IMB ile BATS favorilerimden UK hisseleri olarak ama verimleri düþtü son dönemde. Verim 9% civarýndan almýþtým keþke daha çok alsaymýþým. Þimdi ayný iþtah yok bu fiyatlardayken hisseler.
ytd
IMB ile BATS favorilerimden UK hisseleri olarak ama verimleri düþtü son dönemde. Verim 9% civarýndan almýþtým keþke daha çok alsaymýþým. Þimdi ayný iþtah yok bu fiyatlardayken hisseler.
ytd
Pound toparlansa güzel olacak. Bir ara tepe taklak gidiyordu.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yurtdýþý temettü alternatifi arayanlar için bir önerim olabilir. Her yerde duyardým o kelimeyi ama ne olduðunu bilmiyordum.
Annuity : Toplu bir para karþýlýðý maaþ baðlayan sistem. Immediate annuity ise anýnda maaþ ödemeye baþlayan sistem. Getirisine götürünsüne bakýp temettüden iyi mi bakarsýnýz. Türkiye'ye yapan var mý bilmiyorum.
Güvenilir bir sigorta firmasýndan almanýzý tavsiye ederim. Enflasyon artýþýný da hesaba katarsýnýz. Ýsteyen araþtýrsýn.
Internette hesaplayan hesap makinalarý var.
Yerli aracý kurum ya da bankalar tarafýndan çýkarýlan ve yurtdýþý temettü hisselerinden sepet yapmýþ olan bir fon var mý bildiðiniz? Tþk.
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
5 kasým 2012 ile 5 kasým 2022 tarihleri arasýnda yabancý borsadaki hisselerin ve etflerin olasý getirilerini vergilerden düþtükten sonra hesapladým(üfe endekslemesi ve kur farký sonucu çýka vergiyi hesapladým). Açýkcasý vergi iþi olayý çok bozuyor. Normalde dolar bazýnda iyi getirisi olan etf ler bile vergi sonrasý vasat hale geliyor. Tesla amd nvida microsoft amazon apple gibi uçan kaçan hisseler hariç doðru düzgün getiri yok. Bizim yerli hisseler dolar bazlý birçoðunu geçiyor. Açýkcasý çok daha iyi getiriler bekliyordum etflerden. Hayal kýrýklýðýna uðradým. Vergi iþini iyi düþünmek gerek.
tesla 6500%
nvida 3200%
amd 1715%
netflix 1200%
micrososft 540%
amazon 427%
apple %356
locheed martin 320%
facebook 83%
mcdonalds 119%
pepsi 83%
nike 168%
nasdaq 115%
sp500 23%
dji 5%
vusd etf 73%
qqq etf 156%
spf etf 65%
vgt etf 181%
vgh etf 113%
froto 286%
eregli 370%
aselsan 215%
tuprs 72%
vesbe 350%
Abu Dabi Borsasý’nda iþlem gören IHC’nin piyasa deðerinin son beþ yýlda yaklaþýk yüzde 28 bin oranýnda arttýðý, þirketin piyasa deðerinin defter deðerinin 18 katý olduðu ancak þeffaflýk sorunlarý nedeniyle yabancý yatýrýmcýlarýn bu þirketin hisselerinden uzak durduðu belirtildi.
https://m.patronlardunyasi.com/haber...k-onlar/272488
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Benim de yillardir feryat figan ederek anlatmak istedigim bu idi.
3 ayri yerde yerli yabanci yurtdisi hesabim var ama yatirimim sembolik.
Ne varsa bistte var..
Bir de isme saklama yok. Havuzda saklaniyor. Bu da bir risk. Ayrica veraset vergisi isi de var, olumun ne zaman gelecegi belli olmaz.
Abd non residentlerdan %6O aliyormus.
Isvicre resident olmayanlardan hic almiyormus.
Yerli araci kurumda acilinca saklama havuzda kurumun adina.
Yerlilerin yurtdisi fonunu alinca vergi getiriden %10 ama fon yonetim gideri de yillik fon buyuklugu uzerinden %2.5
Temettu alsan burada mahsup edemezsin.
Yani yine en guzeli bistten bluechip alip uzun vade tutmak.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer Ýmleri