Doçe ufak ufak toplamaya başlamış görünüyor. Haftaya hareketli olacağa benzer...
Sent from my GT-I9190 using hisse.net mobile app
Doçe ufak ufak toplamaya başlamış görünüyor. Haftaya hareketli olacağa benzer...
Sent from my GT-I9190 using hisse.net mobile app
benim için önemli bir gösterge olan şeyi söylemeden edemeyeceğim....hissenin olası kötü endeksteki davranışları ??? işte buda hissenin niyetini belirtmekte çok önemli...endeks bugün %0,24 ekside iken kutpo %2,47 artılı kapatmış...eğer bir hissenin niyeti düşüş ise endekste genelikle güzel bir bahane olur ve hisse endekse uyarak düşer...ama düşen endeksin tersine çıkış ise hissenin dipten döndüğünün ve güçlendiğinin işareti olarak görürüm...
geçen hafta erbosta bunu çok iyi tespit etmiştim...erbos flama çalışmasının sonuna geldiğinde endeksten pozitif ayrışmış ve düşen endekse rağmen üç gün boyunca çıkış yapmıştı...sonuncu günde %12 lik prim miktarına ulaşmıştı...toplamda 55,30 dan 63,65 i görecek kadar çıkmıştı ....buda yaklaşık %18 e denk geliyordu....
işte buna benzer bir durum kutpoda görüyorum...teknik göstergeleri diplerden yavaş yavaş toparlanıyor....buda olumsuz endekste pozitif kapanış yapmasına neden oluyor...
artık hayırlısı olsun dostlar...bazı dostlarımız zayıf hisse aldığımızı iddia ediyor...bakalım bu idiaları önümüzdeki haftada da devam edecek mi ?? hep birlikte izleyeceğiz....
hepinize başarılar diliyorum...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Bologerın altı ustu suanda benı ılgılendırmıyor. End.90000 heran ne olacagı bellı olmaz kutpo 7000 sınır bozucu bıdurum normal kar 40 cıvarı beklıyorum fakat buda bıze yetmıyecek. 7.20 ıla 7.40 arası elımdkı malı verıp cıkmak ıstyorum. Tekrar 6.70 lı rakamları kaldıramam. Insallah 45 ve uzeı gelırse hısseyı tasıyan arkadasların karsılıyını alacagı dusuncesındeyım. Yat. Tav. Degıldır
Sent from my E5603 using hisse.net mobile app
Piyasa yukarı gittikçe küçük yatırımcı düşecek korkusu ile ya mala giremiyor yada elindeki malı az kar ve de zarar ederek malını kaptırıyor. Elin oğlu da mala girip alıp götürüyor. Küçük yatırımcı düşmediğine ikna olup uçuyor kaçıyor hissine kapılıp tekrar mala girdiğinde elin oğlu çakıyor bu sefer. Adamlar hisse piyasasına girmiş götürüyor hisseleri. İnceleyin bakın bilançosu iyi gelen hisseleri. Yüzde kaç prim yapmış ve halen yapıyor. Borsa her habere duyarlı elbette ani olumsuzluk olur ise satış olacaktır. Fakat bu adamlar Ocak ayında aldıkları Şubat ayında çıkmazlar. Halk oylamasına kadar bir şey beklemiyorum. Piyasa evet oyuna oynuyor. Hayır çıkarsa piyasa gümler. Ogün'e kadar neler olacağını göreceğiz. Suriye deki gelişmeler de önemli ters durumlar piyasayı yine olumsuz etkileyebilir. KUTPO için 13 Mart tarihine kadar yukarı yön olacak gibi görünüyor. Bilanço sağlama gelirse yukarı devam olur. Genel kurul tarihi, dağıtılacak temettü hisseyi canlı tutacaktır. Bilanço olumsuz olur ise satışa dönecektir tahta.YTD.
ben vergi dairesine verilen bilançoya biraz önce baktım....
bürüt satış 344,8 milyon
yurtiçi satış 249,6 milyon
yurtdışı satış 87,6 milyon
diğer gelirler 7,5 milyon olarak görülüyor
net satışlar da 330 milyon....bu satışların maliyeti de 206,7 milyon olarak görülüyor....vergi dairesine verilen ile spk ya verilen farklı formatta hazırlandığı için insan sağlıklı bir karşılaştırma yapamıyor...bunun için geçen yılın o şekilde verilmiş bilançolarını görmek lazım....acaba orada nasıl olmuş
kabaca baktığımda son çeyrekte net satışlarda 98 milyonluk bir rakam görüyorum...oysa 9 aylıklarda 63 milyon olmuş....6 aylıklarda 83 milyon olmuş ,3 aylıklarda ise 86,6 milyon olmuş.....
görüldüğü üzer tüm çeyreklerden daha fazla satış yapılmıştır....kendi çapında rekor bir satışı var...bu satıştan zarar yapması mantığa uygun değildir...muhakak muhasebe gereği bazı şeyler olmuştur....
2015 3 aylıklardaki cirosu=70,5 milyon
........6 aylıklardaki cirosu=68 milyon
........9 aylıklardaki cirosu=62 milyon
........12 aylıklardaki cirosu=70 milyon imiş...
yani 2015 de ilk ve son çeyrek hemen hemen aynı olmuş...
2016 ilk çeyrekte 86,6 milyon ciro yapmış iken normalde son çeyrekte de bu civarlarda bir ciro beklenirken bu miktarı 98 milyona çıkarmış olması ve satışlarını %13 artırmış olması çok güzel...bir şirket zararına satış yapmaz...zararına satış yapacağına hiç satış yapmasın daha iyi...şirketin döviz pozisyonun tam olarak hatırlamıyorum ama sanki artıdaydı gibi...
yeni fabrikanın olumlu etkileri önümüzdeki çeyrekte artık daha da kendini göstermesi gerekiyor...o halde artık 2017/3 aylıklarda cironun 100 milyonun üzerine çıkacağını söylemek kehanet olmamalı...bir de son gelen tüketici güven endeksinin 85 lerden 91 seviyelerine çıkması artık tüketicilerin de alış veriş yapmaya başladığını gösteriyor...
bu durumda satışların gittikçe daha iyiye gideceğini söylemek yanlış olmamalı...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
.................................................. -Genel Yönetim Giderleri
...................................2014........... ........................2015
Vergi Dairesi...........18.908.927.--........................20.663.570.--
SPK.......................14.036.286.--........................16.187.776.--
------------------ --------------------
Kar a etkisi...............4.872.641.--.........................4.475.794.--
Vergi dairesine verilen Gelir tablosuyla SPK ya göre hazırlanan Gelir tablolarında Genel Yönetim Giderleri Yaklaşık olarak .4.500.000.-- TL. fark görülüyor. 2014 ve 2015 yıllarında aynı olmuş. 2016 da da aynı olacağını varsayarsak ;
Vergi Dairesi Karı 29.253.764.--+4.500.000.--=33.853.764.-- olur.
2016. 9 aylıkta 4.900.000.-- Ertelenmiş Vergi geliri var. Bu da aynı kalsa o zaman;
Vergi dairesi Kar ı 29.253.764.--+ 4.500.000.--+ 4.900.000.--= 38.753.764.-- olabilir.
Yani benim görüşüme göre SPK ya göre Kar 39.000.000.-- civarı olabilir gibi..Tabi ki yaklaşık olarak...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Genel yonetım gıderı 4500. Vergı farkı 5000 yazmıssın burda bılgı eksıklıgı var.Sadece 9 aylık dıyer falıyet gelırlerı 16000 gelır.Gıder 7000 fark 9000 olur nıye yazmıyorsun.son uc ay gelecek kur farkı harıc.Yazarken eksık yazıyorsun.Malıyede bunlar yok,ıncelersen gecen sene bu farkı gorursun saygılar
Sent from my E5603 using hisse.net mobile app
Sayın Cobra bunu bende yazmayı çok isterdim. Ama 2015 vergi dairesi net satışlarına bakarsanız 281,5 mln. TL. ve brüt Kar 103,7 mln TL. olduğunu görürsünüz. Fakat SPK ya göre düzenlenen gelir tablosunda net satışlar 2015 te 270,2 mln TL. ve brüt kar 94,9 mln TL.dir. Arada sizin dediğiniz 9 mln TL fark
Yani aradaki 9 mln TL farkın SPK ya göre düzenlenen gelir tablosunda Dİğer Faaliyet gelirlerine aktarıldığını görürsünüz.
2015 SPK ya göre hazırlanan gelir tablosuyla Geçici vergi ekindeki gelir tablosu arasındaki Faaliyet Karı na bakarsanız aradaki farkın Genel giderlerdeki 4,5 mln TL olduğunu görebilirsiniz.
2016 da Bu rakkam 4,5 olur 5 olur yada 6 olur onu bilemem. Vergi farkı 5 olur yada 6 olur onuda bilemem Ama en asgari rakkamların bu olması gerektiğini düşünüyorum. Bu rakkamlar ne kadar çoğalırsa kar da o kadar çoğalır gibi duruyor.
Kasıtlı yazılmayan bir şey yoktur yani. 2014 ten beri bu şirket hisselerine yatırım yaptım. Bekliyorum. Ara sırada yazarım.
Yatırım tavsiyesi değildir. İyi geceler.
Yer İmleri