Sayýn Ahmetrauf
Bunlar tek baþýna yeterli kriterler deðil. Çünkü bahsettiðiniz ciro özvarlýk borçluluk gibi bilgiler zaten yeni oluþan bir bilgi topluluðu deðildir.
Burada dikkate alýnmasý gereken daha önemli durum Lokman Hekim Hastanelerinin yönetim anlayýþý ve oluþturabildiði deðerdir.
Neden piyasanýn daha fazla deðer biçmediðidir.
Mesela ben size bir örnek vereyim.
Paylarýn Borsada Ýþlem Gören Niteliðe Dönüþtürülmesi
SELAMET KOÇ 34.504,432
Selamet Koç kimdir bir bilginiz var mý?
Selamet Koç Lokman Hekim Hastanelerinin zamanýnda yönetim kurulu baþkanlýðýný yapmýþ, yüzde 7 oranýnda ki hisselerini satarak Eczacýlýk yapan birisidir.
Lokman Hekim Hastaneler grubuna hiçbir katkýsý olmayan ama bu grubun yönetim kurulu baþkanlýðý görevini yapmýþ ve þimdide elinde son kalan hisselerini satarak baðlarýný sýfýrlamaktadýr.
Böyle bir gruba siz neden daha fazla deðer veresiniz ki gibi bir düþünceyi savunan piyasaya haksýz diyebilir misiniz? Bence piyasa haksýz deðil son derece haklý.
Bu durumun tekrar etmeyeceðinin garantisini verebilir misiniz?
Ya da siyasi görüþünüz ne olursa olsun, bu grubun en kritik görevini (CFO) üstlenen kiþinin siyasi bir partinin uzantýsý olmasý sizce risk ve olumsuz düþünceler oluþturulmasý için yeterli deðil midir?
Kurumsallýk olarak sizce doðru mudur?
Halka arz olacak iki kurumun yöneticileri ile Lokman Hekim Hastanelerinin yöneticilerini karþýlaþtýrmanýz birçok ayrýntýyý ortaya koyacaktýr.
Halka arz olacak kurumlarýn hisselerini geri almak zorunda kalacaðýný düþünüyor musunuz? Ben düþünmüyorum, çünkü piyasa onlara oldukça bonkör ve hak ettiði deðeri fazlasý ile verecektir. Kýsa süre sonra göreceðiz.
Bahsettiðiniz finansal oranlardan çok daha önemli kriterlerin olduðunu hep birlikte izliyoruz.
Temettü verimliliði gibi büyük bir fark oluþacaktýr, bunu yatýrýmcýlarýný düþündüklerini için vermiyorlar, çünkü þirketi yönetenlerinde en büyük beklentisi bu temettüyü almak olmasý gibi bir durum var.
Lokman Hekim Hastaneleri mevcut yapýsý ile halka arz olacak kurumlardan birisine ait olmuþ olsaydý piyasa deðeri minimum iki kat seviyelerinde olabilirdi.
Yukarýdaki nedenlerden dolayý piyasa hak ettiði fiyatlamayý yapmaktadýr.
Siz farklý düþünüyor olabilirsiniz, size baþarýlar dilerim.
Y.T.D.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri