þirketlerin hisse deðerleme yöntemleri vardýr. þu an piyasada kabul edilen yöntemler bunlar.
Ýndirgenmiþ nakit akýmlarý (net bugünkü deðer) yöntemi
Net aktif deðeri yöntemi
Piyada deðeri / Defter deðeri yöntemi
Tasfiye deðeri yöntemi
Yeniden yapma deðeri yöntemi
Ýþleyen teþebbüs deðeri yöntemi
Emsal deðeri yöntemi
Ekspertiz deðeri yöntemi
Amortize edilmiþ yenileme deðeri yöntemi
Temettü verimi yöntemi
Fiyat / Kazanç oraný yöntemi
Fiyat / Nakit akýmlarý yöntemi
Piyasa kapitalizasyon oraný yöntemi
Defter deðeri yöntemi
Menkul varlýk fiyatlandýrma modeli
Arbitraj fiyatlama modeli
bunlardan hangi birini baz alýp deðerleme yaparsanýz yapýn ister f/k ister pd/dd ister ndirgenmiþ nakit, deðerleme çift haneler çýkýyor.
ama 5n 1 k soruusu ile bu neden olmuyor ya da kim istemiyor. burda da korku endeksi tavan yapmýþ. þirket bilançosunda 9 aylýk yönetim ve reklam giderleriniin fazlasýný son 3 ayda gider göstermiþ. artan ciro kar özsermaye brüt kar az borçluluk yüksek döviz girdisinin , bu gider korkusu gölgelemiþ. bu yüzden yatýrýmcý ilgisi korkuya dayalý.
baþvurduðu konuunun lehine neticelenmesini bile kapa bildirmemiþ.
lot koymadan dar hacim ve dar bant ile korku endeksi paralelinde kimseyi yaklaþtýrmýyor. amaç ne bulamadým. nereye kadar onu da bilemiyorum. 300 yakýn bilanço baktým yönetim ve satýþ reklam gideri 100 milyon ve üstü bu þirket harici hiç görmedim nerdeyse.
bu kalemler kontrol altýna alýnsa,þirket altýn yumurtlayan tavuk. ihale alýrmýyým derdi yok. üret sat. hazýr müþteri. çin yasaðýda gelmiþ. bu 2 kalem þiþmeese kar rekoru kýrar. ama bu korku hep olacak

sene sonu 250 milyon brüt kar gelirse yönetim ve satýþ gideri 200 milyon neden olmasýn korkusu

iyisi de kötüsü de budur.
yatýrým tavsiyesi olamaz.
Yer Ýmleri