Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
2.676.300,00 10% 2,68 Mn 2.676.300,00 / 2.676.300,00
3,30 10% 391,64 Mn 3,05 / 3,30
2,86 10% 33,28 Mn 2,66 / 2,86
232,10 10% 377,46 Mn 211,40 / 232,10
60,50 10% 48,59 Mn 59,10 / 60,50
14,21 -24.41% 6,58 Mn 11,10 / 18,00
12,33 -10% 3,38 Mr 12,33 / 14,07
42,84 -10% 166,40 Mn 42,84 / 49,14
153,90 -10% 27,70 Mn 153,90 / 153,90
45,10 -9.98% 8,20 Mn 45,10 / 48,38
317,00 8.56% 34,85 Mr 307,50 / 321,00
251,00 -3.46% 23,21 Mr 240,20 / 253,75
362,25 5.92% 19,08 Mr 338,00 / 366,50
14,09 7.56% 13,24 Mr 13,89 / 14,39
75,75 9.39% 12,04 Mr 73,75 / 76,15
17,45 5.06% 1,30 Mr 17,23 / 17,69
207,30 1.27% 5,74 Mr 207,30 / 215,70
726,50 5.98% 5,72 Mr 710,00 / 739,50
90,95 4.24% 1,14 Mr 89,75 / 92,10
111,90 4.68% 298,61 Mn 110,50 / 113,70
29,28 6.32% 256,04 Mn 28,50 / 29,50
10,28 1.38% 257,76 Mn 10,27 / 10,52
81,70 2.9% 665,54 Mn 81,05 / 83,45

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 106/185 lklk ... 65696104105106107108116156 ... SonSon
Arama sonucu : 1473 madde; 841 - 848 aras.

Konu: LKMNH - Lokman Hekim Salk

1. MADDE 6- (1) Borsa Denetim ve Gzetim Kurulu tarafndan yrtlen denetim ve gzetim faaliyetleri srasnda;

a) Yksek miktar ve oranlarda alm ve/veya satm ilemi yaplmas suretiyle piyasada hkimiyet kurulmas,
    3 | 7

b) Bir veya birden fazla fiyat kademesine yksek miktarlarda alm ve/veya satm emri girilmesi suretiyle arz veya talep zerinde kontrol salanmas ve/veya fiyatn istenilen ekilde ynlendirilmesi,
    c) Girilen alm ve/veya satm emirlerinin ksa zaman aralklaryla deitirilmesi ve/veya iptal edilmesi suretiyle dier yatrmclar nezdinde yanltc izlenim uyandrlmas,
    ) Ksa zaman aralklaryla ekonomik veya makul bir gerekeyle rtmeyecek ters ynl emirler iletilmesi,
    d) Ksa zaman aralklaryla iletilen ters ynl emirlerin eletirilmesi suretiyle aktif bir piyasa olduu izlenimi oluturulmas ve/veya ilem hacminin yapay olarak artrlmas,
    e) Kendinden kendine veya karlkl ilemler gerekletirilmesi,
    f) Tek seferde iletilebilecek miktardaki alm veya satm emirlerinin paral olarak girilmesi suretiyle piyasada geni bir katlm olduu veya srekli ilem gerekletii izlenimi yaratlmas,
    g) Sreklilik arz edecek ekilde girilen aktif emirlerle cari ilem fiyatnn ykseltilmesi, drlmesi veya sabit tutulmaya allmas,
    ) Aa sat ilemleri gerekletirilmesi suretiyle salkl piyasa oluumunun engellenmesi,
    h) Al ve/veya kapan fiyatn etkilemeye ynelik emir iletilmesi, deitirilmesi, iptal edilmesi ve/veya ilem gerekletirilmesi,
    ) Gn sonu veya vade sonu uzlama fiyatlarn etkilemeye ynelik emir girilmesi, ilem yaplmas,
    i) Vadeli ilem ve opsiyon piyasalarnda bir sicile bal tm hesaplar iin ya da piyasa baznda belirlenen pozisyon limitlerinin geilmesi,
    j) Vadeli ilem ve opsiyon piyasasnda, ilgili dayanak varlk piyasasnda gerekletirilen ilemlerle ayn ynl ilemler gerekletirilmesi,
    k) Algoritmik emir iletim sistemlerinin ve zelde yksek frekansl ilem kullanclarnn emir iletmelerinden, deitirmelerinden, iptallerinden ve/veya ilemlerinden kaynakl piyasa bozucu durumlarn ortaya kmas gibi ancak bunlarla snrl olmayan yntemler kullanlmak suretiyle Borsa ilemlerinin gvenilir, effaf, etkin, istikrarl, adil, drst ve rekabeti bir ekilde gereklemesinin ve salkl fiyat ve piyasa teekkl etmesinin engellendiine veya ihlallere sebebiyet verildiine dair gl emareler olumas durumunda nleyici tedbirler alnabilir.
    (2) Birbirlerinin emir ve/veya ilemlerini destekler ve/veya tamamlar tarzda emir ilettii, deitirdii, iptal ettii ve/veya ilem gerekletirdii grlen ya da herhangi bir suretle aralarnda iliki olduu anlalan yatrmclar hakknda birlikte hareket kapsamnda birinci fkra uyarnca tedbir alnmas mmkndr.
    (3) Arzn ve/veya fiili dolamn daralmas nedeniyle piyasada yksek volatilite grlmesi veya arz talep dengesizliklerinin salkl fiyat oluumunu engellemesi durumunda da nleyici tedbirler alnabilir.
    (4) Yukarda saylan hallerden bamsz olarak bir yatrm arac iin salkl bir piyasa olumasn nleyecek ekilde olaand fiyat ve/veya miktar hareketinin gereklemesi, anormal
    4 | 7

piyasa hareketlerinin olumas veya dier maddi unsurlarn ortaya kmas durumunda nleyici tedbirler alnabilir.

https://www.borsaistanbul.com/docs/d...i.pdf?sfvrsn=4

Yatrm Finansman ile Alnus Yatrmn yapt ilemleri zetlemiler... Bu maddelerin hepsi lokmanda var...Bakalm bu kararlardan sonra devam edeceklermi...Lokmanda btn ilemler suni olarak gerekleiyor... suni ilem yapmasalar hacim bebin olmaz.Kukla ynetim bu ilemlere izin vererek sua ortak oluyorlar bence...Herkes cimere ilemleri iletsin...Artk spk yetkiyi ald alayn cezalandrr...Bu sularn hepsi bu hissede var...ytd..

2. Hacim 5 bin olmazsa hisse nasil gidecek ?
    ki ucu bklu denek. Bunlar olsa bir trl olmasa baka trlu. Karsik bi duurm.

GT-I9500 cihazmdan Tapatalk kullanlarak gnderildi

3. Sayn arkadalar Lokman Hekim iin Gnlk ve Aylk olmak zere 2 adet Teknik Analiz ve detayl yorum:

http://www.borsanalist.com/teknikana...-teknik-analiz

Yukardaki grafiimiz aylktr. Bana gre 3.95 krlrsa ok gzel olacak.
    Sonrasnda: 3.72'deki 50 gnlk HO'yu kran hissede 100 gnlk HO=4.20 takip edilebilir. Orta-uzun vadeli ykseliler iin 200 gnlk HO (bugn iin 4.38) krlmaldr.
    Detaylar grafiklerde.
    Bol kazanlar.
    Son dzenleme : O_S_M_A_N_L_I; 23-07-2019 saat: 09:48.
    http://twitter.com/A_N_A_L_i_S_T
    Yatrm kararlar SPK'nn kurallarna gre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmad iin yazdklarm, yatrm kararlar verilirken kullanlmamaldr.

4. Lokman

Gidecek ama adamlar gitmesin diye urayor....5.20 olacak sabrla

5. Salk Bakan Kocann kendi hastanesini zel genelge yaymlayarak ileri dzey hastane snfna sokmas dier zel hastane sahiplerini kzdrd. Baz zel hastane sahipleri genelgenin iptali iin Dantaya dava amaya hazrlanyor.

Salk Bakan Fahrettin Koca'nn Salk Hizmeti Sunucularnn Basamaklandrlmas Hakkndaki Genelge ile sadece kendi hastanesini leri dzey hastane snfna sokmas ou AKP dneminde hizmete giren ve iktidara yaknlklaryla dier zel hastane sahipleri arasnda tepkiye yol at. Baz zel hastane sahiplerinin Koca'nn Hastaneye zel genelgesinin iptali iin yargya bavurmaya hazrland bildirildi.

Kocann da yneticisi olduu zel Hastaneler ve Salk Kurulular Dernei (OSHAD) genelge sonras zel hastane sahipleri ile 17 Haziranda toplant yapt. Edinilen bilgiye gre, toplantda ayrcaln kaldrlmas iin Fahrettin Koca ile grlmesine ve uyarlarnn dikkate alnmamas halinde de itiraz iin son gn olan 5 Eylle kadar Dantaya iptal davas almasna karar verildi.
    Genelgeyle Medipol Hastanesi'ne ayrcalk tannmasna itiraz eden hastaneler arasnda Nakibendi cemaatine ait olduu iddia edilen Lokman Hekim Hastanesi, Kurucu Bakan Ethem Sancak olan Medicalpark ile Liv Hospital Hastanalerinin de bulunduu ileri srld.
    BAKANIN HASTANES LE SINIRLI KALDI
    Bursa Salk Kurulular Dernei Ynetim Kurulu yesi Dr. Feza en, Salk Bakan Kocann kendi hastanesine ayrcalk tanyan genelgesini BirGne deerlendirirken unlar syledi:
    leri dzey hastane tanm metrekare hesabna gre yapld iin Gztepe Medicalpark Hastanesi gibi birok hastane bu kapsamn dnda kald. Metrekare art gibi artlar belirlenmesi ve zel koullara da yer verilmesiyle Trkiyede 30a yakn zel hastane ileri dzey hastane olabilecekken bu durum sadece Bakann hastanesi ile snrl kald.
    YATIRIMCILAR EKNYOR
    Hastanelerin basamaklarna gre SGKden pay aldn belirten Feza en, Genelgenin banda 'Yetki Salk Bakanlnda' denilmi fakat genelgenin dayanan ald kanun Genel Salk Sigortas Kanununa dayanyor. Orada da 'Basamaklarna gre paralar denebilir' deniyor. SGK zel hastanelere snflarna gre para dyor. SGKnin hastanenin basamana gre farkl fiyat uygulama hakk var. Ayrca sektr yatrmcs gerekleri sylemekten ekiniyor. nk ou borlu ve yaptklar i tamamen kamu denetimine ve dzenlemelerine tabi dedi.
    EHR HASTANELER N YAPILIYOR
    ehir hastaneleri iin zel hastanelerin nnn kesildiini de belirten en, nceden 40 yatakl bir hastaneniz varsa Salk Bakanl'na mraacat ettiinizde yatak saynz 75e karlyordu. imdi bu genelge ile bu durum ortadan kalkt. 'Kk hastaneler ne yaparsa yapsn byk hastaneler de genileyebiliyorsa genilesin' denildi diye konutu.

https://www.birgun.net/haber/bakana-...kavgasi-264209

Nakibendi Tarikatnn Menzil kolu, adn Adyamann Menzil kynden alyor. Cemaatin en nl ismi Rait Erol. eyh postunda imdi kardei Abdlbaki Erol oturuyor. eyh adaylarndan Fevzettin Erol ise imdilik cemaatin Ankara ve Afyon rgtlenmesini ynetiyor. Cemaat ekonomik gcn belediyelerden ald ihalelerle arttryor.
    Menzil tarikat, cemaatlere ynelik, Ya benimlesiniz ya onlarla'' arsndan sonra Erdoann yannda taraf tutan ilk dini yaplanma. zellikle esnaflar arasnda rgtlenen Menzil, Adyaman kkenli bir tarikat olmasna karn btn lkeye yayld. Tarikat liderlerine ''Gavs ismini veren Menzilcilerin ''Minah" adnda bir de baucu eserleri bulunuyor. Tarikatn, Semerkand renci Yurdu' ad altnda lke genelinde 150 yurdu bulunuyor.

Genel ynetim giderleri nereye gidiyor deifre olmaya balyor. Neden yatrmcnn hakk olan paralar ile renci yurdu yaptklar imdi daha net anlalyor. Haram zkkm olsun.Yzde 3 - 5 ile irket ynetiyor olmalar samayd zaten.Ynetimi kimse tanmaz etmez.Yalanlamadklarna gre tarikat hastanesi olduklarn kabul ediyorlar. Bilanonun ne zaman yollanacana tarikat karar veriyor demek.

6. Salk Bakan Fahrettin Koca'nn basamaklandrma ad altnda yapm olduu dzenleme zel hastaneler asndan olumsuz sonular ortaya koymaktadr. zel salk kurulularnn gelir seviyesini olumsuz etkileyen bu snflandrma karar, sektrn iinden gelen bir kii tarafndan alnyor olmas ok daha dndrc. Yllardr arttrlmayan SUT gelirlerinin iyiletirilmesi gerekirken srf ehir hastanelerine seviye atlatmak iin alnan ayrtrc durum byk tepkiye neden olmutur.

2023 iin verilen 20 Milyar dolar salk turizmi hedefleri bu kararlar ile gerekletirilemez. SUT fiyatlar arttrlarak gelirleri artan salk kurulular ile 2023 hedeflerine ulalabilir. 15 yldr artmayan SUT fiyatlar ile ne yatrm yaplabilir ne de istihdam salanabilir.Bu durum Cumhurbakanna anlatlmas gerekirdi ve bu grevi sektrn iinden gelen salk bakan yapmalyd.zel sektr iin salk bakan byk bir hayal krkl yaratm durumda.

Koca'nn sektr beni son derece iyi anlyor demesinden, merak etmeyin size gzellik yapacam demek istediini kartyorum.SUT fiyatlarnda art kast ediyor olabilir.

Bunlarn haricinde askya alnm hastane ruhsatlarnn zel salk kurulularna devrinin salanmasnn nnn almas, olumlu gibi grnyor olsa da nakit retiminde zorlanan Lokman Hekim Grubu gibi kurulularn imkanszlk ve baarsz planlamalardan dolay borlanarak faydalanacak olmas yatrmcnn bekledii krllk seviyelerine ulamann hayal olaca anlamn tayacaktr.

Bir dier konu niversite Hastanelerine tannan ayrcalklar yine dnemin salk bakan ile sonlandrlm durumda.Lokman Hekim grubunu olumsuz etkileyecek bu durum niversite hastanelerinin kadro kullanm haklarnn snrlandrlmas ile oluacaktr. Daha fazla gelir salanaca ve avantajlar yakalanaca dnlen niversite projesi elimizde patlad diyebiliriz. Buraya aktarlan olduka yksek orandaki demelerin geri dn daha fazla zaman alacaktr. Ayn Akay Hastanesinin ynetim kurulu tarafndan belirtilen srelerde krlla olumlu etki yapamamas gibi.

Her Yerde Salk projesinin online psikolog ve diyetisten giriiminin doru pazarlama ve reklam ile baarl olabileceini dnyorum. Ulam ve mesafe snrn ortadan kaldran bu uygulama ile bir ok kiiye hizmet salanabilir. Baar ve talep arznn artmas iin doru referanslar ile etkili sunumlar yakalamak gerekecektir. niversitenin burada pazarlanabilecek rnler zerine giriimleri ve almalar olacan dnyorum. Gda takviyesi almak iin sipari vermek istedim ama online deme sistemi henz hazr deilmi. Bu tr aksaklklarn hzla ortadan kaldrlmas gerekirdi. ahsen Lokman Hekim grubunun hantal ilerleyiinin ana sebebi gerekli istihdam salamayarak ayn personel zerinden her ii yapabileceklerini dnyor olmalar ana neden olmaktadr.

MLP Salk grubunun bilanosuna baktmzda daha iyi olacann sinyallerini veriyor.Zarar eden bir iletme olsa bile, kr eden Lokman Hekim Salk grubundan daha iyi performans gsteriyor olmas, ynetim kurulunun yatrm - sonu ve gelecek projeksiyonlarnda baarsz olduunu rakamlar olarak ortaya kartyor.

MLP salk grubunun niversite kurmayp 5 adet niversite ile afiliasyon anlamas yaparak yoluna devam ediyor olmas, Lokman Hekim Salk grubunun Sevgi Vakfna ait olacak niversite kurulmas iin kaynaklarn aktarmas farkllk oluturuyor. Bu durumu finanse etmek iin de halka arz olmu ve bir ok ortana kar sorumluluuna ramen bankalara faiz deyerek ortaklk haklarn grmezden gelmek iyi niyetli bir gsterge deil.

Basnda kan haberleri destekleyen bir rnek ise, Lokman Hekim Salk grubunun KAP' a aklama yapp almak iin grme balatt Medline Hastanelerinden birini, dnemin Ynetim kurulunda bamsz ynetici olarak grev yapm Akademi Hastanelerinin kurucusu Dr.Esat Mehmet Arslan'n satn almas gibi. Bu tr paslamalar bir oluumu bir topluluu simgeleyen hareket tarz olarak alglanmaya sebebiyet veriyor. Biz Akademi Hastaneleri ile birlikte hareket ediyoruz demek gibi. Neden peki?

Sonu olarak kurulu tarihleri hemen hemen ayn olan iki hastane grubundan MLP salk 31 hastaneye ularken, Lokman Hekim grubu 5 hastane, 1 tp merkezi, 1 grntleme merkezi, 1 Hayvanclk iletmesi, 1 de renci yurduna sahip oluyor. Bu duruma ister bir topluluk yaplanmas deyin ister vizyon ksrl.

7. Bakanlk cemaatinin szyle karar alyor

Nakibendi eyhi Zahid Kotku ansna dzenlenen etkinlie katlan Lokman Hekim niversitesi Mtevelli Heyeti yesi Rstem Altunban konumas, cemaatlerin devletteki etkisini gzler nne serdi. Altunba, organize sanayi blgesinin yaplaca alann cemaat liderinin talimatyla deitirdiini syledi

Eski rektrnn CHP Lideri Kemal Kldaroluna hakaret ieren sosyal medya paylamlaryla gndeme gelen Lokman Hekim niversitesinin Mtevelli Heyeti yesi Rstem Altunba, Organize sanayi blgesinin yerini deitirdik dedi.
    BirGn'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine gre, Nakibendi eyhi Mahmud Esad Coann adn tayan kltr merkezinde skenderpaa Cemaati ile bir araya gelen Altunba, Yldz Teknik niversitesi anlarn anlatrken Deniz Gezmii kastederek Okula onlar dve dve sokmadk ifadesini kulland. Altunba, skenderpaa Cemaatinin bakanlklar zerindeki etkisini gzler nne seren konumasnda, Ankarada nce Glbana yaplmas planlanan organize sanayi blgesinin, cemaat liderinin talimatyla Sincana yapldn syledi.
    Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann onayyla yrrle giren, Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun ile kurulan ve Alternatif tpta ihtisaslama amacn gden Lokman Hekim niversitesi Mtevelli Heyeti yesi Altunba, skenderpaa Cemaatinin sohbetlerine katld. Cemaatin, Ankaradaki Mahmud Esad Coan Kltr Merkezinde dzenledii sohbete katlan Altunban szleri, cemaatlerin devletle ilikisini ve eitim alanndaki etkinliini bir kez daha gzler nne serdi.
    HOCAMIZIN EMR OLUR
    Nakibendi eyhi Mehmet Zahir Kotku ansna dzenlenen sohbete konumac olarak katlan Rstem Altunba, eyhin, Ar sanayi ve yerel ynetimler zerindeki etkisini anlatt. Milliyeti Cephe Hkmetinin Sanayi Bakan Abdlkerim Doru dneminde Ankara Glbana yaplmas planlanan sanayi blgesinin cemaat liderinin bir telefonuyla Sincana alndn ifade eden Altunba, unlar kaydetti:
    Mehmet Zahid hocama gittim. Glbana organize sanayi kurulacakm, biz Sincanda kurulsun istiyoruz, dedim. Siz dua edin de Glbanda deil, Sincanda yaplsn, dedim. Hocam, Yahya Ouza git dedi. Yahya abi de Sanayi Bakanlnda mstear. Gittik Yahya abiye hocamzn selamn syledik. Biz organize sanayinin Sincanda yaplmasn istiyoruz dedik. Hocamzn emri olur dedi. Organize sanayi genel mdr arkadan arad dedi ki Glban iptal ediyoruz derhal, Sincana yapyoruz dedi. Sincana kuruldu.
    HEM DVECEKSNZ HEM OKUYACAKSINIZ
    Bir dnem Sincan Belediye Bakanl da yapan Altunba, niversite anlarn anlatrken u ifadeleri kulland:
    Bizim zamanlarmz niversitede ok skntl dnemdi. Okulda dve dve elde ettik bir eyleri. Milli Trk Talebe Birliinde 30 kii Kuran zerine yemin ettik. Komnistleri okula sokmadk. Halen de orada slamclk sz sahibi elhamdlillah. Bir gn niversitede yaralandm. Hoca efendiye gittik. Bir kardeimiz, Hocamz senin yaralandn syledi dedi. Ben kendimi gstermedim ki hocama, dedim. Bize, Hem dveceksiniz hem okuyacaksnz derdi. Bizim de gnlmzden o geiyordu.

https://www.egedebirgun.com/bakanlik...-aliyor/26532/

Bu kii niversiteye ne katk sunacak acaba...Yatrmcnn hakk olan paralar kimler nasl kullanlyorlar... Halka neden arz oldunuz o zaman halktan para toplayp byle kullanmak iin mi...Aratrdka neler kyor... Cemaatmi bilmem neymi...Bunlara gvenip paramz yatrdk u haberlere bak... Ne haliniz varsa grseydiniz...Acbadem olur diye aldmz hissenin haberlerine bak daha neler duycaz.Haram zkkm olsun...

8.  Alnt Originally Posted by Monte Carlo Yazy Oku
    yle bir ihtimal hibir zaman olmad.

Tevikler kanunlarla belirleniyor yanda yolda balaryla deil.

Yalakalk ve yandalk ile byme srdrlebilir olmaz, bu dnce ok yanl.

Hkmet deiince ne olacak doal klme olarak m kabul edilecek. Kast ettiin ehir hastaneleri ise iletmesi devlette deil zel kurulularda.

Ahmet Davutolu destei ile ve dneminde geldi ayn ekilde ayn dnemde grevi bitti. Baar ile bu greve gelmedi bir nevi atand. Sonuca bakarsanz durum aka ortada zaten.

Kendi irketine ne katm da halka ne verecekler.

Borsa 1 ayda yzde 9 deer kaybederken Lokman Yzde 18 deer kaybetmi.

Fiyat istikrar iin hisse geri alm program aklamalarna istikrar anlamnda bir sonu yok. nk tahtada satlan hisseler irkete aldrlyordu. Fon ayrdk diyen sinsilerden geri alm neden durdurdu. nk st akl buradan alma dedi, kk yatrmc zihniyetli bir ynetim. Sence byle birileri milleti temsil edebilir mi bence edemez ve gerei yapld.10 lot ile kademe deimesine izin verenler utansn. radesiz ve psrk ynetim niversiteye yapt balar gibi neden hisse almaz, nk bunu yapacak ne cesareti var ne de iradesi.

nemli olan niversite ve vakfa ne kadar para aktarlacak.

Halka arz olduu 2011 ylndan beri dedii temett kadar 2 ylda niversiteye para aktaran bir ynetime kim inanr kim gvenir. Satn ald hastane cretinin yars kadar yatrm yapyorsan aldn hastane p durumdadr demek. Hem i hem fiyat bilmezler toplanm yneticiyim diye huzur hakk alyor. Bu hastaneleri satn alsalar ilk yapacaklar i st ynetimi kovmak olur. Onlar da asli ileri olan particilik kovalamaya devam ederler.

Akay hastanesine 50 milyon para harcamlardr. Piyasa deerine bak 135 milyon. Neden piyasa almyor CFO su siyaseti yneticisi siyaseti patronu olmayan imtiyazlarn arkasna saklanm fiyat artsa ben hisselerimi satar yine ynetebilirim gvencesi olan bir irketi kim neden alsn. Ynetim kurulu bakan desen memur zihniyetli vizyonu olmayan olsa da kimsenin haberi olmad eski Sovyetler birlii gibi iine kapanm dnya ile balarn koparm emekli retmen gibi taklyor.

Hem bakan hem genel mdr vekili. Samala bak bir genel mdr bile atayamadlar Gvendi den sonra. Kardeim hi bir ey bilmiyorsan git Van daki Ssl y mdr yap. Hepinizden iyi yneticilik yapar en azndan sizin gibi ii gememi enerjisi var. Memur zihniyeti ite, sabah evden karen sefer tasna yemek koyar indirimli otobs biletiyle ie gelip yneticilik yapsan ite bu kadar olur.

Tamam siyaset yapacaksan yap ver istifan sat hisselerini ne yaparsan yap. En azndan enerjisini hastaneler iin harcayacak birine brak. Bir de kul hakkndan bahsederler Hem irket iin emek harcama hemde irketten maa al. Bunlarda ahiret gnne havale ediyorum.Buras yan gelip yatma yeri deil.

Kendi yanda evresi dahil apraz kuyumcusu dahil van daki ortaklar dahil bu ynetimi baarl bulan bir kii var m? Yok. Bir tane dl bir tane baar bir tane panele davet var m? Yok.

Kendilerine sorsan uzay baarlyz derler. Bir tane batan zel hastane var m?

O zaman baarl olan sektr, ynetenler deil.

Ayrca rfan Gvendi diye bir ynetici vard. irketi koarak brakt ve baka grevlerde bulundu. Daha sonra irket ynetimine tekrar alnmad da Celil Ger neden grev alyor.

Sanki bir st akl var da bunlar iradesiz birer piyon gibiler.
     Alnt Originally Posted by Hisseci61 Yazy Oku
    Salk Bakan Koca’nn kendi hastanesini zel genelge yaymlayarak “ileri dzey hastane” snfna sokmas dier zel hastane sahiplerini kzdrd. Baz zel hastane sahipleri genelgenin iptali iin Dantay’a dava amaya hazrlanyor.

Salk Bakan Fahrettin Koca'nn Salk Hizmeti Sunucularnn Basamaklandrlmas Hakkndaki Genelge ile sadece kendi hastanesini ‘leri dzey hastane’ snfna sokmas ou AKP dneminde hizmete giren ve iktidara yaknlklaryla dier zel hastane sahipleri arasnda tepkiye yol at. Baz zel hastane sahiplerinin Koca'nn ‘Hastaneye zel’ genelgesinin iptali iin yargya bavurmaya hazrland bildirildi.

Koca’nn da yneticisi olduu zel Hastaneler ve Salk Kurulular Dernei (OSHAD) genelge sonras zel hastane sahipleri ile 17 Haziran’da toplant yapt. Edinilen bilgiye gre, toplantda ayrcaln kaldrlmas iin Fahrettin Koca ile grlmesine ve uyarlarnn dikkate alnmamas halinde de itiraz iin son gn olan 5 Eyll’e kadar Dantay’a iptal davas almasna karar verildi.
    Genelgeyle Medipol Hastanesi'ne ayrcalk tannmasna itiraz eden hastaneler arasnda Nakibendi cemaatine ait olduu iddia edilen Lokman Hekim Hastanesi, Kurucu Bakan Ethem Sancak olan Medicalpark ile Liv Hospital Hastanaleri’nin de bulunduu ileri srld.
    BAKANIN HASTANES LE SINIRLI KALDI
    Bursa Salk Kurulular Dernei Ynetim Kurulu yesi Dr. Feza en, Salk Bakan Koca’nn kendi hastanesine ayrcalk tanyan genelgesini BirGn’e deerlendirirken unlar syledi:
    “leri dzey hastane tanm metrekare hesabna gre yapld iin Gztepe Medicalpark Hastanesi gibi birok hastane bu kapsamn dnda kald. Metrekare art gibi artlar belirlenmesi ve zel koullara da yer verilmesiyle Trkiye’de 30’a yakn zel hastane ileri dzey hastane olabilecekken bu durum sadece Bakan’n hastanesi ile snrl kald.
    YATIRIMCILAR EKNYOR
    Hastanelerin basamaklarna gre SGK’den pay aldn belirten Feza en, “Genelgenin banda 'Yetki Salk Bakanl’nda' denilmi fakat genelgenin dayanan ald kanun Genel Salk Sigortas Kanunu’na dayanyor. Orada da 'Basamaklarna gre paralar denebilir' deniyor. SGK zel hastanelere snflarna gre para dyor. SGK’nin hastanenin basamana gre farkl fiyat uygulama hakk var. Ayrca sektr yatrmcs gerekleri sylemekten ekiniyor. nk ou borlu ve yaptklar i tamamen kamu denetimine ve dzenlemelerine tabi” dedi.
    EHR HASTANELER N YAPILIYOR
    ehir hastaneleri iin zel hastanelerin nnn kesildiini de belirten en, “nceden 40 yatakl bir hastaneniz varsa Salk Bakanl'na mraacat ettiinizde yatak saynz 75’e karlyordu. imdi bu genelge ile bu durum ortadan kalkt. 'Kk hastaneler ne yaparsa yapsn byk hastaneler de genileyebiliyorsa genilesin' denildi” diye konutu.

https://www.birgun.net/haber/bakana-...kavgasi-264209

Nakibendi Tarikat’nn Menzil kolu, adn Adyaman’n Menzil kynden alyor. Cemaatin en nl ismi Rait Erol. eyh postunda imdi kardei Abdlbaki Erol oturuyor. eyh adaylarndan Fevzettin Erol ise imdilik cemaatin Ankara ve Afyon rgtlenmesini ynetiyor. Cemaat ekonomik gcn belediyelerden ald ihalelerle arttryor.
    Menzil tarikat, cemaatlere ynelik, “Ya benimlesiniz ya onlarla'' arsndan sonra Erdoan’n yannda taraf tutan ilk dini yaplanma. zellikle esnaflar arasnda rgtlenen Menzil, Adyaman kkenli bir tarikat olmasna karn btn lkeye yayld. Tarikat liderlerine ''Gavs’ ismini veren Menzilcilerin ''Minah" adnda bir de baucu eserleri bulunuyor. Tarikatn, ‘Semerkand renci Yurdu’' ad altnda lke genelinde 150 yurdu bulunuyor.”

Genel ynetim giderleri nereye gidiyor deifre olmaya balyor. Neden yatrmcnn hakk olan paralar ile renci yurdu yaptklar imdi daha net anlalyor. Haram zkkm olsun.Yzde 3 - 5 ile irket ynetiyor olmalar samayd zaten.Ynetimi kimse tanmaz etmez.Yalanlamadklarna gre tarikat hastanesi olduklarn kabul ediyorlar. Bilanonun ne zaman yollanacana tarikat karar veriyor demek.
     Alnt Originally Posted by Hisseci61 Yazy Oku
    Bakanlk cemaatinin szyle karar alyor

Nakibendi eyhi Zahid Kotku ansna dzenlenen etkinlie katlan Lokman Hekim niversitesi Mtevelli Heyeti yesi Rstem Altunba’n konumas, cemaatlerin devletteki etkisini gzler nne serdi. Altunba, organize sanayi blgesinin yaplaca alann cemaat liderinin talimatyla deitirdiini syledi

Eski rektrnn CHP Lideri Kemal Kldarolu’na hakaret ieren sosyal medya paylamlaryla gndeme gelen Lokman Hekim niversitesi’nin Mtevelli Heyeti yesi Rstem Altunba, “Organize sanayi blgesinin yerini deitirdik” dedi.
    BirGn'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine gre, Nakibendi eyhi Mahmud Esad Coan’n adn tayan kltr merkezinde skenderpaa Cemaati ile bir araya gelen Altunba, Yldz Teknik niversitesi anlarn anlatrken Deniz Gezmi’i kastederek “Okula onlar dve dve sokmadk” ifadesini kulland. Altunba, skenderpaa Cemaati’nin bakanlklar zerindeki etkisini gzler nne seren konumasnda, Ankara’da nce Glba’na yaplmas planlanan organize sanayi blgesinin, cemaat liderinin talimatyla Sincan’a yapldn syledi.
    Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’n onayyla yrrle giren, “Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun” ile kurulan ve “Alternatif tpta ihtisaslama” amacn gden Lokman Hekim niversitesi Mtevelli Heyeti yesi Altunba, skenderpaa Cemaati’nin sohbetlerine katld. Cemaatin, Ankara’daki Mahmud Es’ad Coan Kltr Merkezi’nde dzenledii sohbete katlan Altunba’n szleri, cemaatlerin devletle ilikisini ve eitim alanndaki etkinliini bir kez daha gzler nne serdi.
    HOCAMIZIN EMR OLUR
    Nakibendi eyhi Mehmet Zahir Kotku ansna dzenlenen sohbete konumac olarak katlan Rstem Altunba, eyhin, “Ar sanayi ve yerel ynetimler zerindeki etkisini” anlatt. Milliyeti Cephe Hkmeti’nin Sanayi Bakan Abdlkerim Doru dneminde Ankara Glba’na yaplmas planlanan sanayi blgesinin cemaat liderinin bir telefonuyla Sincan’a alndn ifade eden Altunba, unlar kaydetti:
    “Mehmet Zahid hocama gittim. Glba’na organize sanayi kurulacakm, biz Sincan’da kurulsun istiyoruz, dedim. Siz dua edin de Glba’nda deil, Sincan’da yaplsn, dedim. Hocam, ‘Yahya Ouz’a git’ dedi. Yahya abi de Sanayi Bakanl’nda mstear. Gittik Yahya abiye hocamzn selamn syledik. Biz organize sanayinin Sincan’da yaplmasn istiyoruz dedik. ‘Hocamzn emri olur’ dedi. Organize sanayi genel mdr arkadan arad dedi ki ‘Glba’n iptal ediyoruz derhal, Sincan’a yapyoruz” dedi. Sincan’a kuruldu.”
    HEM DVECEKSNZ HEM OKUYACAKSINIZ
    Bir dnem Sincan Belediye Bakanl da yapan Altunba, niversite anlarn anlatrken u ifadeleri kulland:
    “Bizim zamanlarmz niversitede ok skntl dnemdi. Okulda dve dve elde ettik bir eyleri. Milli Trk Talebe Birlii’nde 30 kii Kuran zerine yemin ettik. Komnistleri okula sokmadk. Halen de orada slamclk sz sahibi elhamdlillah. Bir gn niversitede yaralandm. Hoca efendiye gittik. Bir kardeimiz, ‘Hocamz senin yaralandn syledi’ dedi. Ben kendimi gstermedim ki hocama, dedim. Bize, ‘Hem dveceksiniz hem okuyacaksnz’ derdi. Bizim de gnlmzden o geiyordu.”

https://www.egedebirgun.com/bakanlik...-aliyor/26532/

Bu kii niversiteye ne katk sunacak acaba...Yatrmcnn hakk olan paralar kimler nasl kullanlyorlar... Halka neden arz oldunuz o zaman halktan para toplayp byle kullanmak iin mi...Aratrdka neler kyor... Cemaatmi bilmem neymi...Bunlara gvenip paramz yatrdk u haberlere bak... Ne haliniz varsa grseydiniz...Acbadem olur diye aldmz hissenin haberlerine bak daha neler duycaz.Haram zkkm olsun...
    Tam 1,5 yl nce yazdm yaz ve gelinen tarikat cemmat haberleri. Yatrmcnn haklarn baka yerlere harcayanlarn Allah belas versin. Ne diyelim elimizden gelen bu. Ynetimin halen grevinde olmasn bu haberler daha net zetliyor.renci yurdu yapp neye kime hizmet ettikleri az ok haberlerden anlalyor.Burada yazan izen bir kii bile teekkr etmiyor da beddua ediyor.Borsadan ortak olanlarn eti senin kemii benim dncesiyle anlamlar bir fonla yapmlar planlarn sonra da halis amel diye riyakarca bir tutumun arkasna snp sessizlie brnmler.Bu haberlerden sonra hastanesine gitmekten vazgeip yatrmcnn kazanlarn drecek bu tip hareketlerin sorumluluu ahirette iki yakalarnda olsun nallah.Medicalprkn 15 kat daha deerli olmasnn nedenleri demek bu haberlermi.Biz yeni reniyoruz ama piyasa biliyormu. Bu hastanenin sahipleri medicalpark olsa piyasa deeri 85 milyon deil 850 milyon olacakt..Tek sorun buymu demek ki. Nereden bilelim yahu bilseydik bularmydk.

Sayfa 106/185 lklk ... 65696104105106107108116156 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •