"Tüm dünya borsalarındaki hisse senetleri için 2.çeyrekte toplam 514 milyar dolar temettü ödendi. Dünyanın ekonomik büyüklüğünün 84 trilyon dolar olduğu 2018'de ise dünyada toplam 1.4 trilyon dolar temettü ödenmişti. Küresel GSMH'nin %1.67 kadarı..."
![]()
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Vanguard'ı uzaktan sevmek aşkların en güzeli![]()
Portföy yöneticisinin ismi bile klas "Rich Powers"
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
@ Dudu
Aşağıda bulunan sorularımı daha evvelden yanıtladıysanız affınıza sığınıyorum
ve eski gönderinizin linkini istiyorum.
Yurtdışında yatırım imkanları daha kolay olsaydı eğer,
hangi yatırım aracını tercih ederdiniz?
-şirket hisseleri
-işletim maliyeti düşük endeks fonu
-göz ardı etmiş olduğum bir yatırım aracı
Vanguard'ın hangi etf'ini tercih ederdiniz?
Trade Shark'ın bloğunda yedi farklı Vanguard etf'i paylaşmıştı.
https://dividendexpert.blogspot.com/...rm-fonlar.html
VGT gibi spesifik branş etf'i mi, yoksa daha geniş bir piyasayı endeksleyen VTI ve VOO gibi mi olurdu?
Etf yatırımında dolar bazında doksan yıl geriye dönük bakıldığında(S&P500), yıllık~%7 net getir yeterli olurmuydu?
'Açılışı' yaptıktan sonra adımlarınız/düşünceleriniz hangi yönlere doğru giderdi?
Sizi tecrübeli bir 'satranç ustası' olarak görüyorum.
Ben şu anda düşünce olarak bir yanda VOO (üç aydan üç aya düşük temettü ödemeli),
diğer yanda J.P. MORGAN $ EMERGING MARKETS BOND (aylık yüksek temettü ödemeli)
temettüsü yüksek AT&T, REIT'ler ve enerji sağlayıcıları (hepsi üç aydan üç aya yüksek temettü ödemeli) arasında kaldım.
Son düzenleme : bronco; 26-08-2019 saat: 10:21.
Sadece VT yeter.
Bu da Vanguard’ın düşüncesi.
https://www.investmentwatchblog.com/...word-vt-vtwax/
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
selamlar,
Arjantin borsasinda işlem gören, dolar bazlı çalışan, finansal durumu sağlam şirket arayan oldu mu aramızda?
Saygılarımla
---------------
Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla
Yer İmleri