRÜ olarak atanacaktýr…
Ýþte ayný Celil Göçer karþýmýzda Sevgi Vakfý’nýn mütevelli heyet üyesi olarak çýkmaktadýr…
16 Nisan 2017 Anayasa referandumu için AKP özellikle Ýstanbul,Ankara ve Ýzmir’de çok yoðun bir çalýþma yürütmektedir…
AKP bu çalýþmalarýnda en çok il teþkilatlarýna güvenmektedir ve AKP il teþkilatlarý 24 saat aralýksýz çalýþmaya devam etmektedir.
Ýþte bu il teþkilatlarýndan AKP Ýl Teþkilatýnda bir isim yaptýðý yoðun çalýþmalar ile dikkat çekmektedir. Bu isim AKP Ankara Ýl Baþkan Yardýmcýsý Nazým Bilgen’dir. Bilgen referandum çalýþmalarýnda Seçim Koordinasyon Merkezlerinin yönetimi gibi çok zorlu bir görevi yürütmektedir.
Ayný Nazým Bilgen’in tek göre vi AKP Ankara Ýl Baþkan Yardýmcýlýðý deðildir. Zira Nazým Bilgen de ayný zamanda Sevgi Vakfý’nýn mütevelli heyeti üyesidir.
SEVGÝ VAKFI’nýn arkasýndaki þirket az önce de belirttiðimiz gibi Dr.Mustafa Sarýoðlu’nun sahibi olduðu LOKMAN HEKÝM ENGÜRÜSAÐ SAÐLIK, TURÝZM, EÐÝTÝM HÝZMETLERÝ VE ÝNÞAAT TAAHHÜT A.Þ….
Bu þirketin en üst düzey yöneticilerinden birisi olarak CFO görevini yürüten isim ise Süleyman Alper Ýnceöz…Süleyman Alper Ýnceöz AKP’nin uzun yýllar Ankara Yenimahalle Ýlçe Baþkanlýðý görevini yürütmüþ bir isim…
Ankara’da uzun yýllar Altýndað Belediye Baþkanlýðý yapan,Büyükþehir adaylýðý 2 kez “Direkten dönen” ve son seçimlerde de AKP’nin Ankara Yenimahalle Belediye Baþkan Adayý olan isim Veysel Tiryaki..
Veysel Tiryaki seçimi kaybettikten sonra Türkiye Diyanet Vakfý’na mütevelli heyeti üyesi olarak atandý.
Ama daha öncesinde Veysel Tiryaki ile Türkiye Diyabet Ýþleri Vakfý’nýn yollarý kesiþmiþti.
Veysel Tiryaki Altýndað Belediye Baþkanlýðý döneminde dönemin AKP Altýndað Ýlçe Baþkaný Ýdris Atalay ile ÝÞNSAN VAKFI adý ile bir vakýf kurdu.
Ve bu ÝNSAN VAKFI için Altýndað Belediyesi kasasýndan tam 14 milyon TL deðerinde öðrenci yurdu, dükkân ve sosyokültürel tesis inþa edildi. Yani vatandaþýn parasý Veysel Tiryaki’nin kurucusu olduðu vakýf için harcanmýþ oldu…
“Arkadaþ þimdi ne alaka Veysel Tiryaki ile SEVGÝ VAKFI” demeyin ve okumaya devam edin lütfen…
Ýþte bu ÝNSAN VAKFI için Altýndað Belediyesi kasasýndan milyonlar harcanarak yapýlan “Kýyak” yeterli olmamýþ olacak ki, Türkiye Diyanet Vakfý ÝNSAN VAKFI için yaptýrýlan öðrenci yurdunu8 Veysel Tiryaki Türkiye Diyanet Vakfý Mütevelli Heyeti Üyesi olarak atanýr atanmaz ayda 90 bin TL’ye kiraladý.
Peki bu Türkiye Diyanet Vakfý adýna bu “Ballý kaymaklý” kiralamanýn altýnda kimin imzasý vardý? Dönemin TDV Yurtlar ve Sosyal Tesisler Ýktisadi Ýþletmesi Müdürü Yavuz Kocamýþ’ýn…
Peki Yavuz Kocamýþ’ý biz nerede görüyoruz dersiniz? Bingo! SEVGÝ VAKFI’nýn arkasýndaki þirket olup Lokman Hekim Hastanelerinin de sahibi olan LOKMAN HEKÝM ENGÜRÜSAÐ SAÐLIK, TURÝZM, EÐÝTÝM HÝZMETLERÝ VE ÝNÞAAT TAAHHÜT A.Þ.… Yönetim Kurulu Üyesi olarak…
Veysel Tiryaki Yenimahalle Belediye Baþkan Adayý olduðunda seçim kampa nyasý boyunca en yakýn mesaiyi kimle yaptý? Tabii ki ayný zamanda LOKMAN HEKÝM ENGÜRÜSAÐ SAÐLIK, TURÝZM, EÐÝTÝM HÝZMETLERÝ VE ÝNÞAAT TAAHHÜT A.Þ.‘nin CFO’su olan Süleyman Alper Ýnceöz ile…
Biz dedik size ama “Veysel Tiryaki ne alaka þimdi?” demeyin diye…
Efendim Ankara Çevre Þehircilik Ýl Müdürlüðü, 2019 yýlýnda Ankara’nýn Beytepe Mahallesi’ndeki 35 bin metrekarelik arazi için nazým imar planý deðiþikliði yaparak bu devasa alaný üzerinde Milli Eðitim Bakanlýðý’na tahsisli arazinin tahsisini kaldýrdý. Yapýlan bu deðiþikliklerinden ardýndan 35 bin metrekarelik arazi Türkiye Verimlilik Vakfý’na devredildi… Bu olay yaþandýðý dönemde kamuoyunda çok ses getirmiþ ve tartýþmalara da yol açmýþtý.
Ama burada tahsisin yapýldýðý Türkiye Verimlilik Vakfý sýradan bir vakýf deðildi elbette…
Amman efendim bu Türkiye Verimlilik Vakfý mütevelli heyeti yýldýzlar geçidi gibiydi...
AKP’nin yan þubesi gibi olan vakýf ayný zamanda Ankara Bilim Üniversitesi’nin de kurucu vakfý olma özelliðini taþýrken, yönetim kurulu baþkanlýðýný AKP Ankara Ýl Baþkan Yardýmcýlarýndan Cemalettin Kömürcü yapmaktaydý.
Bu kýymetli arsanýn tahsisini yapan Ankara Çevre Þehircilik Ýl Müdürlüðü’nün baðlý olduðu Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý’nda 2014 yýlýndan bu yana Bakanlýk Müþaviri olarak görev yapan A Çaðatay Dikmen vakfýn yönetim kurulu baþkan yardýmcýsý…
AKP Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi ve Ankara Büyükþehir Belediye Meclis Üyesi Ali Demirdað yine yönetim kurulu üyesi…
Ve Türkiye Verimlilik Vakfý’nýn o yýldýzlar geçidi gibi olan yönetiminde bir isim daha var.:Uzun yýllar AKP Çankaya Ýlçe Baþkan Yardýmcýlýðýný yapan,Karate Federasyonu ile Wushu Federasyonunda da yönetim kurulu üyeliði yapmýþ olan Ömer Göktaþ...
Ýþte maþallah on parmaðýnda on marifet olan Türkiye Verimlilik Vakfý Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Göktaþ’ý biz ayný zamanda LOKMAN HEKÝM ENGÜRÜSAÐ SAÐLIK, TURÝZM, EÐÝTÝM HÝZMETLERÝ VE ÝNÞAAT TAAHHÜT A.Þ.Yönetiöm Kurulu Üyesi olarak görmekteyiz…
2017 yýlýnýn Aralýk ayýnda tüm gazetelerin arka sayfalarýný tam sayfa olarak bir gazete ilaný süslemektedir…
Ýlanda yeni kurulmuþ bir vakýf üniversitesinin rektörü baþta Cumhurbaþkaný Erdoðan olmak üzere,Baþbakan, bakanlara ile YÖK Baþkaný’na övgüler düzülüyor ve teþekkürler sunuluyordu…
Ýþte o gazetelere o tam sayfa “Teþekkür” ilanýný veren LOKMAN HEKÝM ÜNÝVERSÝTESÝ,o rektörün adý ise Rektörü Prof. Dr. Ali Koþar’dýr…
Rektörü Prof. Dr. Ali Koþar ilerleyen zaman zarfýnda da resmi sosyal medya hesabýný CHP Genel Baþkaný ve Millet Ýttifaký’na hakaret etmek ve AKP propagandasý yapmak için kullanýlacak bir süre sonra bu kadar “Yaðdanlýk” yapmasý tepki çekince Rektörlük görevinden alýnarak Lokman Hekim Üniversitesi’nde Týp Fakültesinde Öðretim Üyesi olarak “TENZÝL-Ý RÜTBE” alacaktýr.
Bu arada LOKMAN HEKÝM ÜNÝVERSÝTESÝ de tahmin edeceðiniz üzere SEVGÝ VAKFI‘na ait olan bir üniversitedir.
Þimdi efendim Ankara’yý bilenler bilir Eskiþehir Tolu olarak adlandýrýlan bölgede bulunan araziler son derece deðerli arazilerdir.
Ýþte Ankara’nýn bu en deðerli arazilerinin bulunduðu lokasyonda belirli araziler Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý’na aittir…
Bakanlýða baðlý bu arazilerden birisi için çok çeþitli kurum ve kuruluþlar yýllardan beri çeþitli baþvurular yaparak arsanýn kendilerine tahsis edilmesini istiyorlar, bu kýymetli arazi için araya ricacýlar ve aracýlar sokuluyor ancak Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý 176 bin metrekare büyüklüðündeki bu “Elmas deðerindeki” araziyi kimseye vermiyordu.
Ýþte efendim bu son derece kýymetli arazi için daha 3 senelik mazisi olan LOKMANM HEKÝM ÜNÝVERSÝTESÝ de baþvuru yaptýðýnda kimse ilk önceleri ciddiye bile almamýþtý…
Ama efendim ne oldu? Eylül ayý itibariyle Eskiþehir Yolu üzerinde bulunan 1767 bin metrekarelik “Elmas deðerinde” olan milyonlarca TL deðerindeki bu arazi þak diye LOKMAN HEKÝM ÜNÝVERSÝTESÝ’ne tahsis edildi.
Nasýl güzel mi?
Kendisine gösterilen bu “SEVGÝ” ile büyüyen bu güzide vakfýmýzýn temel amaçlarýnda birisi ise “Gerekli görülen yerlere Kur’an kursu, imam hatip okulu ve yüksek Ýslam Enstitüsü için lüzumlu binayý kiralayarak, satýn alarak veya inþa ederek temin etmek; tadilat, bakým ve onarýmlarýný saðlamak” olarak belirlenmiþtir.
Öte taraftan bu güzide vakfýmýz alýnan bir karar ile vergiden de muaf tutulmuþtur.
Ve daha enteresaný saðlýk,süt ürünleri,taahüt alanýnda faaliyet gösteren LOKMAN HEKÝM ENGÜRÜSAÐ SAÐLIK, TURÝZM, EÐÝTÝM HÝZMETLERÝ VE ÝNÞAAT TAAHHÜT A.Þ.’nin arka planýnda sahibi olduðu bu vakfa ciddi miktarda para aktardýðý ve bu paranýn vergiden muaf vakýf üzerinden sisteme dahil edildiði iddialarý bulunmakta..
LOKMAN HEKÝM ENGÜRÜSAÐ SAÐLIK, TURÝZM, EÐÝTÝM HÝZMETLERÝ VE ÝNÞAAT TAAHHÜT A.Þ.’nin Sevgi Vakfý’na para aktarýp aktarmadýðý, bu paralarýn nereye kanalize edildiðine dair resmi makamlara yazýlan pek çok soru dilekçesi ise anýnda “Buhar” olmakta, hiç birisine yanýt verilmemekte…
Nasýl sevgili okurlarýmýz? Memlekette vakýf kurmak güze iþ…
Bir tekkeye de sýrtýnýzý dayadýysanýz iþte böyle “SEVGÝ” ile büyütürler sizi…
Arakanýzda bir tekke,tarikat,AKP’li vekil yoksa vakýf iþini falan hiç aklýnýzdean geçirmeyin,yaþadýðýnýza dua edin memlekette…
Zira AKP’nin “SEVGÝ” anlayýþý “Rabbena hep bana” þeklinde özetlenebilecek bir anlayýþ,o nedenle hiç girmeyin bu toplara…
Ýyi “Uykular Türkiyem”, her nerede uyuyor ve uyutuluyorsan…
Yer Ýmleri