Canlý sýðýr vadeli iþlemlerinde fiyatlar artmýþ![]()
Canlý sýðýr vadeli iþlemlerinde fiyatlar artmýþ![]()
Seyahat kýsýtlamalarýnýn kalkmasý ve saðlýk turizmi kapsamýnda yeni anlaþmalara imza atarak bir önceki yýla göre saðlýk turizmi cirosunu %100 artýrmayý baþardýk. Bu alanda sahip olduðumuz dinamik ve enerjik kadromuz en büyük avantajýmýz olup stratejik hedeflerimiz arasýnda olan ülkelerde planladýðýmýz faaliyetlerle hizmet aðýmýzý geniþletip yüksek oranlý büyüme kaydetmeyi hedefliyoruz.
![]()
************************************************** ********************************
Yönetim kurulu baþkanýn ifadeleri gerçekleþirse güncel veriler ýþýðýnda yüksek kur etkisi sayesinde saðlýk turizmi gelirleri bilançoya sürpriz pozitif katký saðlayabilir.
Ýnþallah baþarýlý olabiliriz.
2019 yýlýnda saðlýk turizmi ve turistiðin saðlýðý kapsamýnda ülkemizde 662.087 hasta saðlýk hizmeti almýþtýr. Saðlýk ve týbbi nedenlerle gelen yabancý ziyaretçi ve yurt dýþýnda ikamet eden vatandaþ ziyaretçilerden elde edilen turizm geliri 2019 yýlýnda 1 milyar 65 milyon 105 bin ABD Dolarý tutarýnda gerçekleþmiþtir.
2020 yýlýnda yaþanan küresel salgýn sebebiyle saðlýk turisti sayýsýnda gözle görülür bir azalma meydana gelmiþtir. 388 bin 150 hasta, saðlýk hizmeti almak için Türkiye’yi tercih etmiþtir. Saðlýk turizmi ve týbbi nedenlerle gelen yabancý ziyaretçi ve yurt dýþýnda ikamet eden vatandaþ ziyaretçilerden elde edilen turizm geliri, 2020 yýlýnda 548 milyon 882 bin dolara gerilemiþtir.
Saðlýk turizmi, kalkýnmayý ve rekabet gücünü artýran bir sektör olarak öne çýkýyor. Türkiye, bu sektörde daha güçlü bir aktör olmak için elinden geleni yapýyor.
Ýlk 10 ayda ülkeye gelen yabancý hasta sayýsý 718 bin 164’ü bulmasý ilerisi için umutlarý arttýrýyor.
KYK'ya kiraya verilmiþ bir bina var. Bu binayý borçlanarak mý yaptý açýkçasý bilmiyorum. Çok da umurumda deðil. Bina þirkete katma deðer saðlýyor. Öküz altýnda zorla buzaðý aramaya gerek yok bence.
Deðerleme konusunda haklýsýnýz ama þirketin yaptýðý geri alýmlarýn hisse fiyatýný da desteklediðini unutmamak lazým. Geçen gün yapýlan alým miktarý öncekilere göre yüklüydü.
Faaliyet raporunda Yönetim Kurulu Baþkaný'nýn hem þirketi hem de makro ekonomiyi kendi çerçevesinde deðerlendirmesi oldukça normal bir durum. Burda hiçbir sakýnca görmüyorum keza birçok þirkette yöneticiler iki kelam etmeye tenezzül dahi etmiyorlar.
Faaliyet raporu oldukça detaylý. Þeffaflýðý ve öngörülebilirliði artýyor. Þirketin finansal rasyolarýyla ilgili detaylý karþýlaþtýrmalý analizler var. Þirket ne kadar nakit üretmiþ nelere ne kadar para harcamýþ net bir þekilde görebiliyorsunuz. Ayrýca þirketin nakit durumunu gösteren matematiksel bir model bile oluþturmuþlar. Konsolide bilançoya baktýðýnýzda þirketin sunduðu nakdi durumu çýkamanýz mümkün deðil. Hýzlý bir þekilde geçmiþ ve gelecek beklentilerle öngörü sahibi oluyorsunuz. Ciro içerisindeki kritik kalemler ve bu kalemlerdeki büyümeler net bir þekilde verilmiþ. Yeni yatýrýmlardan bahsedilmiþ. Önümüzdeki dönemde þirketin faaliyetlerinin sonuçlarýný öngörebiliyorsunuz. Yatýrýmcýya deðer verdiðini gösteren üzerinde çalýþýlmýþ bir faaliyet raporu bana göre. Bunun gibi faaliyet raporu hazýrlayan baþka þirketler varsa açýkçasý bilmek isterim. Paylaþýrsanýz sevinirim.
Þirketin piyasa deðeri gerçekten çok düþük. Bu konuya hiçbir itirazým yok. Düzeltmek için malýn kurumsal ellerde toplanmasý lazým. MIRI gibi alýmlarýn artmasý durumunda halka açýklýk oraný düþeceði için deðerlemeler de yükselecektir. Aksi takdirde düþük piyasa deðerleri devam edecektir. Tahtadaki çapulcu tayfa malýn kýymetini bilmiyor. Alsat ile günlük vurkaç derdindeler.
Pandeminin son bulmasýyla bu kurlarla Türkiye'te turist yaðacaktýr þüphesiz. Özellikle hem Avrupa'dan hem de Orta Doðu'dan Asya'dan kaliteli saðlýk hizmetini ucuza almak isteyenler için ilk tercihin Türkiye olmasý bence çok yüksek bir olasýlýk. Üniversitenin açtýðý diþ hastanesi saðlýk turizmi gelirlerini destekleyecektir.
Ayrýca cirodaki kurumsal satýþlar da saðlýk turizmi kadar önemli bence. Daha fazla kurumsal anlaþma sürdürülebilir büyümeye katkýda bulunacaktýr.
Sayýn Valentine hem haksýzsýn hem de güçlü.Sýrf yüksek egodan dolayý ayný borçlanma konularýnda yerin dibine soktuðun durmuþ döveni eleþtirirken burada yapanlarý savunuyorsun. Borç bataðýna sokup yýllarca þirketin belini doðrultamamýþ kiþileri savunuyor olmanýz son derece tutarsýz olmuþ. Sizin gibi kaliteli bir kaleme hiç yakýþtýrmadým. Hem konuyu bilmiyorsunuz hem de beni ilgilendirmez diyorsunuz. Egonuza yenik düþmenize þaþýrdým.objektif olmadýðýnýz için sizi red listeme alýp güven duyduðum yazýlarýnýza son veriyorum.
Ne konusu ne egosu ne durmuþ döveni. Neyi savunmuþum. Dam üstünde saksaðan vur beline kazmayý. Neyse selametle
Bu kadar þikayet edip de neden yatýrým yapýlýr orasýný da hiç anlayamadým gitti. Stockholm sendromu bu aralar baya yaygýn.
Yer Ýmleri