Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
68,20 10% 587,99 Mn 63,60 / 68,20
3,63 10% 92,49 Mn 3,38 / 3,63
19,69 10% 61,05 Mn 17,16 / 19,69
8,80 10% 707,15 Mn 7,96 / 8,80
103,60 9.98% 158,93 Mn 99,20 / 103,60
10,71 -24.63% 3,66 Mn 10,06 / 14,30
38,56 -9.99% 549,14 Mn 38,56 / 40,62
46,54 -9.98% 14,79 Mn 46,54 / 46,54
138,60 -9.94% 8,38 Mn 138,60 / 138,60
6,56 -9.89% 489,56 Mn 6,56 / 7,24
376,75 4% 11,82 Mr 362,25 / 379,00
30,46 2.97% 11,68 Mr 29,68 / 30,72
320,25 1.03% 9,97 Mr 313,25 / 320,50
252,75 0.7% 7,78 Mr 250,75 / 255,75
75,05 -0.92% 7,49 Mr 74,40 / 76,05
17,59 0.8% 451,51 Mn 17,28 / 17,70
209,20 0.92% 4,35 Mr 206,00 / 213,30
743,50 2.34% 2,74 Mr 724,00 / 745,00
91,00 0.05% 313,61 Mn 90,15 / 91,35
112,00 0.09% 114,73 Mn 110,50 / 112,40
29,02 -0.89% 93,64 Mn 28,76 / 29,24
10,17 -1.07% 136,40 Mn 10,14 / 10,37
81,30 -0.49% 246,16 Mn 80,65 / 82,65

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 119/185 ÝlkÝlk ... 1969109117118119120121129169 ... SonSon
Arama sonucu : 1473 madde; 945 - 952 arasý.

Konu: LKMNH - Lokman Hekim Saðlýk

7,27 üzeri AYLIK KAPANIÞ önemli...Üzerinde kapatabilir ve bu trendin Nisana yansýyacak deðeri olan 7,32 üzerinde tutunmaya baþlayabilirse. kaðýdý çok farklý seviyelerde görmek mümkün olabilir...
    1) Yazýlarým, analizlerim yatýrým tavsiyesi deðildir ve hiçbir þekilde öyle algýlanmamalýdýr !...2) Teknik içerikli forumlarý SANAL KAHVEHANE'ye çevirenleri kýnýyorum ve bu forumlarýn birgün amacýna uygun bir þekilde kullanýlmasýný umuyorum...

2. Özel hastaneler pandemi dinlemiyor
    Koronavirüs hastasýna 4 bin TL lik fatura

Ýstanbul’un Maltepe ilçesindeki özel bir hastanede, koronavirüs belirtileriyle tedavi altýna alýnan ve testi pozitif çýkan O.Þ ye tedavinin ardýndan 4 bin TL ye yakýn fatura kesildi. Yetkililer, O.Þ nin aile bireylerine de test yapýlmasý gerektiðini belirtti ve anne ve babasýna da test yapýldý. Ýleri yaþtaki anne ve babanýn da koronavirüs belirtileri gösterdiði ve testi pozitif çýktýðý gerekçesiyle onlar da hastaneye yatýrýldý. 3 hastanýn da tedavisinin ardýndan, hastane yönetimi, hasta yakýnlarýna 3 bin 979 TLlik fatura çýkardý.
    Saðlýk Bakanlýðýnýn Alo 184 hattýna özel hastanelerin pandemi hastanesi ilan edilmesine karþýn tedaviyi parayla yaptýðý için þikâyette bulunan hastaya ise bakanlýktan, Pandemi hastanelerine iliþkin genelgede, özel hastanelerden para alýnmayacaðýna dair düzenleme yok yanýtý verildi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/o...emiyor-1730011

3. Þirketin geleceðe dönük deðerlendirmeleri kapsamlý bir þekilde ele alýnmýþ.Koordineli hareket ettikleri Borsa Ýstanbul ayaðýnýn gerekli ortamý hazýrlamasý ile geç kalýnmýþ ardý ardýna geri alým bildirimleri ve deðerlendirmeler ile sonlandý. Medicalpark ile kýyaslandýðýnda daha baþarýlý ve kapsayýcý olduðunu görebiliyoruz.

Temettü politikalarýna istikrarlý bir þekilde devam edeceklerini açýklamalarýna þaþýrmamak ile birlikte bunun bir kültür haline dönüþeceðini açýkça ortaya koymalarý güven saðlayýcý olarak deðerlendirilebilir.

Temettü ödeme tarihi, içinde bulunduðumuz küresel süreç itibariyle þirketin hem kendine hemde yatýrýmcýsýna ve çalýþanlarýna nakit yaratmasý adýna daha erken tarihe çekilmesi daha anlamlý olabilirdi. Taksitli ödeme seçenekler arasýnda deðerlendirilebilirdi.

Düþük piyasa deðerinden hisse satmak itibar zedeleyici ve manipülasyon kaynaklý hareketler için referans olmaktadýr.TL üzerinden düþük maliyetler ile borçlanma durumu mevcutken hisse senetlerini satma ihtiyacý iyi niyet ile tanýmlanamaz.Çok net olarak, Þirketin geri alým aksiyonlarý hariç hisse senetleri ile olan iliþkisini kesmesi gerekmektedir.Geri alýnan paylar için gerekli prosedürler hazýrlanmalý ve hisse senetleri satýlmayarak þirketin bünyesinde tutulmasýnýn yararlarýnýn farkýna varýlmalýdýr.

Etlik Hastanesinin tamamlanmasýnda geç kaldýklarýnýn farkýnda olarak hýzlýca tamamlanmasý ifadesi ile öngörülerini tutturamadýklarý belli etmek istemiþler.

Üçüncü seviye eriþkin yoðun bakým yataðý bulunan hastaneleri pandemi ile mücadelede görev alýyor olmasý ile devletin özel hastanelere yardým edecek mi sorularý akýllara geldi.Devlet özel saðlýk sektörünün batmasýna izin veremez, dolayýsýyla her türlü desteði özel kamu ayrýmý yapmadan verecektir. Covid-19 kýsa vadeli ciro kaybý yaþanmasýna neden olacaktýr fakat daha sonra geliþen süreçte yine tedavileri mecburen hastanelerde yapýlacaktýr.

Mütevelli Heyet Baþkanýnýn Üniversite ile ilgili açýklamalarý netleþmeyen hedeflerinin olduðunu göstermekte.Üniversite yönetimi genel anlamda baþarýlý, hantallýktan uzak ve planlý olduðu için daha somut adýmlar atacaklarýna inanýyorum.

'' Üniversiteleri salt eðitim ve araþtýrma kurumu olarak görmek yanlýþ. Biz giriþimci bir üniversite olacaðýz ve üreteceðiz. Amacýmýz maddi ve manevi anlamda topluma katký saðlayacak noktaya gelmek ''

Bir üretim amaçlarýnýn olduðu anlaþýlýyor, daha somut adýmlar ve geliþmeler olmadýðý için çok fazla yoruma açýk deðil.Zaten þirketin genel olarak þeffaf olamamasý gibi bir sorunu bulunuyor. Covid-19 giriþimcilik anlamýnda farklý hedefler ( Aþý - Ýlaç) oluþturulmasýna neden olabilir. Acýbadem Üniversitesi yerli aþý çalýþmalarýnda olduðuna göre Lokman Hekim Üniversitesi de kendini bu topluluðun içine zorla da olsa sokmalýdýr. Ýddialý olabilmek için ciddi projelerde bulunmak gerekiyor.Saðlýk bakaný ifadelerinde kim aþý konusunda çalýþma baþlatýrsa biz onlarýn destekçisi olacaðýz.Büyük bir giriþimcilik fýrsatý ve insanlýk için dev bir adýmýn baþlangýcýna destek olmak deðerlendirilmelidir.

Yönetim Kurulu Baþkaný ise;

Son olarak paylaþmak istediðimiz konuysa, Etlik Hastanemizin büyütülmesiyle alakalý çalýþmalara yönelik. Grubumuzun ilk halkasý Lokman Hekim Etlik Hastanemizde artan saðlýk hizmet talebini karþýlamak ve daha kaliteli saðlýk hizmeti sunmak amacýyla planladýðýmýz Lokman Hekim Etlik Hastanesinin büyütülmesi projesi tamamlanmak üzere. ''

Verdiði sözleri tutmayan yönetim kurulu baþkanýnýn açýklamalarý çok anlam taþýmýyor.Söylediklerini yapamayan bir baþkanýn itibarý doðal olarak zayýf olmaktadýr.Bin düþünüp bir söylemek bu tür durumlarýn özeti niteliðindedir.

Þirket deðer yaratmakta baþarýsýz.Bu sorunu prestij sahibi kurumlar ile ortaklýklar kurmasý ile çözebilir.Ankara Güven Hastanesinin belli bir oranýna ortak olabilmek gibi.Böyle bir hamle seviye atlamanýn en kolay ve etkin yolu.Geçmiþ iþleyiþ profili ve kaynaklarýn nasýl kullanýldýðýna bakýlýrsa mümkün deðil.Yanlýþ iþleyiþ ve planlama sonucunda Medicalpark Ankara'da hastane satýn alýrken Lokman Hekim Saðlýk Grubu hisse satmak zorunda kalmasý gibi kötü örneklere sahip.

159,1 mnTL piyasa deðerine ve 185,3 mnTL net borç oranýna sahip olmak, Þirketin mali yönetimi haricinde hangi finansal uzmana sorarsanýz sorun bunun saðlýklý bir görünüm ve yapý olmadýðýný söyleyecektir.Etkin ve yetkin bir yönetim kuruluna sahip olmayan Lokman Hekim Saðlýk Grubu bu problemi göremiyor ve çözüm saðlayamýyor.

4.  Alýntý Originally Posted by Dr. Jekyll Yazýyý Oku
    Þirketin geleceðe dönük deðerlendirmeleri kapsamlý bir þekilde ele alýnmýþ.Koordineli hareket ettikleri Borsa Ýstanbul ayaðýnýn gerekli ortamý hazýrlamasý ile geç kalýnmýþ ardý ardýna geri alým bildirimleri ve deðerlendirmeler ile sonlandý. Medicalpark ile kýyaslandýðýnda daha baþarýlý ve kapsayýcý olduðunu görebiliyoruz.

Temettü politikalarýna istikrarlý bir þekilde devam edeceklerini açýklamalarýna þaþýrmamak ile birlikte bunun bir kültür haline dönüþeceðini açýkça ortaya koymalarý güven saðlayýcý olarak deðerlendirilebilir.

Temettü ödeme tarihi, içinde bulunduðumuz küresel süreç itibariyle þirketin hem kendine hemde yatýrýmcýsýna ve çalýþanlarýna nakit yaratmasý adýna daha erken tarihe çekilmesi daha anlamlý olabilirdi. Taksitli ödeme seçenekler arasýnda deðerlendirilebilirdi.

Düþük piyasa deðerinden hisse satmak itibar zedeleyici ve manipülasyon kaynaklý hareketler için referans olmaktadýr.TL üzerinden düþük maliyetler ile borçlanma durumu mevcutken hisse senetlerini satma ihtiyacý iyi niyet ile tanýmlanamaz.Çok net olarak, Þirketin geri alým aksiyonlarý hariç hisse senetleri ile olan iliþkisini kesmesi gerekmektedir.Geri alýnan paylar için gerekli prosedürler hazýrlanmalý ve hisse senetleri satýlmayarak þirketin bünyesinde tutulmasýnýn yararlarýnýn farkýna varýlmalýdýr.

Etlik Hastanesinin tamamlanmasýnda geç kaldýklarýnýn farkýnda olarak hýzlýca tamamlanmasý ifadesi ile öngörülerini tutturamadýklarý belli etmek istemiþler.

Üçüncü seviye eriþkin yoðun bakým yataðý bulunan hastaneleri pandemi ile mücadelede görev alýyor olmasý ile devletin özel hastanelere yardým edecek mi sorularý akýllara geldi.Devlet özel saðlýk sektörünün batmasýna izin veremez, dolayýsýyla her türlü desteði özel kamu ayrýmý yapmadan verecektir. Covid-19 kýsa vadeli ciro kaybý yaþanmasýna neden olacaktýr fakat daha sonra geliþen süreçte yine tedavileri mecburen hastanelerde yapýlacaktýr.

Mütevelli Heyet Baþkanýnýn Üniversite ile ilgili açýklamalarý netleþmeyen hedeflerinin olduðunu göstermekte.Üniversite yönetimi genel anlamda baþarýlý, hantallýktan uzak ve planlý olduðu için daha somut adýmlar atacaklarýna inanýyorum.

'' Üniversiteleri salt eðitim ve araþtýrma kurumu olarak görmek yanlýþ. Biz giriþimci bir üniversite olacaðýz ve üreteceðiz. Amacýmýz maddi ve manevi anlamda topluma katký saðlayacak noktaya gelmek ''

Bir üretim amaçlarýnýn olduðu anlaþýlýyor, daha somut adýmlar ve geliþmeler olmadýðý için çok fazla yoruma açýk deðil.Zaten þirketin genel olarak þeffaf olamamasý gibi bir sorunu bulunuyor. Covid-19 giriþimcilik anlamýnda farklý hedefler ( Aþý - Ýlaç) oluþturulmasýna neden olabilir. Acýbadem Üniversitesi yerli aþý çalýþmalarýnda olduðuna göre Lokman Hekim Üniversitesi de kendini bu topluluðun içine zorla da olsa sokmalýdýr. Ýddialý olabilmek için ciddi projelerde bulunmak gerekiyor.Saðlýk bakaný ifadelerinde kim aþý konusunda çalýþma baþlatýrsa biz onlarýn destekçisi olacaðýz.Büyük bir giriþimcilik fýrsatý ve insanlýk için dev bir adýmýn baþlangýcýna destek olmak deðerlendirilmelidir.

Yönetim Kurulu Baþkaný ise;

Son olarak paylaþmak istediðimiz konuysa, Etlik Hastanemizin büyütülmesiyle alakalý çalýþmalara yönelik. Grubumuzun ilk halkasý Lokman Hekim Etlik Hastanemizde artan saðlýk hizmet talebini karþýlamak ve daha kaliteli saðlýk hizmeti sunmak amacýyla planladýðýmýz Lokman Hekim Etlik Hastanesinin büyütülmesi projesi tamamlanmak üzere. ''

Verdiði sözleri tutmayan yönetim kurulu baþkanýnýn açýklamalarý çok anlam taþýmýyor.Söylediklerini yapamayan bir baþkanýn itibarý doðal olarak zayýf olmaktadýr.Bin düþünüp bir söylemek bu tür durumlarýn özeti niteliðindedir.

Þirket deðer yaratmakta baþarýsýz.Bu sorunu prestij sahibi kurumlar ile ortaklýklar kurmasý ile çözebilir.Ankara Güven Hastanesinin belli bir oranýna ortak olabilmek gibi.Böyle bir hamle seviye atlamanýn en kolay ve etkin yolu.Geçmiþ iþleyiþ profili ve kaynaklarýn nasýl kullanýldýðýna bakýlýrsa mümkün deðil.Yanlýþ iþleyiþ ve planlama sonucunda Medicalpark Ankara'da hastane satýn alýrken Lokman Hekim Saðlýk Grubu hisse satmak zorunda kalmasý gibi kötü örneklere sahip.

159,1 mnTL piyasa deðerine ve 185,3 mnTL net borç oranýna sahip olmak, Þirketin mali yönetimi haricinde hangi finansal uzmana sorarsanýz sorun bunun saðlýklý bir görünüm ve yapý olmadýðýný söyleyecektir.Etkin ve yetkin bir yönetim kuruluna sahip olmayan Lokman Hekim Saðlýk Grubu bu problemi göremiyor ve çözüm saðlayamýyor.
    Oldukça karamsar yazmýþsýnýz,cuma günü mparkýn taban yaptýðý gün birileri tüm satýþlarý karþýladý.Bizim spek sürekli yukarý aþaðý devre kestirerek(gerektiðinde taban çektirerek)yatýrýmcýyý korkutup uzaklaþtýrmak üzerine bir stratejisi var.Bilmiyorum ama speklerin maliyetleri de buralara yakýn zaten,daha altýna daha nereye verecek bilmiyorum. Mpark 13 kat defter deðerinden iþlem görüyor bu 2katý yani mparký insan neden alsýn...lkmnh en azýndan insanlar potensiyeline bile yatýrým yapýlýabilir.Temettü geleneði de kilit önemli bu noktada ..

5. Acýbadem hastaneleri kurucusu Mehmet Ali Aydýnlar TV de özel hastaneler acil hastada de ücret almaz yoðun bakým tedavilerinde ücret alýr dedi.Bilim kurulu üyesi de alamaz dedi durum karýþýk galiba.

6. Özel hastaneler Birliði baþkaný Reþat Bahat da özel hastanelerde yatýþlarda ücret alýnýyor dedi. Bu mevzu karakolda biter.

7.  Alýntý Originally Posted by Hisseci61 Yazýyý Oku
    Özel hastaneler Birliði baþkaný Reþat Bahat da özel hastanelerde yatýþlarda ücret alýnýyor dedi. Bu mevzu karakolda biter.
    Þimdi bir Covid hastasý acilde aldýðý muayene ve teþhisten ücret tabiki alýnmaz devlet ücretsiz test veriyorsa ondanda alýnmaz , ama iþ yatýþ ve yoðun bakým olduðunda tabiki ücret alacak... özel hastane bedava olacak hali yok herkes özele akýn eder millet enayi mi devlet hast. gitsin...)

Alýntý Originally Posted by birdost21 Yazýyý Oku
    7,27 üzeri AYLIK KAPANIÞ önemli...Üzerinde kapatabilir ve bu trendin Nisana yansýyacak deðeri olan 7,32 üzerinde tutunmaya baþlayabilirse. kaðýdý çok farklý seviyelerde görmek mümkün olabilir...
    Beklenti gelecek aya taþýndý... Bugün ayýn son günü ve tavan bile olsa bu seviye üzerinde AYLIK kapanýþ yapma ihtimali kalmadý...!
    1) Yazýlarým, analizlerim yatýrým tavsiyesi deðildir ve hiçbir þekilde öyle algýlanmamalýdýr !...2) Teknik içerikli forumlarý SANAL KAHVEHANE'ye çevirenleri kýnýyorum ve bu forumlarýn birgün amacýna uygun bir þekilde kullanýlmasýný umuyorum...

Sayfa 119/185 ÝlkÝlk ... 1969109117118119120121129169 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •