ne gzel tahta yapc daha ne istiyorsunuz bir senede iki katna kt kimseye hissetdirmeden...
ne gzel tahta yapc daha ne istiyorsunuz bir senede iki katna kt kimseye hissetdirmeden...
Cirosu 2.5 milyar liraya kt, yeni hastaneye 200 milyon dolar yatrd
17 Mart 2017
ACIBADEM Salk Grubu Ynetim Kurulu Bakan Mehmet Ali Aydnlar, stanbul Ticaret Odas’nn (TO) Huzur Vakf’na ait Altunizade’deki huzurevinin yerini yeni hastane yatrm iin hedefine koyunca masaya u teklifle oturdu:
- Polonezky’de 200 yatakl eitim birimimiz var. Deeri 10 milyon dolar var. Bedelsiz ekilde vakfnza verelim. Altunizade’deki alan bize 30 yllna kiraya verin.
TO ve Huzur Vakf ynetimi, huzurevindeki yallar dnd, kararn verdi:
- Altunizade’deki yallar Polonezky’e nakledebiliriz.
Aydnlar, kira szlemesini imzalayp kollar svad:
- 98 bin metrekare kapal alanla zel sektrn en byk hastanesini 200 milyon dolara yapacaz. Buras hastane zincirimizin 22’nci halkas olacak.
Mehmet Ali Aydnlar, 14 Mart 2017’de hizmete giren Acbadem Altunizade’yi gezmek zere bulutuumuzda grubun yllk yatrm temposunu aktard:Cirosu 2.5 milyar liraya kt, yeni hastaneye 200 milyon dolar yatrd
- Her yl 300-350 milyon liralk yatrm yapyoruz.
Grubun bymesine iaret etti:
- 2016’da yzde 22 bydk. Bu yl yzde 20 byme hedefi koyduk. 22 hastanenin yan sra 21 de tp merkezimiz var. Geen yl 4.8 milyon hasta tedavi ettik. 118 bin ameliyat yaptk.
Grubun 2016 cirosunu paylat:
- Geen yl 2.5 milyar lira ciroyla bitirdik. Bunun yzde 15’i yurtd hastanelerimiz, yzde 10’u yabanc hastalardan saland. Amacmz d ve yabanc hasta gelirini yzde 50’ye karmak.
Kartal ve Ataehir’de yeni hastane yatrmnn gndemlerinde olduunu kaydetti:
- 2017 ciromuzu 3 milyar lira planladk.
Grubun istihdamnn 22 bine ulatn vurgulad:
- Bunun 3 bin 500’ hekimlerden oluuyor. Personelin yzde 60’ kadn.
Salk sektrne dardan 1 milyar dolar aan yatrm saladn anmsatt:
- Sektrde ilk halka alan biz olduk. lk yabanc fona (Abraaj) hisse satn gerekletirdik. Daha sonra yabanc stratejik ortak getirdik.
Grubun ortaklk yapsnn altn izdi:
- 2001 yl sonuna doru Abraaj bizdeki yzde 50 hissesini Integrated Healthcare Holding’e (IHH) satt. Ben de IHH’ya hisse verdim. Bylece Grubun yzde 75’i IHH’ya geti. Ancak, ynetim haklar bende kald.
IHH’nn yapsn at:
- ounluk hisse Malezya Yatrm Fonu Khazanah’a ait. kinci byk ortak da Japon Mitsui & Co. Ben de IHH’dan hisse aldm, ynetim ve icra kuruluna girdim.
Khazanah ve Mitsui’nin Trkiye’ye baknn altn izdi:
- Ortaklarmz Trkiye’ye inanyor, yatrmlarmza uzun vadeli bakyor.
Grubun 200 milyon dolarlk son yatrm bu bakn en nemli kantn oluturuyor...
HOLLANDA’DA 10 MLYON EURO’YA KLNK AIYOR
ACIBADEM Salk Grubu Ynetim Kurulu Bakan Mehmet Ali Aydnlar, d yatrmlarna iaret etti:
- skp, Sofya ve Sleymaniye’de hastanemiz var. 125 milyon Euro ile Bulgaristan’n en byk yatrmcsyz. lkedeki salk hizmetlerinin yzde 20’sini biz veriyoruz.
Hollanda’da “deneme yatrm” yaptklarn belirtti:
- Amstredam’da 10 milyon Euro’ya bir klinik ayoruz. Al bu ay sonunda.
Hollanda ile yaanan gerilimi anmsattk, yantlad:
- Biz iimize bakyoruz.
Srbistan’da bir irket almay planladklarn kaydedip ekledi:
- Rusya’da yatrm planlamtk. Uak krizi nedeniyle beklemeye aldk. imdi devlet yatrm ofisi ve Rnesans Grubu’yla Moskova’da hastane yatrm iin gryoruz.
KAPI KOLU BAKTERY LDRYOR
MEHMET Ali Aydnlar, hasta odalarn gsterirken kap kollarna dikkat ekti:
- Mikrop yayan en nemli noktalardan biri kap kollardr. Bu kap kolu bakteri ldryor.
Fiyatn merak ettik, aktard:
- Bu kap kolu 75 Euro...
1 MLYAR DOLARA HASTANE YNETM SSTEM SATABLRZ
MEHMET Ali Aydnlar, Altunizade Acbadem Hastanesi’ni gezerken zerinde “A Store” yazan cihazn nnde durdu:
- Bu, yazlm ve makinenin tasarmyla bizim gelitirdiimiz bir ila ynetim sistemi. Hastaya eksik, fazla, yanl ve zamansz ila verme olasl ortadan kaldryor. Bu sistemi baka hastanelere satyoruz.
Grupta 200’ akn IT (bilgi teknolojileri) eleman altn vurgulad:
- IT’ye yaptmz yatrm 400 milyon dolar bulmutur.
Acbadem Teknoloji adl bir irketlerinin faaliyet gsterdiine deinip ekledi:
- Bir lke ile tm kamu hastanelerine ynetim sistemi ve yazlm satmak iin gryoruz. Anlarsak 1 milyar dolarlk sat sz konusu olacak.
ki lke ile laboratuvar iletmesi iin grtklerini kaydetti:
- Anlarsak, o lkelerin kamu hastanesi laboratuvarlarn ileteceiz. Bunlardan birinin parasal bykl 100 milyon Euro’yu buluyor.
BR YABANCI HASTA 8-10 BN DOLAR BIRAKIYOR
MEHMET Ali Aydnlar, 105 milyon dolarlk yllk yabanc hasta geliriyle “hizmet ihracat dl” adlklarn belirtti:
- Bir yabanc hasta 8-10 din dolar brakyor.
Cibuti Salk Bakanl ile yeni anlama imzaladklarn bildirdi:
- Cibuti, daha nce Hindistan’a gnderdii hastalarn bize ynlendirecek.
Salk turizmi iin 24 lkede 38 ofisle hizmet verdiklerini vurgulad:
- Salk turizmi gelirimizi 5 ylda 500 milyon dolara karmay hedefliyoruz.
Bu yazy nallah tm Lokman Hekim yneticileri okuma zahmetinde bulunmulardr.Sadece yanda yaynlarn okumakla bu bilgilere ulaamayacaklar iin belki buradan okumalarna vesile olabilirim.
Vizyonlarn geniletmek asndan son derece etkili bir yaz olduunu dnyorum.
ok ayrntlara girmeden sadece 200 milyon dolara hastane yapmaktan bahsediliyor.Lokman Hekimin piyasa deeri 37 milyon dolar.
Metroya iki reklam engelliler iin bir video hazrlayp kendilerini baarl gibi grmelerinin nasl bir vizyon ile ynetildiini gzler nne sermeye yetipde artmaktadr bile.
Ne inek iine girmiler ne de vin tepelerinde siyasi hizmetler peinde koan yneticileri var.
Kendi ileri ile ilgi seviyelerinin gstergesi olarak, 21.03.2016 tarihinde yapm olduklar gelecee dair beklentiler almasn yaptlar m acaba ? Vakit bulabildiler mi siyasi almalarndan dolay merak ediyorum. Ho beklentileri tutturamamak da zaten bal bana farkl bir baar alan.
Sanrm naslsa tutturamyoruz, ne gerek var ya bover mi dediler acaba!
Acbadem de CFO olacaksn siyasi almalar iin mesai saatleri ierisinde farkl amalar iin emek harcayacaksn.
zin verirler mi ?
Tabiki hayr.
Hatr gnl ilikileri ile ynetildii srece bu vizyonsuzluk devam edecektir.
Beni 22 hastanesi 21 tp merkezi ile kyaslayamazsnz derseniz eer, o danmannza syleyin hazrlad raporlarda Lokman Hekim - Acbadem kyaslamas yapmasn.
Lokman Hekim kim Acbadem kim ?
Haddinizi piyasa deerinizi bilin ona gre danmannz tarafndan hazrlanan rapora onay verin.
nternet sitenizi yenileyip bunca yl sonunda Salk Turizmi Gelitirme konseyine ye olup Map2heal zerinden yabanc hasta araylarna giriyor olmanz bile beni dehete dren bir gelime oldu, Allah byk ummadk ta ba yarar belki.
ok gzel bir yaz sizi seviyorum bazlari size kizsada keke byle bir hastane olabilse
Lenovo P1a41 cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Yataya baladk m nedir ?
Hareket yok pek. Hacim de bitik.
GT-I9500 cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Dinlensin kerata biraz kendine gelsin..
Yer mleri