Evet, halka arzlar olmasa hala sürünüyor olacaktý Lokman büyük ihtimal. Þimdi ise sektörel rasyolarýn altýnda kalabileceðinden bir yukarý fiyatlama yapýlýyor. Þu anda bu yükseliþe sekte vurduracak bir Bizim deki ortaklar var. Onun haricinde tahtaya hakim yabancý gruplar hisse deðerinin artmasýna çalýþýyorlar.
Þirketin bu noktada yapmasý gereken makul buyuyup doðru lokasyonlarda iyi hizmeti doðru fiyata sunmak..sektor dinamik ve bence hala bakir..ytdeðildir
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Türkiye merkezli en büyük özel sermaye fonlarýndan olan Turkven'in CEO'su Seymur Tarý, ortak olduklarý hastane grubu Medical Park'ýn yarýsýna yakýnýnýn halka arz edileceðini ve sürecin 2018'de bitmiþ olacaðýný belirterek arz büyüklüðünün Mavi'yi üçe katlamasýný beklediklerini söyledi.
Tarý, Türkiye borsasýnda saðlýk sektöründe halka açýk bir þirket olmadýðýna dikkat çekerek, "Mavi ile bir kapý açtýk, Medical Park ile bir çýðýr açmayý düþünüyoruz. Uzun zamandýr borsanýn gördüðü en büyük halka arz olacak... Bir sürü yeni yatýrýmcýyý Türkiye'ye çekmiþ olacaðýz" dedi.
Turkven'in yönettiði fonlarýn Medical Park'ta yüzde 53.4 payý bulunuyor.
Medical Park hastaneleri Türkiye'de 15 ilde 21 hastane ve 14 bin çalýþan ile faaliyet gösteriyor.
GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yukardaki yazida gecen
*** arz büyüklüðünün Mavi yi üçe katlamasýný bekliyoruz ****
Cumlesi reelde gerceklesirse , medical park için arzi düþünülen yaklasik 101milyon nominal degerli hissenin arz fiyati ne olabilir acaba ? Ortalama bi hesap yapmak mumkunmudur?
Mavi 42 _44 lira civarindan arz edilmisti diye hatirliyorum...
GT-I9500 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Lokman Hekim Hastanelerinden bu tür büyük açýlým ve aktiviteler beklemek çok doðru deðildir. Etkin bir yönetim gücü bulunmamaktadýr. Birçok yöneticisi siyasi menfaatleri peþinde koþarak hem risk hem etkisiz bir yönetim oluþmasýnýn kaynaðýdýr. Günün birinde bu riskler mutlaka fiyatlanacaktýr.
Lokman Hekim Hastanelerinin maddi kaynaklarýný atýl bir þekilde kullanan yönetimin etkinliði ve Ankara da bulunan hastaneler ile Van da bulunan hastanelerin kârlýlýðý ile nasýl bir yönetime sahip olunduðunu açýkça ortaya koymaktadýr. Bu grubun CFO su iþiyle deðil de siyasetle ilgileniyorsa ve bu duruma dur diyebilecek hiçbir yöneticisi yoksa bu gruptan büyük fark yaratmasýný beklemek büyük hayalciliktir.
Dýþ etkenler ile yükseliyor olmak ve kendi dinamikleri ile bunu baþaramýyor olunmasýnýn tek sorumlusu düþük profilli yöneticiler ile bölünmüþ bir yönetim anlayýþýdýr.
Sayýn Mehmet Altuð yalnýz kalmýþ ve her geliþimi kendisi yapmak durumunda býrakýlmýþtýr.
Çok uzun uzadýya yazmaya gerek yok.
Çok basit bir örnek ile Lokman Hekim Hastanelerinin vizyonu marka deðeri ve geleceðine bakýþýný özetleyecek bir örnek ile son vermek gerekirse;
Yýllardýr Lokman Hekim Hastaneleri Uluslararasý iliþkiler Yönetmenliðini yapan Sayýn Tuðba Arýz, marka deðeri vizyonu ve profesyonel yönetim anlayýþý ile yönetilen Ankara Güven Hastanesi geçti.
Bunun üzerine eleþtirilmeye tahammülleri olmayan, en iyisini biz biliriz diyen yönetim mi ne yaptý?
Aylardýr Kariyer Net internet sitesinde Uluslararasý iliþkiler yöneticisi arýyor.
Ýþte size kýsa bir vizyon farký.
Lokman Hekim Hastanelerine yatýrým yapmak için yapýlan araþtýrmalarda ortaya çýkan bu risk unsurlarýna Sayýn Mehmet Altuð’un cevabý ne olurdu acaba?
20 yýlý aþkýn kariyer masallarý yerine asýl cevaplanmasý gereken sorular bunlardýr.
Röportajda Yönetim Kurulu Baþkan Vekili denmiþ ama etkinliði ile gerçek baþkan sýfatýnda olduðunu anlamak hiç zor deðil.
Yer Ýmleri