Bakanlk cemaatinin szyle karar alyor
Nakibendi eyhi Zahid Kotku ansna dzenlenen etkinlie katlan
Lokman Hekim niversitesi Mtevelli Heyeti yesi Rstem Altunba’n konumas, cemaatlerin devletteki etkisini gzler nne serdi. Altunba, organize sanayi blgesinin yaplaca alann cemaat liderinin talimatyla deitirdiini syledi
Eski rektrnn CHP Lideri Kemal Kldarolu’na hakaret ieren sosyal medya paylamlaryla gndeme gelen Lokman Hekim niversitesi’nin Mtevelli Heyeti yesi Rstem Altunba, “Organize sanayi blgesinin yerini deitirdik” dedi.
BirGn'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine gre, Nakibendi eyhi Mahmud Esad Coan’n adn tayan kltr merkezinde skenderpaa Cemaati ile bir araya gelen Altunba, Yldz Teknik niversitesi anlarn anlatrken Deniz Gezmi’i kastederek “Okula onlar dve dve sokmadk” ifadesini kulland. Altunba, skenderpaa Cemaati’nin bakanlklar zerindeki etkisini gzler nne seren konumasnda, Ankara’da nce Glba’na yaplmas planlanan organize sanayi blgesinin, cemaat liderinin talimatyla Sincan’a yapldn syledi.
Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’n onayyla yrrle giren, “Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun” ile kurulan ve “Alternatif tpta ihtisaslama” amacn gden
Lokman Hekim niversitesi Mtevelli Heyeti yesi Altunba, skenderpaa Cemaati’nin sohbetlerine katld. Cemaatin, Ankara’daki Mahmud Es’ad Coan Kltr Merkezi’nde dzenledii sohbete katlan Altunba’n szleri, cemaatlerin devletle ilikisini ve eitim alanndaki etkinliini bir kez daha gzler nne serdi.
HOCAMIZIN EMR OLUR
Nakibendi eyhi Mehmet Zahir Kotku ansna dzenlenen sohbete konumac olarak katlan Rstem Altunba, eyhin, “Ar sanayi ve yerel ynetimler zerindeki etkisini” anlatt. Milliyeti Cephe Hkmeti’nin Sanayi Bakan Abdlkerim Doru dneminde Ankara Glba’na yaplmas planlanan sanayi blgesinin cemaat liderinin bir telefonuyla Sincan’a alndn ifade eden Altunba, unlar kaydetti:
“Mehmet Zahid hocama gittim. Glba’na organize sanayi kurulacakm, biz Sincan’da kurulsun istiyoruz, dedim. Siz dua edin de Glba’nda deil, Sincan’da yaplsn, dedim. Hocam, ‘Yahya Ouz’a git’ dedi. Yahya abi de Sanayi Bakanl’nda mstear. Gittik Yahya abiye hocamzn selamn syledik. Biz organize sanayinin Sincan’da yaplmasn istiyoruz dedik. ‘Hocamzn emri olur’ dedi. Organize sanayi genel mdr arkadan arad dedi ki ‘Glba’n iptal ediyoruz derhal, Sincan’a yapyoruz” dedi. Sincan’a kuruldu.”
HEM DVECEKSNZ HEM OKUYACAKSINIZ
Bir dnem Sincan Belediye Bakanl da yapan Altunba, niversite anlarn anlatrken u ifadeleri kulland:
“Bizim zamanlarmz niversitede ok skntl dnemdi. Okulda dve dve elde ettik bir eyleri. Milli Trk Talebe Birlii’nde 30 kii Kuran zerine yemin ettik. Komnistleri okula sokmadk. Halen de orada slamclk sz sahibi elhamdlillah. Bir gn niversitede yaralandm. Hoca efendiye gittik. Bir kardeimiz, ‘Hocamz senin yaralandn syledi’ dedi. Ben kendimi gstermedim ki hocama, dedim. Bize, ‘Hem dveceksiniz hem okuyacaksnz’ derdi. Bizim de gnlmzden o geiyordu.”
https://www.egedebirgun.com/bakanlik...-aliyor/26532/
Bu kii niversiteye ne katk sunacak acaba...Yatrmcnn hakk olan paralar kimler nasl kullanlyorlar... Halka neden arz oldunuz o zaman halktan para toplayp byle kullanmak iin mi...Aratrdka neler kyor... Cemaatmi bilmem neymi...Bunlara gvenip paramz yatrdk u haberlere bak... Ne haliniz varsa grseydiniz...Acbadem olur diye aldmz hissenin haberlerine bak daha neler duycaz.Haram zkkm olsun...
Yer mleri