Temelreisim,
Kendi hýrsým ve kabahatim; geçen sene KPyi düþündüðüm yerin 2 tl altýna sattým. Allah akýl vermiþ ama insan ne olursa olsun etki altýnda kalýyor.
Geçen sene burada bol pembe rüyalar vardý. Satýþlar, ihracat, dünya markasý, kule , otel,bone velhasýl bol reklam ve dolduruþ vardý. Bende kendi aptallýðýmla, ilkokul terkiz ya, kurban oldum.
Ayný süreç baþlamýþ, basitçe ikaz ediyorum. Bilgi vermiyorsun, bilgi paylaþmýyorsun. Ýyi niyetle olduðuna inanmak isterim ama zarar veriyorsun.
Basit hata dediðin 70 m dolarlýk yatýrýmýn ne akibetini ne fizibilitesini bilmeden ahkam kesiyorsun. Elektrik iþleri kötü. Sabancýdan Ak’a, Aksa’dan Vestel’e araþtýr bakalým. Yeni güneþ santralýnda dünyada en ucuz 0.16 c fiyat verildi. Türkiye’de 0.40 c görüldü. Eski ruhsatlar 0.75’le 8 yýlda dönüyor haberin var mý?
Dövizle ilgili birþeyler yazmýþsýn. Ne yazdýðýn belli deðil. KP nin 29 m net dövizi mi var diyorsun? Dövizden 29 m kazanacak mý diyorsun? Anlamadým. 3. Çeyrek sonucuna göre kur farklarý yazýlmýþ durumda, ayný rapora göre kur %10 deðiþse 2.8 m tl artý yazacak.Bugün itibarýyla kurda .015 fark var yani yaklaþýk 0.420 m kara ek var. Senin ne dediðini,kara ne kadar kur farký beklediðini anlamadým.
KP nin 3. Çeyrek bilançosu genelde iyi. Düþündüren konular stoklarýn çok yükselmiþ olmasý, ana kýsmý ham maddeden geliyor. Hem kur yükselmesinden, hem miktardan olabilir. Malum KP’nin hammaddesinde çok ithal girdi var.Yükselen stok, banka kredisi ile finanse edilmiþ. Sanýrým finans gereði büyüyor, elektrik iþini sonlama nedeni bu olabilir.
KP de yüksek giderler kroniktir, yýllardýr böyledir. Reklam gideri her zaman sürpriz yapabilir. Baþka sürpriz giderler de geçmiþte sýk görüldü. O halde bu kadar deðiþken varken bilmeden kar tahmini falcýlýktan baþka bir þey deðil. Örneðini geçen sene birebir yaþamana raðmen hala bunlarý yazman anlaþýlýr deðil.
Benim derdim haklý çýkmak, nasýl bildim ne demek deðil. Doðru ve gerçek bilgi paylaþmak, sallayanlarý ikaz etmek.
Kar 50 de gelir 25 de, zaten bunun için fiyat buralarda.
Yatýrým tavsiyesi deðildir. Temkinli olursan kardan gider, masallarý dinlersen cepten.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri