Pazartesi 6 ve üzeri açýlýþý bekliyorm ... bist de pozitif olursa tabiki
SM-A320F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2016 da yüzde 15 yapmýþtý...
SM-A320F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhabalar,
Bilançoyu kendimce inceledim.
Çeyreksel bazda esas faaliyetlerden diðer gelirler 13,8 Milyon TL artý yazmýþ. Elde edilmiþ yaklaþýk 10,8 Milyon TL karý saðlayan bu kalem olmuþ.
Þirket bu sene çeyreksel bazda en fazla üretimi yapmýþ (24,6 milyon parça) ve en az satýþý gerçekleþtirmiþ (17 milyon parça).
Stoklar þu anda neredeyse çeyreksel bazda üretim miktarýna yakýn 16 milyon parça ile.
Sanýrým tesislerden birini yenileme isteklerinin sebebi bu.
Satýþlarýn yurtiçinde önceki çeyreklere yakýn olmasý çok güzel ancak kur bu kadar yukarý çýkmýþken yurtdýþý satýþlarýn azalmýþ olmasý düþündürücü. Kýsacasý ihracat azalmýþ.
Birde geçen çeyreklere kýyasla ambalaj malzemesi giderlerinin 3 milyonTL fazla gider yazmasý karý düþüren sebeplerden biri olmuþ.
Sonuç olarak, þirketin nakit para pozisyonu bu kötü dönemde faaliyet zararýný telafi etmiþ.
Þirket bana göre doðru yönetiliyor ve çok saðlam duruyor. Ambalaj fabrikasý ile ilgili alýnmýþ önlem, tesis yenileme düþüncesi, mevcut paranýn doðru deðerlendirilmesi hep doðru hareketler. Bu seneki temettünün geciktirilmesi dahi þirket adýna olumlu.
Yaþadýðýmýz zor dönemi düþününce elde edilen kar rakamý beklentilerin altýnda olsa da iyi denilebilir.
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi düþüncelerimdir. Bol kazançlar ve saðlýklý günler dilerim.
Sayýn phantom emeðinize saðlýk...
Bist pozitif olursa ben de 6 üstü bekliyorum YTD.
Yer Ýmleri