Midasta bir kaç aydır üyeyim. Daha çok ETF'ler için hesap açtım.Deneme için biraz alım yaptım. Bizim borsadan biraz alım yaptım. Normalde işlemlerde bir sıkıntı yok. MKK'dan bilgi mailleride geliyor. Ama Web sayfası yada pc uygulaması olmadığından bazı özellikler kısıtlı. Uygulamayı herkes kullansın diye basitleştirmişler, ancak birde pro modu yapabilirler.
Ayrıda dün ve bu sabah bist'te işlem yapmaya kalkınca TL işlemleri şu an yapamıyoruz diye mesaj verdi ve bu durum 1 saat kadar sürdü. Nedeni ve düzelmesi ile ilgili bir mesaj vs de göndermediler. Piyasanın karıştığı hareketlendiği durumlarda işlem yapabilmek bence çok önemli. Bu durum hiç hoş değil.
İlk aklıma gelen sistemlerin yoğunluğu kaldırmadığı oldu.
Müşteri kazanalım vs diye çok düşük tutarları olanlarıda müşteri olarak kabul ediyorlar diye anlıyorum. Sonuçta 100 tl'lik emirde 1 milyon tl'lik emirde aynı işlem süreleri ve kaynakları kullanıyor.
Zamanında Egebank'ta 500-5000 tl olana bile gecelik repo yapmaya kalkıp, sonra işlem yükünün altından kalkamamıştı.
IBKR daha profesyonel olduğunu düşünüyorum. Yazışma , özelliklede konuşma gerekirse IBKR'de benim için sıkıntı olacaktır. Ancak Eurobond daha uygun fiyatlara alıp satıyor diye biliyorum. Ayrıca başka ülke ve şirket Eurobond'larında alabiliyorsunuz.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.
Yer İmleri