Originally Posted by
DaraL
Deðerli yazar arkadaþlar,
Vergi konusunda sizden yardým isteyeceðim.
iþcep üzerinde 2019 senesinde alarak 2020 senesi pandemi süreci baþlamasý ile satarak Nasd**'ta yaptýðým iþlemlerden yaklaþýk (sadece alým-satým ile ) +34bin TL fark oluþtu.
Hesaplamalarýmý, bulabildiðim kaynaklardan anladýðým kadarý ile hisselerin alýþ tarihlerindeki TCBM kuru TL deðeri ile hisselerin satýþ tarihindeki kuru TL arasýndaki fark ile çýkardým.
Sizden yardým isteðim bundan sonrasý. Adým adým ne yapmam gerektiðini baþlýklar þeklinde ifade edebilir veya kaynak gösterir iseniz çok sevinirim.
Açýkçasý biraz geç kaldým, çünkü pozitif yönde böyle bir fark beklemiyordum. Sað olsun, sadece duygusal nedenlerle pandemi öncesi satýn aldýðým Biontech hissesi ( diðer hisselerde o dönemde zarar yazar iken bu hissede nasýl kar yazdýðýmý anlayamamýþtým ta ki aþý haberleri ortaya çýkana kadar) ve döviz kuru sayesinde + bir deðer çýktý.
Çok da geriye gidememekle birlikte önceki gönderileri hýzlýca gözden geçirdim, ancak bu süreci ilk kez yaþayacak benim gibi birisini adým adým yönlendirebilecek bir gönderi bulamadým. Atlamýþ isem özür dilerim, ek iþ çýkarýyorum demektir
Vergi dairesine mi gidilecek, internetten mi yapýlacak, sadece alým-satým ile kar eden benim gibi bir yatýrýmcýnýn doldurmasý gereken belgeler nedir , vb ....
Cevap verecek olan yazarlara þimdiden teþekkür ederim.
Yer Ýmleri