
Originally Posted by
hayek
kuyaþ'ta temel 3 hikaye var ! ama son 3 aydýr nerdeyse akýþ durmuþ vaziyette
1-) 15 katlý toplam 15.000 m2 satýþa hazýr bir Borsa Kule mevcut. burasýnýn 2500 usd gibi m2 satýþ fiyatý olsa. kabataslak 37.500.000 usd bir deðer yapar. sadece burasýnýn deðerlemesi yapýlmýþ olsa 700 milyon ile 1 milyar arasý bir deðer çýkmalý. (m2/2500 usd min deðer çünkü)
niye burayý deðerlemiyorlar bilmiyorum ancak sadece burasýnýn deðerlemesi yapýlsa min. 600 milyon kar yazar.
2-) ikincisi yine yenibosna kuyumcukent önünde bulunan muazzam arsa ! gelir paylaþýmý yöntemi ile buraya bir ticari ünite yapýlacaktý. bu yeni ünitenin bitmesi sonucu kuyaþa kalacak ünitelerin deðeri yine 700-800 milyon altý olmamasý gerekir. Kaldý ki burasý ile de tek bir geliþme yok.
3-) Silifke'de ki büyük maden sahasý. Buraya iliþkin tahmini rezerv rakamlarý ve madenin içeriði nedir ? Burada ne büyüklükte bir rezerv var ?
bu 3 konuya iliþkin haber akýþlarý çok zayýf. son 3 aydýr gýdýmla haber verip, tahtayý sýkýþtýrdýlar. Hatta kitlediler.
artýk haber akýþý hýzlanýr diye düþünüyorum. çünkü tahtada acayip bir dökülme oldu.
Yer Ýmleri