Sayýn Tolgatürk, KP’yi eskisi kadar yakýn takip etmiyorum,verebileceðim cevaplar;
Elektrik iþinin yakýn-orta vade getirisi, þirkete finansal katkýsý yok. 10 m dolar, yaklaþýk kendi ödenmiþ sermayesi kadar hava parasý ödeyerek bir proje aldýlar. Yakýn vadede nakit akýþý etkilenecek, eksi 40 m yazacak. Tamamýný kredi ile yaparlarsa ( fizibilitesini bilmiyorum tabii) piyasa þartlarýna göre en erken 8 yýlda borcunu ödeyecek, sonrasý piyasa elektrik fiyatlarýna göre yýlda 3-5 m dolar net artý olabilir. Çok etken ve benim bilemediðim proje detayýna baðlý. Sonuç defter deðerine etkisi çok limitli, kýsada yok sayarým.
Sermaye artýþý bedelli olmazsa defter deðerine etkisi yok.
Gayrimenkullerin durumu benim için belirsiz ancak piyasa þartlarý ve konumlarý itibarýyla çok önemli olduðunu sanmýyorum.
2017 karý ne kadar olursa defter deðerine ilave olacak.
Maddi duran varlýklar bilançoda 120 gibi iken sigorta deðeri ( genelde en yüksek deðer gösterilir) 250 gibiydi, yani yeniden deðerleme ile dd’ne ilave olabilecek maksimum rakam 130 dur.
Þirket çok yüksek alacak ve stokla çalýþýyor, 200 m üstünde (hemen hemen tüm geçmiþ yýl karlarý bu iki kalemi finanse ediyor). Bu rakamdan alacak kalitesi ve stok deðerlemesi %20 indirim yapýlsa -40 yazar.
Sonuçta likidite edilse dd’ne 100 gibi bir artý yazýlabilir. Buda toplam deðeri 350 lere falan getirir. PD/DD 0,75’e gelir.
Tabii bu rakamlar afaki, el göz yordamý, olsa olsa ile,
Bugün piyasa deðeri 60 m dolar, satmak için düþük rakam. Yapacaklarý res o kadar olacak.
Ama piyasa bu; çünkü beklenti, karlýlýk, satýþ, yönetim þimdilik bu kadar ediyor.
KP speði isterse pd 120 ye çýkar, ucuz denir.
Sonuçta piyasa algý, bir arkadaþ yazmýþ. Deðeri artar beklenti artar. 9.40 satamadým 7’ye bile verdim.
Citibank 2008 krizinde portföyündeki Akbank hisseleri ederinden iþlem görüyordu, batacak diye millet kaçmýþtý. Hikaye çok.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri