Zenginlik parayla ilgili deðil aslýnda, seçeneklere sahip olmakla ilgili. Bizde yaþam þartlarý zor olduðu için parayla ölçülüyor.
Bu açýdan dedesinin holdinginin iþletmek zorunda kalan a’dan dedesinin mirasýný yiyen b daha zengin.
Ýstediði zaman mesleðini býrakýp daha sonra ben geri dönüyorum diyen. Aman koltuðu býrakýrsam bir daha geri alamam diyenden daha zengin.
Sonuç olarak seçen her zaman seçilenden daha zengin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Hocam selam. Zen hesabý pasaport ile açabilirsin. prosedür deðiþmedi ise ZEN uygulamasýný telefonuna yükle.
avrupada ise revolution uygulamasýný tavsiye ederim. digital bankacýlýk bunlar. ama revolution digital bankacýlýk oturum ya da visa sorar. eðer þengen varsa onu yükle süre kýsýtlamasý olmadan 6 ay veriyor. 6 ayda 1 kez güncelleme istiyor.
benim þuan favorim ZEN oldu ingiltere için özellikle. IBKR transferi kusursuz ve ZEN harcamasý telefon ile zahmetsiz.
Avrupada ise revolution çok iyi. para yükleme komisyonu var bizlere ama çok deðildi sanýyorum.
https://x.com/kobeissiletter/status/...720476326?s=46
Warren Buffett In 2024:
1. Sold over $100 billion of Apple, $AAPL, stock
2. Halted Berkshire Hathaway, $BRK, stock buybacks
3. Built largest cash balance in company history, at $325 billion
4. Holds a record $288 billion of US Treasury bills
5. Now owns $93 billion more Treasury bills than the Fed
6. Halting buybacks until "price is below Berkshire’s intrinsic value"
Warren Buffett is positioning like a recession is coming.
Kendi hissesini almamasý en ilginç olaný.
Her güzel hikayenin bir sonu vardýr.
Bölündükten sonra muhasebe skandalý ile sarsýlan smci 52 haftada en yüsek 122 en düþük 24’yi görmüþ. Þu anda 26’da
Nvidia ile olan iþbirliði güzel olmakla beraber
Hisseyi tutan mý kazanýr satan mý sorusunun cevabý olmuþ.
Benimde ucuz kurtulduðum hisselerden oldu.
Þu saatten sonra iddaa oynamaya eþ bir yatýrým aracý gibi duruyor. Yaramazlýk yapmak için alýnabilir ama bundan sonrasý dipsiz kuyu zira borsadan çýkarýlma ihtimali bile masada.
Estee lauderin zirvesi olan 158’den 63’e düþüþü
Çin heyecanýn gazýnýn kaçmasý
Teslanýn gazý almasý
ASML’nin zirveden neredeyse yarýya inmesi
F/K sý yüksek yani büyüme beklentisi olan þirketlere temkinli bakýlmasý gereken dönemdeyiz.
Yeni baþkanýn rusya ve çine bakýþý , ticaret savaþlarýnýn þiddeti özellikle küresel þirketlerin geleceðini belirleyecek.
Sosyal medyanýn etkinliði nedeniyle þirketleri siyasi mücadelenin tarafý haline getirmek. Özellikle son tüketiciye hitap eden þirketleri olumsuz etkiliyor.
Bakalým yaþayalým.
Yer Ýmleri