bende çok uðraþtým, gelir idaresi ile uzun uzun konuþtum. "Ne yapalým kanun böyle, prosedür böyle diyorlar."
Temettü yatýrýmý mevcut sistemde karlý olmuyor.
Onun yerine orta-uzun vadeli alým-satým tek seçenek.(Slow Trade). Yapan baya var yüksek komisyon oranlarýna raðmen. Piyasanýn kriz zamanlarýný kollamak karlý olur.
Orda da kur deðerinden de vergi vermek iþin kötü yaný.
syg.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Slow-trade'i ilk defa duydum. Yalnýz kur deðerinden vergi veriliyorsa kötü. Üfe endekslemesi uzun vadede kur artýþýnýn ne kadarýný karþýlýyor diye bakmýþtým, 5 yýllýk dönemde %41 karþýladýðýný gördüm.
Bu durumda uzun vadeli yatýrýmda satým yaparken az ya da hiç vergi istemeyen bir ülkede oturum ya da varlýk barýþý kovalamak gerekir.
Vanguard etflerine bir ara bakmistim ben de MMM (Mr Money Moustache'e ozenerek) ama sonra dusundum ki tepeden aliyoruz Dow cok yukseklerde ve vazgectim.
https://www.mrmoneymustache.com/2012...ly-retirement/
https://www.mrmoneymustache.com/2012...or-retirement/
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Doðrudur, Dow yüksek ancak Asya ülkelerinin sepeti (isterseniz Çin hariç olaný) eft alýnabilir, Avrupa ya da abd konut fiyatlarýna baðlý düþük komisyonlu etf'ler var, deðerli madenler (isterseniz fiziki ya da üreticileri) ya da 10 yýllýk aþaðý trendini kýrmakta olan agriculture etf'ler, yine küresel ýsýnma ile ilgili olarak water companies eft'i düþünülebilir.
Saygýlar.
Saygýlar.
örnek 10.000 $'a Apple veya Ferrari veya S&P ETF'i aldýk. (Blok Alým)
2 sene sonra 20.000$'a sattýk. Dolar bazýnda %100 kar.
Net kar= 10.000 USD - 50 USD iþlem komisyonu - 132 USD 2 yýllýk saklama masrafý..
9818 usd...
Tabi beyan ederken 10.000 USD bildirilir , diðer masraflar düþürülür (öyle biliyorum)
Aldýðýmýz kur 5 liraydý satarken 7 liraysa o kur farký ile dediðiniz enflasyon endekslemesiyle beraber güzel vergi çýkar.
Þuan için tek yatýrým þekli bu.(slow trade)
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer Ýmleri