Saxo devamlý mail atýyordu sana hesap açalým diye. Mailde Türkiye'de olduðumu bildikleri de belliydi. E hadi, baþvurulalým ne olacak bakalým dedim. Kýrk dereden su getirdiler, en sonunda Türk'lere kaldýrýçlý piyasalarda iþlem yaptýrmýyoruz deyince Allah bildiði gibi yapsýn deyip býraktým.
Saygýlar.
https://www.paraanaliz.com/2020/ekon...mpression=true
Çeliþkiler içeren, çalýþan sýnýfýna hitap için yazýlmýþ, sadece iþine gelen meselelere dokunan vasat bir yazý.
Saygýlar.
Saygýlar.
Haftasonu kafanýzý þiþirmek istemiyorum, son bir þey yazýp býrakayým. Türkiye'de yönetimde kim olursa olsun iktidar kalmanýn anahtarlarýndan birinin kendi zengini yaratmak olduðunu bilir. Vergi reformunu yapsa kendi zenginini yaratmanýn çok daha uzun, meșakkatli olacaðýný kavramýștýr. Bu sebeple asýl meselelere odaklanan bir vergi reformu asla yapýlmaz.
Bize kalan, yukarýdaki gibi, hitap ettiðini düþündüðü kesimi okþayan, seç-beðen-al, yazýlar olur.
Saygýlar.
Saygýlar.
arkadaslar abd stock yatirimlari icin abd vergi kurunu IRS ye vergi beyannamesi vermeye gerek var mi? benim bildigim stock yani share icin gerek yok ama dividend yani temettu hakkinda emin degilim. bu konuda tam bilgili olan birisi yazarsa sevinirim. yoksa abd pesimize dusmesin sonra
Orada tax resident ise orada burada tax resident ise burada verir..
Temettude witholding tax orada keserler.
Burada beyanname verilirken mahsup edilir ama pratikte mahsup ettirilmez.
Bu sekilde iki defa vergi odenir.
Bu yuzden en iyisi yurtdisi hisse fonlaridir.
Alim satim farkindan %10 keserler burada ve bu nihai vergidir, ayrica beyanname verilmez.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Dede'den tavsiyeler.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer Ýmleri