Originally Posted by
kerem_goksoy
Yurtiçi aracý kurum kullansak bile vergi yine yurtdýþýnda ödenmiþ olmuyor mu? Gedik Universal'ýn verdiði sadece bilgilendirme yazýsý mahiyetinde olmuyor mu? Fatura vb gibi resmi bir baðlayýcýlýðý olan bir belge vermiyorlar sonuçta. Maliyenin istediði konsolosluk, elçilik tarafýndan tasdiklenme þartý yine gerekir diye düþünüyorum. Kanun eðip bükmeye pek müsati deðil, yabancý bir ülkeye vergi ödediysen konsolosluktan tasdik ettireceksin yoksa kabul etmem diyor. Yurtiçi kurumlar bizim adýmýza böyle bir iþlem yapmadýðýna göre, aracý kurum orda ya da burda olmuþ farketmiyor bence.
Ben burada ikamet ediyorsam ve burada vergi mukellefi isem yurtdisindan nasil belge getirtecegim.?
Araci kurumun verdigi ekstre bence beyanname vermek icin yeterlidir..
Beyan esastir..
Sizin dediginiz durum adam burada vergi mukellefi, beyannamesini burada veriyor ama yurtdisinda ikamet ediyor ama vergi mukellefi degil.
Bu gibi durumlarda iki yerde de vergi odemeyip vergi kacirilmasin diye boyle bir yasal duzenleme getirilmis olmasi lazim ve muhtemelen bu duzenleme eskidir, degistirilmemistir CRS ciktiktan sonra.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri