Bu hisse bilanço odaklý gider. 3. Çeyrek çok güzel. Geçen sene ki 3. Çeyreðe göre ebitda 2 kar artmýþ.
Borsanýn borçsuz ve kuru artý olan nadir þirketlerinden. Geçen sene bunu milyon kez yazmýþtým. Lakin sonra ne oldu 2016 9 aylýk kötü ve sonra 12. Zarar 1. Çeyrek nerdeyse zarar 2. Çeyrek hafif kýpraþtý. Bu arada fiyat 9.8 lerden 5 lere kadar geldi.
Þirketlerin bilançoda uðraþtýðý en güzel 3 kalem))) pazarlama ve satýþ giderleri, yönetim giderleri, finansman giderleri.
Geçen sene yok ya bu da olmaz dediðim nasýl kar düþer dediðim çoðu kalem burdan gol oldu. Bu 9 aylýkta da pazarlama giderleri bir önceki döneme göre 9 milyon yönetim giderleri yaklaþýk 3 milyon tl artmýþ. Hele yönetim gideri 16.9 milyon Tl. Nasýl bir gider ))) hafif tasarruf yapsa bu 9 aylýkta 35 m. Bile gelebilirmiþ. Buna raðmen artan satýþlar ciro brüt kar ý arttýrmýþ.
Özetle artan kar marjý ivmesi var. Ben açýkçasý yine törpülenir diye bekliyordum, nasýl olmuþ sa aða vicdana gelmiþ. En kötü bilançolar ve gelmeyen iyi haberler ile fiyat diplenir. Gelen güzel haberler ve bilançolar ile ortam þenlenir. Bakalým borsanýn bu kuralý iþleyecek mi.
Alým satým yerini bilmeden hisseye aþýk olmadan hayal kurmadan takýlmak lazým, bu hisse bana bunu çok iyi öðretti.
Eðer bu kural çalýþýrsa 12 aylýk ta güzel gelir arada çok iyi haberler de ta ki diðer döngüye kadar.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri