Ekonomik olarak zor zamanlardan geçiyoruz.
Hisse olarak 1-2 hissede zarar yazsamda totalde epeyce artýdayým. 5-6 ay önce bugünleri hayal ettiðim için tek hisseye düþmüþtüm. Bunda da aralarda ufak tefek al sat tut yapýyorum kendimce. Seçim öncesi bir dostum sorduðunda 5.5 larda dolarý görürüz demiþtim. Umarým görmeyiz lakin gidiyor zalim...
Bunlarý niye yazdým. X tv ekonomi kanalýnda a bc yatýrým analist uzmanlarý baðlanýyor yok 4.80 geçilþrse 4.82 aþýlýrsa þimdi de 5.01 geçilirse bilmem ne. Ya hala neyi anlatýyorlar. Bu iþlerin yok o geçilirse si þusu busu olmaz.
Cari açýk, enflasyon, borç, faiz, mali disiplin bunlarý hayal edeceksin, düþmüyorsa dövize talep olur. Bu kadar basit. Bu teknik taktik analizle sadece para kaybedersiniz))) dolar alan dostumda destek direnç grafik derken epeyce para kaybetmiþ borsada, þimdi dövizde stabil. Destek direnç bilmeniz size birþey kazandýrmaz. Önemli olan ileriyi hayal edebilmek. Genel resmi görüp okuyabilmek ona göre hareket tarzý belirlemektir. Büyük resmi görebilmeniz için iþin mantelitesini temelini görmeniz lazým.
Þu an çoðu hisse F/K ve HD/DD açýsýndan bedava ucuz. Lakin yabancý; no matter price demiþ. Yani fiyatýn ucuz pahalý olmasý önemli deðil. Adamlar genel resme bakýyor, ne zaman ortam düzelir, tekrar alýma baþlarlar. Ne teknik ne taktik; bakýn yazýyorum
Faiz, enflasyon, borç, cari açýk birinden biri düzelmeye baþlasýn, mali disiplin baþlasýn, gavurlar tekrar alýma geçer hem de acýmazsýzca alýrlar. O zaman dolar da düþmeye baþlar. ))) heee buralardan borsayý alan illa ki kar ý görür, illa bi yerden döviz döner düþmeye; borsa çýkmaya baþlar ama ne zaman? 3 ay 1 ay 9 ay 2 yýl? Para kaybetmezler vakit kaybederler.
F/k sý 5 ve altý Hd/dd 1 ve altý, ihracatçý döviz artýsý olan patronu düzgün þirket hisselerini þimdiden toplayan ileride parayý bulur ama ne zaman))) o kadar bekler mi. Artýk iþ psijolojide...
Hiçbirþey sonsuz düþmez, sonsuz çýkmaz.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri